SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhuriyet Başsavcılığı'na Savran Atandı

0
Güncellendi - 2018-07-27 05:57:01
Cumhuriyet Başsavcılığı'na Savran Atandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına Edirne Başsavcısı Muhammet Savran atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta’yı Yargıtay Üyeliğine ataması üzerine, Adli Kararname ile Eylül 2014’ tarihinden itibaren Edirne Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Muhammet Savran, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

HSK Adli kararnamesi ile Malatya Adliyesinden 5 hakim ve 8 Cumhuriyet Savcısı, İlçe Adliyelerinden 7 Cumhuriyet Savcısı ve 5 hakim Malatya’dan başka il adliyelerine atandılar.

Kararnameye göre, Malatya Adliyesine 7 hakim ve 8 savcı,  ilçe adliyelerine 2 hakim ve 2 savcı ataması yapıldı.

EDİRNE'YE VEDA ETTİ..

Bu arada Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi Yaz Kararnamesi’yle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, “FETÖ’nün çözülmesi sürecinde özellikle etkin pişmanlığı işletmek anlamında ciddi ve samimi soruşturma yapıldı. Edirne’de, örgütün çözülmesi sürecinde çok büyük mesafe alındığını düşünüyorum” dedi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne’ye veda etmeden önce yaptığı açıklamada, “2014 yılı 23 Temmuz’da Edirne’de göreve başladım. 4 yılı aşkındır Edirne’de görev yaptım. Edirne’nin stratejik pozisyonundan kaynaklanan hassasiyetleri vardı. Burada F Tipi Cezaevi mahkum tipi, sınırdan kaynaklanan göçmen trafiği, göçmen kaçakçılığı durum söz konusu. Son 2 yıldır FETÖ ile bağlantılı terör soruşturmaları yanında sınır kapıları Avrupa’ya çıkış olması noktasında bu bölgeye kayan FETÖ’cü trafiği de oldu. Bu bölgede asayişle alakalı güvenlik birimleriyle uyumlu çalışmalar yaptık. Başta sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz, İl Jandarma Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerle alakalı her hangi bir aksayan husus olmadı. Biz Edirne standartlarında hukuku, hakkıyla tesis etmeye çalıştık. Arkadaşlarımızla özveri içerisinde çalıştık. Terörle ilgili mevcut soruşturmaların yüzde 75-80’ini tamamladık. Elimizde tutuksuz dosyalar var. Bunları da soruşturmalar bittikçe karara bağlayacağız. Yıl sonuna kadar yüzde 90’ı, 95’i tamamlanmış olacak” dedi.

Savran son olarak, “Örgütün çözülmesi sürecinde özellikle etkin pişmanlığı işletmek anlamında ciddi ve samimi soruşturma yapıldı. Örgütün çözülmesi sürecinde Edirne ayağı olarak asker kanalıyla alakalı çok büyük mesafe katedildiğini düşünüyorum. İnşallah memleket bu badireyi en kısa zamanda atlatır” diye konuştu.

Burhan Karaduman - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com- Edirne, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ahmet DENİZ (6 yıl önce)
    Malatya'ya hoş geldiniz...Yeni görevinizden başarılar diliyorum.. Yaşamanin temel direği olan adaletin sağlanmasında yuce Allah, yar ve yardımcınız olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (6 yıl önce)
    İçeriği düzelttiğiniz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • eray (6 yıl önce)
    nasıl bi haber anlayışı ise,haber var ,içerik yok sadece muhammet savran atandı sanki fal bakıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Atanan başsavcının adını ve ahngi ilden geldiğini internetten öğrendik. Ancak siz değerli MalatyaHaberden de atanmış başsavcının otobiyografisini beklerdik. Saygılar...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla