SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya, Marka Değerlerine Yeni Bir Değer Ekledi"

0
Güncellendi - 2021-07-26 23:31:34
A- A+ PAYLAŞ

"GÖBEKLİTEPE'DEN GERİ KALIR BİR TARAFI YOK".. Arslantepe Höyüğü’nün, UNESCO tarafından, ‘UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne alınması yönündeki Kararı’nı değerlendiren, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Malatyalı bilim insanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, bu kararın Malatya ve bu bağlamda Türkiye için büyük bir kazanım olduğunu belirterek, “Öncelikle Türkiye’ye ve Malatya’ya hayırlı olsun. UNESCO’nun bu kararıyla Malatya çok farklı bir değer daha kazandı. Malatya, UNESCO’nun bu Kararı ile kendi marka değerlerine yeni bir değer daha kazandırdı. Arslantepe ve Malatya, artık daha çok aranan, daha çok görülmek istenen bir yer haline geldi” dedi.

Malatyahaber.com muhabirine, UNESCO’nun Arslantepe Kararı hakkında özel açıklamalarda bulunan hemşehrimiz UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Malatya’nın UNESCO Arslantepe Kararı’nı en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaparak, Dünya Kalıcı Mirasına sahip varlıkları olan şehirlerin, bu kazanımı en güzel şekilde değerlendirdiğini söyledi.

“Arslantepe’nin Göbeklitepe’den geri kalır tarafı yok…”

Bu durumun, Türkiye’deki en güzel örneğinin Göbeklitepe olduğunu ifade eden Prof. Dr. Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, “Bunun son yıllardaki en güzel örneği Göbeklitepe. Göbeklitepe’nin tabiki kendine has bir takım farklı özellikleri var ama emin olun Arslantepe’nin de bundan kalır yanı yok, Göbeklitepe’den daha geri bir değer değil. Arslantepe’nin de kendine has değerleri, farklılıkları ve özellikleri olan bir yer” diye konuştu.

“Önemli olan bundan sonrası…”

Asıl önemli sürecin UNESCO Arslantepe Kararı’ndan sonra başladığını kaydeden Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, Arslantepe’nin bir turizm, arkeoloji ve kültürel değer olarak gerek Malatya, gerek Türkiye ve gerekse Dünya ölçeğinde çok iyi tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Arslantepe’nin, UNESCO Dümnya Kalıcı Mirası Listesi’ne girmesinin Arslantepe’nin ve Malatya’nın tanıtılmasına son derece büyük katkı sağlayacağını kaydeden Prof. Dr. Kazancı, şunları söyledi: “Önemli olan bundan sonra bunu bir turizm değeri olarak gerek Malatya’ya gerek ise ülkemize kazandırmak. Bunu da hep birlikte bilimsel yayınlar, araştırmalar, sempozyumlarla yapmamız gerekiyor.  Yani asıl çabayı bundan sonra göstermemiz gerekiyor. Arslantepe’yi dünyaya duyurmamız gerekiyor”.

“Bu başarının en büyük payı, yıllardır Malatya’da kazı yapan Roma La Sapienza Üniversitesi Kazı Heyeti ve Malatya halkına ait”

UNESCO’nun Arslantepe’yi Dünya Kalıcı Miras Listesi’ne alması Kararı’nın, Malatrya ve Türkiye açısından büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, bu başarıda en büyük payın Malatya – Arslantepe Höyüğü’nde yıllardır kazı yapan Roma La Sapienza Üniversitesi Kazı Heyeti’nin olduğunu söyledi.

Malatya halkının kazı çalışmalarına ve kazı heyetine verdiği desteğin de bu başarıyı getiren unsurlardan biri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kazancı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu’nun da bu başarıda büyük emekleri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, “Tabi bu başarının altındaki en büyük pay yıllardır orada kazı çalışmalarını yürüten İtalyan Roma Üniversitesi Kazı heyeti üyeleridir. Onların çok büyük emekleri var. Bu son toplantıda kazı heyetinde yer alan isimler de ‘Orduzu ve Malatya halkının desteği olmasaydı bunu başaramazdık’ deyip Orduzu halkına ve Malatya halkına teşekkür ettiler. Daha sonra Kültür Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığımız ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu’nun bu çalışmada büyük emekleri var. Esas başarı bunların. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Arslantepe’yi bundan sonraki süreçte dünyaya tanıtmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor”

Prof. Dr. Nizamettin Kazancı, malatyahaber.com muhabirine yaptığı özel açıklamalarının sonunda “Malatya ve ülkemize hayırlı olsun. Hep birlikte Arslantepe’yi bundan sonraki süreçte dünyaya tanıtmak için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Zafer (2 yıl önce)
    UNESCO TÜRKİYE Milli Kom. Yönetimine ve yönetimdeki bilim insanı Prof.Nizamettin KAZANCI'ya teşekkür ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    zaza23 e cevap olarak diğerleri de Malatya da ki Palulular ve Baskilliler
    0
    0
    Yanıtla
  • zaza23 (2 yıl önce)
    diğerleri hangisi :D
    0
    0
    Yanıtla
  • gero (2 yıl önce)
    Nizamettin Hocamız aynı zamanda Jeolojik Mirası Koruma (JEMİRKO) Derneği başkanlığı da yapmaktadır. Kendileri ve değerli çalışma arkadaşları ülkemizdeki jeolojik mirasın korunmasında epey bir gayret göstermektedirler. Örnek olarak aklıma ilk gelen derneğin Ankara Kızılcahamam'da yapmış oldukları takdire şayan çalışmalar neticesinde hem bölgedeki jeolojik yapılar korunmuş hem de bölgeye yapılan geziler neticesinde bölgenin ekonomisi oldukça canlanmıştır. Böylesi güzel, iyi niyetli, çalışkan insanların olması bizleri hem mutlu etmekte hem de ülkemiz adına geleceğe olumlu bakmamıza sebep olmaktadır. Emeğiniz için tekrar teşekkürler, kucak dolusu sevgiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Hayırlı Uğurlu Olsun İnşAALLAHU TEALA
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Aslantepe nin UNESCO dünya mirası kalıcı listesine alınmasında bugüne kadar emek harcayan herkese sonsuz teşekkürler ayrıca Nizamettin hocama da emeklerinden dolayı sonsuz şükranlarımı arz ederim
    0
    0
    Yanıtla