SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Emniyet Müdürü

Malatya'nın Yeni Emniyet Müdürü
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı'nın Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayınlandı. Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren Bolu Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Malatya Emniyet Müdürlüğüne Polis Başmüfettişi Arif Çankal (üstteki fotoğrafta) getirildi. Malatya'nın eski Emniyet Müdürlerinden olan ve Malatya'dan Samsun'a giden Ömer Urhal ise Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Eylül 2019'daki Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Sinop'tan Malatya'ya atanan Ercan Dağdeviren, son kararname ile Bolu İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Eylül 2019 kararnamesinde Burdur Emniyet Müdürü iken Emniyet Genel Müdürlüğü emrine Polis Başmüfettişi olarak alınan Arif Çankal ise Malatya'nın yeni İl Emniyet Müdürü oldu.

ARİF ÇANKAL KİMDİR?
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Arif Çankal, 1966 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Güvenlik Daire Başkanlığı’nda Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.

1998 – 1999 yılları arasında Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda, 1999 – 2002 yılları arasında Muş ilinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde, 2002 – 2012 yılları arasında Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda farklı rütbelerde görev yaptı. Çalıştığı birimlerle ilgili olarak çoğunluğu Terörle Mücadele olmak üzere birçok uzmanlık kursu aldı ve bu konularla ilgili olarak birçok eğitim verdi.

2012 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti. 2013 yılı Aralık ayına kadar Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi görevini yürüttü. 20 Aralık 2013 tarihinde Güvenlik Daire Başkanlığı görevine getirildi. Güvenlik Daire Başkanı olarak 44 ay görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nın 19.08.2017 tarihli Kararnamesi ile Burdur İl Emniyet Müdürü oldu. Burada 2 yıl görev yapan Çankal, Polis Başmüfettişliği görevine alındı. Çankal, 2 Ağustos 2023'te Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.  Aynı zamanda Kamu Yönetimi mezunu olan Çankal, evli ve iki çocuk babası.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Üzümlü (8 ay önce)
    Her Taraf Torbacılarla Dolu Ve Kimse Müdahale etmiyor Ortalık Polis kaynarken görmüyorlar mı Ahlaksızlık Yine Aynı Şekilde Büyük Bir Kısmı Şehir dışından Gelmeler Ve Kendilerini Ayrıca Malatyalı gibi göstermeleri de Ayrı Bi Olay Artık Bu İşe SON verilmeli Acil bir Şekilde Biz Şehrimizi Tanıyoruz Biliyoruz Kirletmelerine İzin Verilmemelidir Herkes Şehrine Dönsün Acil Bir Şekilde TEŞKİLATIMIZDAN RİCAMIZDIR
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (9 ay önce)
    Sayın Müdürümüz Malatyamıza Hoş Geldiniz Yeni Göreviniz Hayırlı Uğurlu Olsun İnşaAllahu Teâlâ
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 1Vataşdaş (9 ay önce)
    Her emniyet müdürü ilk geldiğinde fırtına gibi baskınlar alımlar yapar halk dilinde emniyet in ben buradayım deme şeklidir. Ama umarım o fırtına düzen ve adaleti bozanların başında görev süresince daimi eser. Sokak müptezel ve tas kafalı dolu gerekenin yapılması dileyi ile.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bilirkişi (9 ay önce)
    Her iki kıymetli müdürümüz içinde yeni görevleri hayırlı uğurlu olsun inşallah Müdürler idarecilerdir sahaya inip asayiş uygulaması yapacak pozisyon da değildirler bu işi yapacak huzuru güveni temin edecek olan bizzat sahada olan polis memuru arkadaşlardır , mevcut mevzuat ve yönetmeliklere göre görev yapmak zorunda olan memurların da eli kolu bağlanmış durumdadır herhangi bir işlem yaptığında kendisine yargı yolu görünmektedir mahkemelik olduğu arsızı hırsızı 10 tane avukat savunurken yüce devletimizin memuruna bir tane bile savunacak kimse görevlendirilmiyor mesai dışındaki zamanınıda adliye koridorlarında geçiriyor buna bir çözüm bulunmalı polisin arkasında durulur ve desteklenirse toplumun huzuru ve güveni çok rahat sağlanır diye düşünüyorum...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    Malatya da olayların geneli başka şehirlerden gelip yeraltı dünyasına karışmak isteyenlerle yerli halk arasında oluyor. Lütfen o başka şehirlerden gelip bu memlekette böyle asayiş olaylarına katılmayın. Öyle yapanlar gitsinler burdan.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • hasan (9 ay önce)
    inşallah gelen müdür trafik kanunlarını uygular. herkes kafasına göre hareket etmekten vazgeçer. trafik polislerinin işi gölgede beklemek değil. trafik polisinin gözünün önünde ters şeride giriyorlar, park yasağı olan yere park ediyorlar polis sadece seyrediyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • DENETİMSİZ MALATYA (9 ay önce)
    Giden emniyet müdürü beyefendi ercan ilk geldiğinde çok hızlı bir giriş yapmıştı her yarde çevirme kontrol her ne olduysa kimlere dokunduysa ucu sonraları bu adamın önüne geçildi küstürüldü. Hele de deprem sonrası eline tablet alan polisler kota dolsun mantığı ile iş yapıyor kesinlikle şüpheli gördükleri araçları durdurmuyor geçen gün tokiden aşağı iniyorum kesinlikle ya madde almışlar ya da sıkıntılı adamlar çevirmeyi görev kenara yanaştı Polis izliyor sonra ters istikamet devam etti içi çakal doluydu. DEPREM SONRASI ASAYİŞİ sağlamak lazım memleket dışarıdan ne idiğü belirsiz adamlarla dolu Malatyalı olup Malatyayı bilen hangi adam Malatyalı,Malatyalı değil şekliyle bilecek Polis kaynıyor gbt sorgulamaları her yerde kurulacak bu ekiple sıklastırılmalı suçlular gerekli işlemleri yapılıp şehirden el çektirilmeli. Depremden önce devriyeler yeminle daha fazla idi her taraf hırsız serseri dolu özellikle de trafik magandaları drift atanı makas atanı abart egzozlâ gezen otomobil motordan geceleri uyuyamiyoruz. ÖZETLE; SIKI BİR DENETİM ASAYİŞ İSTİYORUZ. Yoksa bu durum da şuanki hükümete yazılır yazılıyor da benden söylemesi.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Burak (9 ay önce)
    Inşallah başarılı bir emniyet müdürüdür de memleketteki asayiş olayları hafifler biraz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Özcan BALLI (9 ay önce)
    Devletin en büyük ihtiyacı cesur bir baştır. Arif müdürüm Malatya'ya Hayırlı Olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla