SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Levhayı Astık, Tescillendi!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Niyazi Mahallesi'nde bulunan Eski Niyazi Mısri Camisi'nin ilginç öyküsü bulunurken, cami binası olmadan minaresinin hala ayakta durması dikkat çekiyor.

Gücük Medresesi olarak 1313 yılında yaptırılan Eski Niyazi Mısri Camisi, 1988 yılında şuan Niyazi Mahallesi Muhtarı olan Cemalettin Türkol'un başkanlığını yaptığı Gücük Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından alınan bir kararla Niyazi Mısri Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak ismi değiştirildi. Bu dönemden sonra Gücük Medresesi Niyazi Mısri Camisi ismini aldı. Muhtar Cemalettin Türkol, minaresi olmayan caminin, minaresini hayırsever bir öğretmenin de desteğiyle yaptırarak, medresenin kuruluş
tarihi olan 1313 yılı tabelasını minareye taktırdı. Bütün olaylar ise bundan sonra gelişti.

Niyazi Mahallesi Muhtarı Cemalettin Türkol, caminin o dönemde minaresini 'ben bizzat kendim yaptırdım' ifadesine yer vererek, "Şuyu alanına giren cami 1993 yılında Malatya Belediyesi tarafından yıktırıldı. Tabi biz 1988 yılında cami minaresine 1313 yılı tabelasını astığımız için, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından minare tarihi eser olarak tescillendi. Ben, yıkılan cami alanını Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde lojman yaptırmak için girişimlerde bulundum. Ancak bana bunu yaptıramayacağım söylendi. Dolayısıyla, hayırsever bir öğretmenin desteğiyle yaptırdığım minare tarihi eser olarak kayıtlara geçti" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız