SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Artık 'Kanunsuz Şehir' mi?. Okuyun, Karar Verin!

Malatya Artık 'Kanunsuz Şehir' mi?. Okuyun, Karar Verin!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın aslında yönetilmeyip, 'idare edildiği'ne ilişkin yaşanan kötü örneklere en son eklenen bir olay, 'Malatya Artık Kanunsuz Şehir' mi? dedirtti. İlde, yönetim kadrolarındaki yetersizlik, kurumlardaki denetimsizlik, devlet gücü olgusunu zedeleyen edilgenlik, ilgisizlik, olanı kavrayamama, devletin 'güç' kadrolarındaki liyakatsizlik nedeniyle gelinen noktayı, kayısıhaber.com Yazarı Mahir Temur, "Malatya'da Tas Kayıp: İşte Belgesi" başlıklı yazısında tüm ayrıntılarıyla gündeme getirdi.

HEM HUKUK BÜROSU, HEM MALİ MÜŞAVİR.. AMA VATANDAŞ BİLE DEĞİL..
Temur, 2 yıl önce Çevre Yolu üzerindeki MATİM iş merkezi altına bir işyeri açan A.Ş. adlı şahsın, işyerinin camına hem hukuk bürosu, hem de mali müşavir olduğuna ilişkin tabela asıp, faaliyete giriştiğini, Bakanlar Kurulu kararıyla yıllar önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan bu şahsın 'yasa dışı' olan faaliyetine, Malatya Barosu ile Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) engellemeye çalışıp, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, ancak 'her nedense' bu kanunsuzluğun engellenemediğini yazısında belirtti.

Baro ve SMMMO odasının kanunsuzluğu engellemek için Cumhuriyet Savcılığına başvurmasına rağmen herhangi bir yaptırım uygulayamadıkları, işyerinin tabelasına soyadını da 'yabancı dilde yazılışını' koyan şahsı, "Kanunsuz Şehir Malatya"da, 6 Şubat depremlerinin de engelleyemediğini, kendisine her nasılsa, 5 bin esnaf konteyner beklerken, işyeri zarar gördüğü için işyeri konteyner tahsis edildiğini, bunun da Malatya Valiliği'nin hemen karşısında yer aldığını belirten Temur, yazısını şöyle sürdürdü:

"...Yine bi tarafa yargıyı diğer tarafa mali müşavirliği görsellerini koyuyor.

İşte Malatya’da tasın kaybolduğunu kanıtlayan belge bu işte!

Kanunen bir kişi hem avukat olsa hem de mali müşavir olsa iki mesleğini bir arada yapamaz!

Bu iki mesleği farklı şehirlerde aynı zaman diliminde bile yapamazsın!

Fotoğrafa iyi bakın.

“A.. Ş.. S.M.M.M. ANONİM ŞİRKETİ” yazıyor.

Ve Fırat Vergi Dairesi’ne kayıtlı olduğunu belli edip bir vergi numarası paylaşıyor.

Biraz araştırdım.

Böyle bir maliye kaydının olmadığına ulaştım..
...

Hem Malatya Baro Başkanı Onur Demez’le hem de Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke ile görüştüm.

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söylediler.

Böke, bu şahsın Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ne (TÜRMOB) de bir kaydının olmadığını ifade etti.

Demez ise depremlerden önce suç duyurusunda bulunduklarını ama konteynerde faaliyet gösterdiğini bendenizden duyduğunu söyledi.

Tekrar Savcılığa başvuracaklarını söyledi.

Önce Malatya Valiliğine,sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne sormak istiyorum.

Hemen yanınızda yargıya taşınmış, aleni bir şekilde milleti aldatmaya yönelik bir faaliyet içerisinde olduğu belli olan bir “kayıtsız” kişiye nasıl müsaade ediyorsunuz?

Bu şehirde zabıta yok mu?

Maliye müfettişleri yok mu?

Malatya Valiliğinde bu konteyneri gören bir yetkili olmadı mı?

Üstelik bu konteyneri kim verdi?

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği mi verdi TSO mu?

Ben hayatımda bu kadar başıboş bir şehir görmedim!"

Mahir Temur'un, fotoğraflarla desteklediği yazısının tamamını, aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://www.kayisihaber.com/yazi/mahir-temur/malatya-da-tas-kayip-iste-belgesi/1106/

kayisihaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • burak (1 hafta önce)
    Malatya vicdansızların Allah'tan korkmayanların, hırsızın, mültecilerin şehri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (1 hafta önce)
    Çok düzenli ve disiplinli bir şehir Malatya. Geçenlerde park cezası yedim. Sanki otopark yeri vardı ben park etmedim. Bütün Malatya otopark olmuş ama bana ceza kesildi. Valla haram olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Argalı (1 hafta önce)
    Malatya mı, o nere, öyle bir yermi var? Olsa sesi çıkar hakkını arardı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Malatyanın sahipsiz olduğu her yerde her durumda ortaya çıkmaya devam ediyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cero (1 hafta önce)
    Bu ülkede hangi kurum ve kuruluş doğru çalışıyor ki ve kim işini doğru yapıyor ki?. Çalışanların % 90 nı çalıştıkları işe torpille girdiklerinden hiç biri işini bilmiyor. Şehrin insanları bir yaprak misali rüzgarın üflediği yöne doğru uçup duruyorlar. Zaten depremde yıkılan evlerin baş sorumlusu da kamu kurum ve kuruluşarıdır. Çünkü hiç biri işini zamanında tam yapmadığı için meydan sadece hırsızlara, kanun tanımzlara ve uyanıklara kaldı. Şimdiki durum da aynı veya daha kötü.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bulent (1 hafta önce)
    Adamı olan işini halediyor adamımı olmayan sürünüyor her kurum böyle olmuş resmi dayreler lakayit olmuş durumda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 hafta önce)
    Depremden önce 1 dükkanı olan telefoncuya 3 tane konteyner vermişler 1 i matimde biri çarşının göbeğinde biri tören alanında devletimiz sağolsun adamı mağdur etmemiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)
    Şelale kavşağında vatandaş koyun satıyordu bugün. He tecdede. Yeşil tut bezinden kölgelik yapmış, küpe yok bişey yok zayıf zayıf koyunlar. O an dedim ki Malatya adeta bir Afganistan, sanki bir Pakistan, belki bir Hindistan!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)
    Dolandırıcıya konteyner veren devletimiz bizim evimiz ağır hasarlı olduğu halde sağolsun bir çadırı çok gördü. Helal olsun!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 hafta önce)
    Memleketin her yeri virüs gibi bu insanlar ile dolu bu virüsü büyüten ve salgını arttıran destekleyen mevcut iktidardır. Düzen zengin suçlu her türlü kara işi yapanı destekler yeter ki kendileride kar alsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kader (1 hafta önce)
    Bu şehirde tuz bile kokmuştur artık.Ahbap çavuş ilişkisinin en üst düzeyden yaşandığı bir şehirdir,ilin en üst düzey kurumundan tutun en alt seviyeye kadar hiçbir yerde kurumsallık yoktur,kim kime ne tutturursa..Esnaf denetimi yok ,sebze meyve pahalı,kira ayyuka çıkmış,yaa bu şehirde altına bile güven kalmamış,gitmemek ile hata ettik ne yazık..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (1 hafta önce)
    İşini doğru yapanı görevden alıyorlar .Dolayisiyla gorevdekiler korkar olmus.Ortami boş bulan korsanlar ise her yere egemen olmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (1 hafta önce)
    Konteyner dükkanlar yolları işgal etmekle kalmıyor çimenleri de işgal ediyorlar. Güngör caddesi kayalık parkında 2 çay ocağı parka ait olan çimenleri kendileri parsellemiş gibi her yere masa sandalye atmışlar. Ordaki çimleri kuruttular hep. Fıskiyeyi bile kırmışlar sulanmasın diye. Yazıktır günahtır bir zabıta gelip de kontrol etmiyor bu işgalcileri!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman ince (1 hafta önce)
    oda bir şeymi kontenyerleri tiçari alanları kontrol edin yüzde ellisi kendi işini yapmıyor üstelik haberde olduğu gibi vergi kaydıda yok hadi onuda geçelim gerçekten zabıta gelip kontrol etmiyor alın size örnek nikah sarayının arkasındaki kontenyerler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    Mahir Temur bey malatyada kamusal yanlışlıkları sıralamış yerinde de olmuş .. birde malatyanın sosyal aktiveite ve diğer sorunları var.. biz malatyalılar çılgın proje istemiyoruz zaten bunu yapacak güç yok malatyada basit işleri yapın yeter. trafik sorunu ne olacak ters yönde gelenlermi dersiniz.. lüzmsuz parklarmı dersiniz.. yolların ve kaldırımların bozukluğumu dersiniz. bu sıcaklarda ağaçsızlık yüzünde kölgede oturacak yürüyecek yerin olmayışımı dersiniz... insanların bu sıcaklarda serinlemesi için süs havuzların kapalı olmasımı dersiniz.. başta temel gıda olmak üzere beyaz eşyadan tutun inşaat malzemelerine kadar her konuda çevre illere göre en pahalı şehrin malatya olmasımı dersiniz.. insanların vakit geçirmesi ve stres atmak için her hangi sosyal aktivitelerin olmamasımı dersiniz.. malatyada hiç bir şey yok içine kapalı ve sönük bir şehir. malatyada hiç bir şey olmayınca gidenler geri gelmiyor nüfus 742 bin olmuş bu gün bir haber sitesinde malatya ve erzurumun büyükşehir statüsünden alınacağı söyleniyor çünkü her iki şehirde 750 bin nüfusun altına düşmüş malatya böyle yönetildikçe büyük ilçe konumuna geçerse şaşmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 hafta önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Tecde yoluna duba atmışlar. Bugün bi pikap üstünden geçti az kalsın bana vuruyordu. Benim devletten arzuhalım dubalar kaldırılsın beton dökülsün. Anlamıyor bu insanlar. Yazık günah hergün ölümlü kaza oluyor o yolda. Beton olsa karşıya geçemezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kernekli kardeş deveye sormuşlar neren düzgün diye oda demişki nerem düzgünkü malesef malatyamızda söylem var eylem yok söylem bir türlü eyleme geçmez. malatyamızda hiç bir cacık olmaz bu memlekette halbur üstü insanlar malatyayı terk eder halbur altı insanlar bu memlekete gelir
    %100
    %0
    Yanıtla