SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-08-09 00:13:13
Malatya Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi 8.Olağan Genel Kurul Toplantısı,  Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Genel Kurulda “Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerinin Seçimi, Malatya Şehir Gönüllüleri Meclisinin Kurulması, Kent Konseyinin Meclisleri ve Çalışma Gruplarının Revize Edilmesi ”konularını içeren gündem maddeleri görüşüldü

“Sivil inisiyatifin yerel yönetimlere yansıtılması açısından önemli bir oluşum”Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başlayan toplantıda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kent Konseyi’nin sivil inisiyatifin yerel yönetime yansıtılması açısından çok önemli bir oluşum olduğunu söyledi.

Belediye yönetimlerinde şehirleri sadece formel yaklaşımlarla ele almanın sağlıklı olmayacağını ifade eden Gürkan, informel yaklaşımları da ele alarak kent genelinde daha sağlıklı bir yönetim anlayışının sağlanacağını vurguladı. Bir kentte bulunan bütün değerleri ele alarak yönetime yansıtmanın önemli olduğunu belirten Gürkan, “Malatya Kent Konseyi ve Kent Konseyi bünyesinde oluşturacağımız Şehir Gönüllüleri Meclisi bu yaklaşımlarla oluşturulan yapılardır” dedi.

Kent Konseyinin aktif bir şekilde kullanılmasının gerekliliğinden bahseden ve Kent Konseyi Genel Kurulunda alınan kararların belediye meclisine sunulmasının önemli olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, Kent Konseylerinin her görüşte, her inanışta ve her renkte olan insanları bir araya getirerek daha iyi bir yönetim anlayışını sağlamasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Kent Konseyi ve Şehir Gönüllüleri Meclisi’nin alacağı kararlar ile yönetimde bütünsellik sağlanarak sağlıklı işler ortaya çıkacağına inandığını ifade eden Başkan Gürkan, Genel Kurul toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Programın dilek ve temenniler kısmında bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de söz alarak gerek gündem maddesi ile ilgili gerek gündem dışı konular hakkında genel kurula düşüncelerini ve önerilerini aktardılar.

Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyesi Naci Şavata başkanlığında oluşan divan teşekkülünün ardından Kent Konseyi Genel Kurul oyları ile Kent Konseyi Başkanlığına Selahattin Gürkan seçildi.

Kent Konseyi Yürütme Kuruluna ise aşağıda belirtilen liste seçildi:

Selahattin Gürkan-Büyükşehir Belediye Başkanı

Enver Han- Malatya Barosu Başkanı

Mehmet Özcan- İnönü Üniversitesi

Mehtap Güzel- Turgut Özal Üniversitesi

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu- Tso Başkanı

Şevket Keskin- Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı

Muharrem Poyraz- Müsiad Başkanı

Nadir Günata- Malatya Türk Ocakları Başkanı

Mustafa Özkan- İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi

Eşref Doğan- Cem Vakfı Başkanı

Ali Evren- Esnaf Kefalet Kredi Koop. Brlk. Bşk.

Sadi Ergül-Birlik Vakfı Malatya Şubesi Başkanı

Fatma Altaş-Mimarlar Odası Başkanı

Bedir Özten-İnşaat Müh. Odası Başkanı

Hasan Meşeli-Hacı Bektaşi Veli Klt. Mrk. Vakfı Gnl. Bşk.

Mustafa Eren-Muhtarlar Derneği Başkanı

Hüseyin Söylemez-Memur-Sen Malatya Temsilcisi

Çetin Türkyılmaz-Kamu-Sen Malatya Şube Başkanı

Ramazan Soylu-Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı

Doğan Karaduman-İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı

Ece Budan-Himyaç- Der Başkanı

Adil Akkoyunlu- Türkiye Yazarlar Birliği Malatya Şubesi/ İlesam Temsilcisi

Duran Özkan-Güneş Tv. Yönetim Kurulu Başkanı

Umut Yalçın-Kızılay Genel Merkezi Denetleme Kurulu Üyesi

Haydar Karaduman-Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Prof.Dr. Ahmet Baysar-Niyazi Misri Vakfı Başkanı

Betül Dürgen-Kadem Malatya İl Temsilcisi

Bekir Sözen-Çekül Vakfı Malatya Temsilciliği Mehmet

Tunç Yıldırım-Malatya Musîki Derneği Başkanı

Abdul Vahap Ortaç-Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı

Mehmet Çınar-Miad Malatya İl Temsilcisi

Mehmet Sağdıç-Malatya Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı

Nazmi Değirmenci-Hulusi Efendi Vakfı Adına

Salman Şahbaz-Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı

Nuri Boyraz-Hace-İ Gücdevani İlim Ve İrfan Derneği

Ali Yalçın-Malatya Rışvanlılar Derneği

İhsan Akın- Malatya Tarım Ve Hayvancılık Platformu

Ramazan Özcan-Malatya Ticaret Borsası Başkanı

Yürütme Kurulu Yedek Üyeler  

Ahmet Selim Özkan-Hayat Vakfı

İnan Orhan-Malatya Fotoğraf Ve Sinema Sanatı Derneği

Melik Hüseyin Demirbay-Adıyamanlılar Dayanışma Derneği

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • malatyalı (5 yıl önce)
    nedir ne iş yaparlar .malatya şehirde şimdiye kadar neyi örgütleyip de ,kamunun karşısında halkın istediği bir şeyi yaptırmışlar.her şeye onay veren bir oluşum ,ismi güzel ama insanı rahatlatıyor ,sanki hep dediklerimiz yapılıyor gibi...
    0
    0
    Yanıtla
  • hammat (5 yıl önce)
    tam eski türkiye kafası yönetimi oluştur çalışıyormuş gibi yap ama her şey kağıt üstünde mükemmel gözüksün...Tüm dernek başkanları yönetimde bu mudur kent konseyi....Bir sürü başkan bir arada oradan verim çıkarmı... İki kişiye bir iş verme, bir işi iki kişiye verme.. BEYDEBA
    0
    0
    Yanıtla
  • Neşeli (5 yıl önce)
    25 yıllık belediyecilik hayatında 2-3 yıl aktif görev almış, geri kalan 22 yılını "Türk Sinemasının enleri arasında yer alan Neşeli Günlerdeki Ziya karakterini canlandıran usta sanatçı Şener Şen gibi" abartıyla kendini anlatan, ailenin muzip çocuklarının eğlencesi Ziya karakterine elbet bir gün bir turşucu Kazım çıkar ve atmaaaa Ziyaaaa dellendirme beni der" Neşeli Günler filminde her iki tarafı büyük bir maharetle (!) Idare eden Ziya Karakterini canlandıran büyük usta Sener Şen'in kulakları çınlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlahi Neşeli, neşelendirdin "bu fakiri".
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİLESİZ (5 yıl önce)
    Her dönem başında iktidar sahiplerine yalakalığı ile bilinen, müstear isimlerle dalkavukluk yapan, yıkama yağlama ustası, kifayetsiz muhteris bir zata sus payı mı verilecek. Bütün gücünü, onurunu 3 kuruşluk makamlardan alan bukalemunların kimler olduğunu tüm kamuoyumuz biliyor. Bu bukalemunlar yarın bir gün hatta bugün selam verecekleri adam bulamayacaklar. Arife tarif gerekmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hazırladığı raporların, gammazladığı eski çalışma arkadaşlarının karşılığı biraz ucuz olmuş. Bu cemaati bu tipler Malatya'da bitirecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)
    Tam bir komedi Kent konseyi nasıl yürütülür Malatya kent konseyi tüzüğündeki 15 kişilik yürütme kurulu Dünya da ilk olarak 40 kişiye çıkmış Yine bir fantezi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (5 yıl önce)
    Türkiye’de bir ilk olmuş. Tüm üyeler yönetime seçilmiş. Bu kadar kalabalıktan yönetim kurulumu olurmuş. Benmi şaşırdım habermi yanlış katılımcılar ilemi karıştı.Yoksa bunlarmı şaşırmış
    0
    0
    Yanıtla