SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mahrem İmam' Eski Öğretmene 10 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2019-01-17 20:27:10
'Mahrem İmam' Eski Öğretmene 10 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan ve "mahrem imam" olduğu belirtilen sanık 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından dava açılan ve tutuklu yargılanan eski öğretmen Osman K. ile avukatı katıldı.

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edilen Osman K., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Terör örgütü üyesi olmadığını savunan Osman K., hakkındaki raporları, tanık beyanlarını ve "mahrem imam" suçlamasını kabul etmediğini söyledi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın, ByLock kullanıcısı olması, örgütle bağlantılı dernek ve sendika üyeliği, tanık beyanları ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Osman K.'ya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

DİĞER KARARLAR..

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davalarda yargılanan 4 sanık, 2 yıl 6 ay ila 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen davaların karar duruşmalarına, tutuksuz yargılanan İbrahim S., Mehmet D. ve Fahrettin A. ile avukatları katıldı.

Savunmalarında suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini istedi.

Duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların örgütsel faaliyetlerde bulunduklarını, kapatılan Bank Asya'ya para yatırdıklarını, FETÖ'ye yakın dernek ve vakıflarla bağlantılarının bulunduğunu belirtti.

Savcı, sanıkların haklarındaki tanık beyanları ve kuvvetli delil durumları dikkate alınarak cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Fahrettin A'ya "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, Mehmet D.'ye "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, İbrahim S.'ye ise aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Malatya 1. Ağır Mahkemesindeki diğer davada ise tutuksuz yargılanan Elif B.'ye, "Terör örgütüne yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız