SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuyumcunun 20,5 Milyon TL'lik Zimmet Suçlaması Mahkemelik

Kuyumcunun 20,5 Milyon TL'lik Zimmet Suçlaması Mahkemelik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir kuyumcu dükkanı çalışanı hakkında, değişik zamanlarda patronuna ait toplam 20 milyon 500 bin TL'yi  "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" suçuyla zimmetine geçirdiği gerekçesiyle açılan dava, Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, kuyumcu çalışanı İrfan A. hakkında, çalıştığı kuyumcu dükkanından 20 milyon 500 bin TL tutarında parayı almakla suçlandığı gerekçesiyle dava açıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 155/2 maddesi gereğince "Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma" suçundan açılan davanın iddianamesindeki ifadeye göre İrfan A. adlı şüpheli, 4 milyon TL'yi kripto para platformunda batırdığını kabul ediyor.

İddianameye göre; Kuyumcu Yasin K.,  2008 yılında sahibi olduğu kuyumcu iş yerine İrfan A.’yı  işçi olarak aldığını belirtti. Yasin K., İrfan A.’nın kısa sürede güven sağladığını, sık sık il dışında bulunduğu için iş yerini ona bıraktığını ifade etti. Kuyumcu, kasa defterini kendisine vermemeye çalışan şüphelinin 20 milyon 500 bin TL tutarında bir parayı zimmetine geçirdiğini tespit ettiğini, İrfan A.’nın suçunu itiraf ettiğini ve uzlaşmak için aracılar kullandığını öne sürdü. Yasin K., ayrıca İrfan A.’nin borcuna karşılık 500 bin TL değerindeki aracını kendisine verdiğini ancak olay nedeniyle şikâyetçi olduğunu da ifade etti.

Çalıştığı işyerinden 20 milyon 500 bin TL tutarındaki parayı zimmetine geçirmekle suçlanan şüpheli   İrfan A., kuyumcu dükkanında çalıştığını ve iş yeri sahibinin sık sık il dışında olduğunu söyledi. Paraların iş yeri sahibinin bilgisi dahilinde kendi hesaplarına geçtiğini ve bu paraları dijital para platformlarında kullandığını ifade etti. İrfan A., işlerin kötü gitmesi nedeniyle 4 milyon TL’lik bir kayıp yaşadığını ve bu durumu iş yeri sahibine anlatmaya utandığını söyledi. Ancak İrfan A., üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek paraların kripto para platformlarında battığını savundu.

Malatya 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşması önümüzdeki günlerde başlayacak.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız