SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Milli İradenin Kalesi Olan Bir Şehirdir"

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör örgütlerinin uzantıları ile at pazarlığı yaparak iktidar hayali kuranların gafleti sizi bir an olsun endişeye sevk etmesin. Kandil’den bağıranlar çağıranlar, bunlar vız gelir tırıs gider. Bunların raf ömrü inşallah 14 Mayıs’ta dolacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile birlikte İnönü Üniversitesi Teknopark Konteyner alanında depremzedeler ile birlikte iftar açtı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim gündeminin hayata tutunma mücadelesi veren depremzedelerin sorunlarını unutturmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. 6 Şubat depremleri sonrası devletin tüm kurumlarının yanı sıra 250 belediye, sivil toplum kuruluşları, gönüllüler ve hayırseverleri ile tam kadro sahada olduklarını söyleyen Erdoğan, “Bakanlarımız ilk günden beri ekipleri ile birlikte deprem bölgesinde adeta kamp kurdular. Biz de çalışmaları anbean takip ediyoruz. Bakanlarımızın yanı sıra valilerimiz, belediye başkanlarımız sürekli güncel bilgileri alıyorlar. Çalışmaların hızlandırılması için gereken talimatları veriyoruz.” diye konuştu.

Tüm kurumların 7 gün 24 saat esasına göre deprem bölgesinde çalıştıklarını ve depremzedelerin emrinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız deprem bölgesinde ya da başka illerimizde yaşayan tüm afetzedelerin sıkıntılarını biran önce gidermektir” şeklinde konuştu. Depremzedeleri gönül rahatlığı ile oturacakları yeni yuvalarına kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Başkalarının gündemi ne olursa olsun, bizim gündemimiz sizsiniz. Başkaları ne hesap yaparsa yapsın bizim önceliğimiz sizsiniz. Hep söylediğim gibi bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Koltuk peşinde olanlar 6’lı masanın çevresinde. İkbal peşinde değiliz, makam mevki peşinde hiç değiliz. Biz sizin hayır dualarınızı almanın, şöyle kalpten gelen bir ‘Allah razı olsun’ niyazını duymanın peşindeyiz. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde ülkemizde eser kazandırmaktan, şehirlerin sıkıntılarını çözmekten başka bir niyet taşımadık. Önümüze çıkan zorluklara, muhalefetin takoz koyma girişimlerine rağmen Malatya ile birlikte tüm vilayetlerimizi kalkındırmak, büyütmek daha da bayındır hale getirmek için canla başla çalıştık. Meydanlarda sizlere ne söz verdiysek, neyi vaat etmişsek göreve gelince tamamının arkasında durduk. Hepsini gerçekleştirmeye gayret ettik” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin her zaman dünyada takdir ile karşılanan bir ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, “Bazıları bunun kadri kıymetini bilmeyebilir, varsın bilmesinler. Ama bizler bunun kadri kıymetini biliyoruz ve bileceğiz. Bu topraklarda nice şehitler verdik, işte 50 bini aşkın vefatımızda bu şehitler kervanı içerisindedir. Rabbim tüm ailelerini bu şehitlerimizle birlikte cennetinde buluştursun. Bu şehitlerimizin aileleri karşımda böyle bir evladı da görüyorum. İnşallah makamları cennet olsun ve cennetinde de yavruları ile inşallah buluşturacaktır. Şunu biliyorum; eksiklerimiz, yapamadıklarımız olabilir ama Türkiye ve şehrimiz için verdiğimiz mücadeleye Malatyalı kardeşlerim şahittir” dedi.

Türkiye’nin 60 yıllık hayali olan yerli ve milli araba projesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Erdoğan, “Milletimizin 60 yıllık hayali olan yerli ve milli Togg’u ülkemizin yollarına uğurladık. İlk günden beri sürekli bize yapamazsınız diyenleri, yapsanız bile satamazsınız, bunun fabrikası bile yok diyenleri, projeye takoz koyanları hamd olsun bir kez daha hüsrana uğrattık. Kimse satın almaz dedikleri Togg’un ilk hafta 177 bin ön sipariş aldı. İnşallah bu yıl içinde 20 binden fazla Togg’u yollarda göreceksiniz. Togg’la yaşadığımız ivmeyi pazartesi TGC Anadolu uçak gemimiz teslimatını yaparak adeta taçlandırdık. Dünyanın ilk SİHA gemisi, ülkemizin de en büyük savaş gemisi TGC Anadolu ile artık bu alanda farklı bir lige yükseldik. Her işte olduğu gibi TGC Anadolu’ya da çamur atan zavallıları görüyor bunları muhatap almaya gerek bile duymuyoruz. Bu ay sonuna doğru ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu’nun 1. Ünitesini devreye alıyoruz. Yine çok yakında Karadeniz’de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize entegrasyonunu gerçekleştiriyoruz. Birileri kendi aralarında didişe dursun, biz durmak yola devam diyerek Türkiye Yüzyılı vizyonunu adım adım gerçeğe dönüştürüyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında Millet İttifakı'nı da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Depremzede kardeşlerime çağrı afet bölgesindeki kardeşlerimiz kendi ikballerinin derdine düşenlere bakıp da kesinlikle üzüntüye kapılmasın. Daha depremde vefat edenlerin 40’ı bile çıkmadan koltuk kavgasına tutuşanların aymazlığı sizi asla ama asla hüzünlendirmesin. Terör örgütlerinin uzantıları ile at pazarlığı yaparak iktidar hayali kuranların gafleti sizi biran olsun endişeye sevk etmesin. Kandil’den bağıranlar çağıranlar bunlar vız gelir tırıs gider. Biz işimize bakacağız. Bizim yolumuz millete hizmet. Bizim yolumuz vatanı ayağa kaldırmak. Bunların raf ömrü inşallah 14 Mayıs’ta dolacaktır. Milletin derdinden ve değerlerinden kopuk siyaset yapanlar bugüne kadar hep kaybetmiştir, Allah’ın izniyle yine kaybedeceklerdir. Siz bu kaybedenler kulübüne itibar etmeyin. Devletinize hükümetinize ve Cumhur İttifakı'na güvenmeye devam edin. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir vatandaşını aç, açıkta koymaz koymayacaktır. Devletimiz hiçbir insanını sahipsiz çaresiz bırakmaz, bırakmayacaktır. Rabbim ömür, milletimizde yetki verdikçe biz de sizlerin yanında olacağız.”

Deprem bölgesindeki yaşayan herkesin tamamen rahata kavuşmasına kadar kendilerini rahat hissetmeyeceklerini belirten Erdoğan, “Yıkıntılar tamamen kaldırılıncaya, evi binası işyeri yıkılan kardeşlerimizin kayıpları telafi edilinceye kadar durup dinlenmeden çalışacağız. Nasıl daha önceki afetlerde yaraları kısa sürede sardıysak Allah’ın izniyle Malatya ile birlikte diğer 10 ilimizi de kısa sürede ayağa kaldıracağız. Malatya milli iradenin kalesi olan bir şehrimizdir. Malatya ömrünü milletine adayan siyasetçiler yetiştirmiş bir şehrimizdir. Malatya bugüne kadar hep bizimle yol yürüyen vefa abidesi bir şehirdir.” şeklinde konuştu.

İftar programında Malatyalı depremzedelerle de yakından ilgilenen Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın siyasi liderleri daha sonra kentten ayrıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

95 yorum yapılmış

  • Kadirtutan (1 yıl önce)
    Her daim hizmetleriyle ülkeyi bayindir hale getirmesiyle konusulacaktir InşaAllah
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Ne açılışı bunlar daha önceden yapılmış açılışlar. Bir de deprem bölgesinde miting olması hoş değil. Akp Malatya'da yüzde 50 yi zor geçecek. Benim hesabıma göre 3+2+1 Yani 3 Akp 2 CHP 1 MHP. 15 Mayıs'ta görüşmek üzere.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Lafla peynir gemisi yürümüyor. Milli iradenin kalesiymiş. Madem milli iradenin kalesiydi, Neden şehir hastanesini yapmadınız? Neden yüksek hızlı tren gelmedi? Neden fifa standartlarında stad yapmadınız? Neden yarış atı yetiştirilen ülkedeki üç şehirden biri olan Malatyaya hipodrom yapmadınız, Neden adam gibi bir havaalanı yapmadınız? vs vs. yaz yaz bitmez de. Madem milli kalesiydi ama o kaleyi de siz yıktınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ercan (1 yıl önce)
    Muhalefete oy verilince milli irade olmuyor mu?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    Milli İradenin Kalesi Olan Bir Şehirdir derken ......gerçek anlamı sorgulamayan, hesap sormayan, kuzu kuzu geldim sandığa ....eeeeeeeeeee en sevdiği kitle
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Keşke bu kaleye adam gibi adaylar gosterseydiniz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • tam malatyaya (1 yıl önce)Bülent Yaşar isimli kullanıcı yorumuna
    tam da malatya halkına layık adaylar hele ilk 3 avukat aday
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Milli iradenin kalesi olan Malatya'ya ne yaptınız ve ne yapmadınız? - Havalimanı dediniz nerede ( ek bina yapmakla yetindiniz ) milleti kandırdınız -Hemen hemen bütün büyük şehirlerde metro , tramvay vs var iken Malatya'da neden yok neden yapacağız deyip yapmadınız -Nerede o fabrikalar -Nerede bölge müdürlükleri ( Malatyanın elindeki bölge müdürlüklerini de alıp Elazığ'a verdiniz) -Öznur Çalık ın kardeşini rektör yapmak için gittiniz üniversite kurdunuz , inönü üniversitesinden çakma ( hani bari bi teknik üniversite falan olsaydı ) onun da başına Aysun Karabulut gibi facia ötesi bir ismi getirdiniz kadın üniversiteyi Türkiye yi bırakın dünyada eşi benzer görülmemiş iğrençlikler içinde yönetti ve bütün yaptıkları da yanına kar kaldı - Onlarce genç alın teriyle ne sınavlar kazandı ( Giderdiniz güvenlik soruşturmasını yapardınız temiz ise ne ala ) ancak siz bu gece gündüz emek veren gençleri sadece tanıdıkları biri olmadığı için elediniz, emeklerini hiçe saydınız -Kamuda liyakatsizleşme aldı başını gitti mide bulandırıcı seviyeye geldi. -O kadar büyük bir kutuplaşma yapıldıki gençler dine yöneleceğine dinden iyice uzaklaştı Zengin tam zengin oldu fakir tam fakir -Türkiye tarihi hiçbir zaman bu derece kötü bir dönem görmemiştir. Evet Akp güzel işler faydalı işler yaptı muhakkak ancak son 7 yıldır her şey gün yüzüne çıktı ayyuka oldu. Gençlerin geleceğe dair tek bir hevesi umudu kalmadı Hele memurları söylemeye gerek dahi duymuyorum. Türkiye tarihinde her daim bir memurun maaşı asgari ucretin iki katı konumda iken şu anda bir memurun maaşı neredeyse asgari ücret seviyesine geldi. Memurlar açlık sınırının altında çalışıyor . Ya kiralara ne demeli almış başını gitmiş. İnsanlar birbirlerini yiyorlar . Bu ülkede şu anda en kötü kira bir memurun maaşına denk olmuş e bu memur veyahut evi olmayan kirada oturan insan nasıl geçinsin sorarım sizlere? Bir ev bir araba almak artık hayal sadece. Yapılan usulsüzlükler , yasa dışı iş ve işlemler ... Son olarak deprem. Malatyayı depremde yok saydınız AKP milletvekilleri neredeydı bir de utanmadan Bülent Tüfenkçi ve İhsan Koca aday gösterilmiş .. Yıllardır oyumuzu Akp 'ye verdik ancak bu ülkeye bir değişim şart ve şart olmuştur. Heleki kimse şanlı Malatya'mızı bu derece ayaklar altına alamaz bu derece kimse Malatyalı kardeşlerimie üstten bakamaz (İhsan Koca, Blent Tüfenkçi kibirleri) Oyumuz bu seçimde KEMAL KILIÇDAROĞLU'na Oyumuz refaha
    %86
    %14
    Yanıtla
  • elazığlı (1 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Dezenformasyon nedir biliyormusun? Bilgi kirliliği. Şu şehir efsanelerini dedikodu yapmak sana ne kazandırdı? Malatya-Elazığ kardeş iki şehir. Hala bilgi kirliliği üreterek Elazığ üzerinden bilgi kirliliği üretiyorsun. Malatyadan Elazığa kaydırılmış 1 tane bölge müdürlüğü yoktur. Açarsın interneti araştırırsın. Kardeşim burada yazmayı öğrenmişsin bari araştırma yap doğru bilgi ver. Doğru bilgi herkesin hakkı. Elazığda karayolları bölge müdürlüğü, DSİ bölge müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü var. Malatyada DDY bölge müdürlüğü, Vakıflar bölge , Merkez Bankası, Kalkınma ajansı var. Elazığa kurulmuş olan bölge müdürlükleri hiç bir zaman Malatyada olmadı. Bak bu cümleyi on kere oku ve on kere araştır. Saçma sapan cümleleri şehir efsanesi gibi sunma bize. Vakıflar bölge müdürlüğü daha önceden Elazığdaydı. Bu bölge müdürlüğü Özal zamanında Malatyaya kaydırıldı. Bunu da araştırabilirsin. Bana inanmayanlar araştırsın. Gelelim bu iktidar döneminde Elazığa daha fazla yatırım gelmiş Malatyaya mı? Malatyaya daha çok yatırım gelmiş. İki bakanlık verilmiş. Elazığa 21 yıldır bir bakanlık dahi verilmemiş. Malatyaya daha fazla yatırım geldiğini de resmi rakamlarla öğrenebilirsin. Araştır kardeşim araştır. Malatya da Elazığ da bu bölgenin önemli iki şehridir. Didişmenin kime ne faydası var? Cahillikle değil akılla şehirler gelişir.
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Bir defa sen yalancısın.basit bir örnek verecem buna cevap ver.malatyadaki meteoroloji bolge müdürlüğü nereye gitti.hadi cevap ver.asil sen bos keseden sallama.bence sen arastir.okumak iyidir.arada haber oku
    %75
    %25
    Yanıtla
  • elazığlı (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali kendi vasıflarını başkalarında görme. Bilmediğin konularda da fikir beyan etme. Bir bilene sor, araştır. Senin Elazığa taş atıp sözüm ona Malatyaya sevgi duyman tutarsız. Malatyayı sevmek Elazığı taşlamakla olmaz. Bu hasetliğe son ver olur mu? Gelelim meteoroloji bölge müdürlüğü meselesine. Ali, Malatyada meteoroloji bölge müdürlüğü varken Elazığda da meteoroloji bölge müdürlüğü vardı. Bak bu cümlemi yüz kere oku. Bunu da anlayamayacaksın. Malatyadaki bölge müdürlüğü kapandı. Elazığdaki bölge müdürlüğü yerinde kaldı. Oldu mu? Malatyadan Elazığa taşınmış bölge müdürlüğü yok. Haa Özal zamanında Elazığdan Malatyaya kaydırılan bölge müdürlükleri var. Bak ben sana örnek vereceğim. Sen de araştıracaksın. Vakıflar Bölge Müdürlüğü Elazığdaydı. Malatyaya geldi. Tarım kredi Bölge Elazığdayıdı Malatyaya geldi. ordu Konyadaydı Malatyaya geldi. Bilmeden atıp tutma. Buna Malatyayı sevmek denmez. Gerçekçi ol, yalan bilgi verme bize...
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Kemal sokaklarda dilden dile anlatılan bilgilerin tamamı doğru değildir. Malatyada bölge müdürlükleri ile ilgli sokaklarda anlatılan bu bilgiler tamamen yanlış. Google diye bir şey var. Kurumların tarihçeleri var. Girersin araştırırsın, bakarsın. DSİ, Orman, Karayolları gibi bölge müdürlüklerinin hiç bir zaman Malatyada olmadığını görürsün. Şimdi senin sözün birilerini sevindiriyor. Asılsız bu cümleler komşu şehir Elazığlılarla dalga geçmektir. Senin Elazığlılarla veya Malatyalılarla dalga geçmeye ne hakkın var?
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)elazığlı isimli kullanıcı yorumuna
    Cevaben yazılan ve yalan olan bir yazıya gerçek şekilde cevap verilen bir yoruma eksi diye oy verenler hakikaten hasetsiniz. Araştırın diyoruz olmuyor. Gerçek değil diyoruz olmuyor. İnanmak istediğinize inanıyorsunuz. Hasetlik içinizde var.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Malatyadan Elazığ'a kaydırılan bana 1 tane bölge müdürlüğü söyle? Yok. Yok. Yok. Bu kadar da atmak olmaz. Elazığ+Malatya= Aynı kafa . Her iki il için söylüyorum. Bir bitin artık yaaa.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Kemal şu kıskançlığınızdan Elazığlılar bıktı. Bu ne kin bu ne öfke? Bu nasıl bir anlayış? Yalan yanlış bilgilerle Elazığla ilgili bilgi vermeye utanmıyormusun? Malatyadan hangi bölge müdürlüğü Elazığa çekilmiş. Elazığdan Malatyaya çekilen var. Malatyadan yok. Bu yalana neden müracaat edersiniz. Tipik bir kıskançlık. Elazığ oy deposu. Bu iktidarın en çok oy alıp en az yatırım yaptığı şehirlerden birisi Elazığdır. Ama ne Elazığın ne de Malatyanın şikayetlenmeye hakkı yok. Şakşak seven iki şehir.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yahu arkadaşım Malatya Elazığ'ın nesini kıskansın gözünü seveyim. Nüfus , kalkınma , sanat , politik gücü, kültürel vb. her anlamda Elazığ'ın 5 katı büyüklükte bir şehir. Sadece tek bir caddeden ibaret olan ve kendini bildi bileli derdi işi gücü Malatya olan Elazığ ile Malatya'nın ne işi olabilir. Kıskançlığınızdan ve Malatya ya , Malatyalı insanlara her platformda olan hastetliğinizden Malatyalılar hiç takmamasına rağmen bıkmış olmasın.. Ve ayrıca bu kadar bıktığınız bir şehirde mümkünse yaşamayın 1 saat az ötede olan devasa büyük şehrinize gidin birader :D
    %45
    %55
    Yanıtla
  • İşte bir hasetlik daha. Fazla atmışsın. Malatya'nın nüfusunu bile bilmiyorsun. 800 bin nüfuslu bir şehir 600 bin nüfuslu bir sehirin nasıl 5 katı oluyor. Fazla atma. Sanat şehri Malatya mi Elazığ mi açar bakarsın. Folklore bakarsın, müziğe bakarsın kimin sanat şehri olduğuna karar verirsin. Atma kardeşim atma. Malatya'nın da bir sna caddesi var Elazığin da . Atma kardeşim atma. Biz yukarıdakine cevap vermişiz. Haset olmayın. Hasetlik kotu bir şey birader.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Abartı kralı olmuşsun. Sen Malatyalı olamazsın. Daha Malatya'nın ve Elazığin nüfusunu bile bilmiyorsun sanattan , sanayiden bahsetmissin. Önce nüfusları öğren 5 katı mi?
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu Aslan arkadaşım kıskançlık yazısını ben mi yazdım. Yukarıdaki arkadaşa biz nedensiz yere mi cevap yazıyoruz. Aç bir oku bakalım şahıs ne yazmış. Bizde o şahısın yalan bilgilinerini neden düzeltmişiz. Bu seferde sen yalan yanlış bilgiler yazmışsın. Malatyanın Elazığın 5 katı büyüklüğünde olduğunu zannedecek kadar farklı bir boyuta geçmişsiniz. Sen Malatyaya girdiğinde tabelada yazan nüfus Malatya merkez ilçede bulunan köyler dahil nüfustur. Malatyanın genel nüfusu 800 bin dir. Elazığın genel nüfusu 600 bindir. Elazığ merkez köyler dahil edilmemiştir. Malatyanın da en çok kullanılan 1 caddesi vardır Elazığın da 1 caddesi vardır. Sen hangi kafayı yaşıyorsun. Sanat konusuna gelelim açarsın folklöre bakarsın. Açarsın musikiye bakarsın. Hangi ilin ne durumda olduğunu görürsün. Fazla atmışsın. Malatyalılar kadir şinastır. Ama Malatya içinde Elazığ denilince antenleri yukarı çıkan az kişiden birisisin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Aslana cevap (1 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    1-Elazığ 600 bin nüfusu vardır. Malatya 800 bin nüfusu vardır. Malatya büyükşehir yasasında olduğu için köy statü olarak kaldırılmış ve mahalle olmuştur. Bu nedenle Malatyaya girdiğinizde Köy nüfusu tabelaya dahildir. Elazığda köyler ve beldeler mahalle değildir. Tabelaya dahil değildir. Malatya Elazığın 5 katı falan değildir. Bu hesaplama hatasını nasıl yaptın? 2-Malatyanın 6 milletvekili Elazığın 5 milletvekili vardır. Malatya Elazığın 5 katı olsaydı Türkiyenin 4. büyük şehiri olurdu. İzmirden sonra gelirdi. 3-Malatya ve Elazığ ın yaygın kullanım olarak bir ana caddesi vardır. Malatyada kışla caddesi, fuzuli caddesi, sivas caddesi, farhrikayahan caddelerinin benzerleri Elazığda da vardır. Şehit ilhanlar, bosna hersek bulvarı, Malatya caddesi , hürriyet caddesi. Bilmeden yazma olur mu? 4-Malatya ve Elazığ her zaman bölgenin sanat ve kültür merkezleri olmuştur. Bak iki şehiri birlikte yazdım. Elazığ folklör, müzik gibi sanatlarda kitaplara girmiştir. Okumamışsan biz ne yapalım? 5-Aslan parçası biz Malatyadan bıkmayız. Malatyayı severiz. Öz Malatyalıları severiz. Yardıma koşarız. Hasetliği sevmeyiz. Aslan Parçası bu tartışmayı yapan bir Elazığlı değil. Bak yukarıda Kemal arkadaşımız ve Ali arkadaşımız Elazığ ile ilgili neler yazmış. Asılsız nasıl bilgi vermiş. Bizim bu asılsız bilgilere cevabımız seni niye rahatsız etti? Gerçekler mi masallar mı? Masallara inanıp Elazığa taş at sonra kalk bir de Elazığı yerin dibine sok. Sana tavsiyem hemen Malatyanın nüfusunu öğrenerek işe başlamak.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kemale cevap (1 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Ya arkadaş biz Elazığda da haber okuyoruz. Malatyaya asılsız bilgilerle kin duyanları görmeyiz biz. Maşallah Malatya haber sitelerinde sizin duyduğunuz bu kin nedir? Kınıyorum sizi. Üstelik asılsız bilgilerle Elazığa saldırıyorsunuz. Utanç verici..
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kemal Bey'in yapmış olduğu yoruma binaen cevap yazan Elazığlı arkadaşlar Malatya'nın ve Malatyalıların derdi emin olun siz Elazığ değilsiniz hiçbir zaman da olamaz ! Çok üzülerek belirtmek istiyorum ki belirttiğiniz bu tarz eylemleri; kıskançlık , Malatya'ya yönelik ithamlar vs. bu tür tutumları sergileyen her zaman Elazığ ve Elazığlılar olmuştur. Malatyanın bulunduğu nokta ve konum belli Elazığ'ın belli iki şehir mukayese dahi edilemez dolayısıyla Malatya ve Malatyalıları Elazığ'ı kıskanmak gibi bir durumu söz konusu dahi olamaz keza kıskanılacak bir durum yok ortada. Ayrıca Kemal Bey'in yapmış olduğu yorumda onlarca şey yazılmışken takıla takıla Elazığ olayına mı takıldınız ve ne hikmetse takılanlar da Malatya'ya hemen saldıran ve ne hikmetse gelip Malatya'ya yerleşen bu memlekette yaşayan Elazığlılar . Yani Malatya'nın ve Malatyalının da tek derdi şu anda Elazığdı zaten ! Kemal Bey çok güzel ve doğru tesitlerde bulunmuşsunuz umarım Malatyamız bu kez kendisine yapılanları reva görülenleri görür ve reyini ona göre kullanır. Akp ye oy asla vermeyeceğiz bu kez .. Şehrimizi sonuna kadar savunan Veli Ağbaba'ya oyumuz. 5 yıl da onlar gelsin sonunda ölüm yok ya... Ülkenin geldiği nokta içler acısı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Esmaya cevap (1 yıl önce)Esma isimli kullanıcı yorumuna
    Kemal Bey ne yazmış okudun mu kıymetli arkadaş?Asılsız yazdıklarını gerçekmiş gibi görmeye ne denir? Bu soruya önce cevap veriniz. Burada itham eden kim? Objektif olmakta çok zorlanmışsınız. Hep Elazığlılar olmuştur diyerek hasetliğe devam etmişsiniz. Malatyanın bulunduğu nokta ile ELazığın bulunduğu nokta arasında dağlar kadar fark mı var? Malatyada olup da Elazığda olmayan ne? Malatya bir İstanbul değildir. Elazığda bir köy değildir. Arada dağlar kadar fark yoktur. Siz göz göre göre ikide bir Elazığı taşlamaya çalışırsanız karşıdakilerin de cevaplarını almak zorunda kalırsınız. Elazığı taşlama hastalığından vaz geçin diyoruz. Olmuyor. Malatyanın ve Elazığın onlarca problemi var. Ama Malatyadaki problemleri çözmek için Elazığı ön plana koyup hadi taşlayalım demek olmaz. İki şehir de 3 deprem geçirdi. Yıkım büyük. Ama şu yazılanlara bakın. Yok Malatya Elazığın 5 katıymış yok bilmem ne? Nüfusları bile bilmeyen bir güruh.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Şehit Fevzi (1 yıl önce)
    Şehitfevzi TOKİ bittiği halde vatandaşı surunduren bir siyasi var malatyamizda yüzde doksan oy çıkmıştı buradan.3 yıl oldu 680 tane daire 30 tane bulok.simdi soruyorum binlerce konut yapılacakmış 20 yılda bitermi bu konutlar.sadece müteahhit para kazansın vatandaş çadırlarda sürünsün.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Milli iradenin kalesi dediğiniz şehri 21 yıldır çok güvenli hale getirmişsiniz bravo. Birde vatandaş yemek yerken cumhurbaşkanı ve eşinin önünde neden yemek tabağı yoktur. Vatandaşın yediği yemek onlar için uygun değil mi? Hani bir gün sayın Erdoğan, akşamları manda yoğurduna hurma, kestane balı, yulaf ezmesi karıştırarak yediğini belirtmişti.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerem (1 yıl önce)
    Madem Malatya Milli İrade'nin kalesiydi, e peki buralara ne yaptınız diye sorayım. Ha dur hangi vaatleri verip yapmadığınızı yazayım. - Şehir Hastanesi - Hızlı Tren - Raylı Sistemler (Trambüs denen saçma bir ulaşım aracıyla halka sus payı verdiniz.) - Bölge Müdürlükleri - Yeni Havalimanı (Terminal büyütüp bir de bununla övündünüz) - Şehirdeki kalkınma için gerekli fabrikalar Ee şimdi sorarım bunlardan hangisi Malatya'ya yapıldı. Cevabını da kendim vereyim. HİÇBİRİ YAPILMADI. Gittiniz İnönü'yü bölüp bir tane tabela üniversitesi açtınız başına da vekilinizin kardeşini geçirdiniz bunu bir hizmetmiş gibi sundunuz. Peki bizim çok sevgili Malatya halkı ne yaptı. Her seçimde size oy vermeye devam edip bunların yapılacağını sandı ve yıl oldu 2023 ortada hâlâ bir şey yok üstüne üstlük olan da depremle yıkıldı. Biz daha ne diyelim ki..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • milli irade (1 yıl önce)
    milli iradeye saygınızdan dolayı tarihte olmadığı kadar sandık güvenliği konuşuluyor ilk defa bu kadar çok ilk defa bu kadar korku içerisinde insanlar
    %87
    %13
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Çalışan üretten çevresine bölgesine faydalı birleri bu kadar boş konuşmaz zamanı olmaz birleri çıkıyor akp chp fark etmez saygısızca eleştiriyor sevmiyorsan oy verme o kişileri bir tanısanız kendine ailesine hiç faydası olmayan asalak gibi tipler kürt Türk ayrımı yapanlara insan denirmi terör her kesimde olur terörü seven insanmı bu ülkenin her şeyi bizim başka Türkiye yok
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Reisim,rakiplerin kaç defa istediğin tv kanalında istediğin gazetecilerle çık karsimiza diye sana meydan okudu,güzel reisim sende çık karşılarına,nasılsa sana göre kimse yerli ve milli değil ya! Biz de vatandaş olarak kim kac kilo onu gorelim,bu sebeple sende haklılığını ortaya koyarsin.Bazen çıkamaz edemez diyorlar ,bence sen korkmassin gocunacak biseyinde yok.Çık aslanlar gibi tv ye görelim herkes bilsin ak Koyun kara koyun kim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyada her daim halay ekibi bekler. Çalsın davullar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Bütün paramı dolara bastım. Reis seçim sonrası doları salıverecek. Oylar Reis’e. Lütfen.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Alamanci (1 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Oyun boyuk yeğenim, dolarnan avroynan gelseler nolur.Üst akıl dış iç güçler boyunun ölçüsünü alacak. Yeğenim saa bi tüYo verem dolar 3 tL yé düşecekh habarin ola coh da şey etme
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Esra Ay (1 yıl önce)
    İhsan Koca'nın adaylığına yönelik miting alanında verilen tepki Türkiye basınında birçok haber bülteninde yer aldı . Malatya Haber siz de verilen bu tepkiyi haber olarak paylaşmalısınız . Malatya halkı Bülent Tüfenkçi ve özellikle şu İhsan koca dkatiyen istemiyor ve Malatya halkı artık çantada keklik olarak da görülmek istemiyor özellikle bu depremde kendisine yapılanı asla unutmayacak ve sandıkta Ak Partiye ve Erdoğan a çok çok iyi bir ders verecektir !
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Rabbimiz Cellecelaluhu Senden Ebeden Razı Olsun Sayın Cumhurbaşkanımız Rabbimiz Cellecelaluhu Devletimize Hükümetimize ve Milletimize Zeval Ziyan Vermesin
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Sen de bir bellemişsin.......
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (1 yıl önce)
    20 yıldır Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetiyor. Halimiz ortada soğan 25 lira kıyma 300 lira alamanya da bizi kiskanmayi bırakmış. Oyumu erduvana vericem gibi
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Soğanci
    %20
    %80
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    Sandık gelsin sen ve arka bahçen göreceksiniz milli iradeyi de kalesini de . Sen benim asla cumhurbaşkanım değilsin. Sana oy moy yok.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanını sevmeye bilirsin mecbur değilsin yanlız bu ülkede yaşıyorsan saygılı ve insan olmak zorundasın birde Malatyalı ismini kirletme
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya milli iradenin vataninin hep yanında oldu dogru.. bu vatanseverliginin karsiliginda yht başka illere yapıldı, şehir hastaneleri başka illere yapıldı, 33 bin kişilik stadyumlar başka illere yapıldı, yeni havalimanlari başka illere yapıldı, çevre yolları başka illere yapıldı, dev ağır sanayi fabrikaları başka illere yapıldı.. raylı sistemler başka illere yapıldı.. dogru kalesiyiz biz dedim yaa.. ama hizmette kale olamadık.. hdpkk li Diyarbakır belediyeleri hizmette kale oldular..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tek yanlış cümle yok. Eline sağlık.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Neyin açılışını yapmış acaba? Yoksa AKP yerine Türk halkının parası olan cumhurbaşkanlığı bütçesinden doyasıya harcama yapabilmek için açılış süsü verilmiş bir miting mi? Devlet ahlağı nerede, halka karşı bütçe sorumluluğu nerede, devlet adamlığı bunun neresinde? 21 senedir aynı terane, aynı hikaye. Vatandaş bıktı bunlardan. Artık halk olarak değişim ve enerji görmek istiyoruz. Kavga, dövüş, düşmanlık, öcüleştirme değil, huzur, mutluluk, kardeşlik, eşit paylaşım, adalet ve ekonomik refah istiyoruz. Bunları artık Erdoğan'dan beklemek sadece saflık olur, zira yapabilseydi 21 yıldır yapardı.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Söylediklerinde haklılık payı olan konular var.. ama karsinda mavi vatandan Kıbrıs tan vazgeçmek isteyen, Libya da ne isimiz var diyen, Azerbaycan da keza öyle.. Suriye den cekilelim diyerek pkk devletinin olusmasina zemin hazırlayan, savunma sanayi siha lara dokunacaz diyen, ekonomiyi sarayı okul yapmakla, uçak satmakla düzeleceğini sanan bir dhpkc, pkk örgütlerinin partilerinin içinde cirit attığı fetocularin hapisten çıkmak için gün saydığı bir ittifak var bunu da unutma..
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Yunus (1 yıl önce)
    Sizlere asla bundan sonra oy vermeyeceğim... Memur maaşını asgari maaşa eşitlediniz. Size bir daha oy vermek nasip olmasın..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Yunus isimli kullanıcı yorumuna
    Asgari ücretli de kira veriyor, çocuk okutuyor ,fatura ödüyor. Kafaya bak işsizlik, Suriyeli sorunu, adaletsizlikler değil maaşı eşitledi diye vermeyecek
    %15
    %85
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    neden yeni AKP li zenginler türemesi için oy vereyim ki? veya AKP ye oy verince ne değişecek şu anki halimizden? ben şu anki halimden memnun değilim ve ülkenin yönetiminden de memnun değilim AKP ye oy verince de hiçbirşey değişmeyecek. Aynı adaletsizlikler, daha kötü bir ekonomik durum devam edecek. Torpil, adam kayırma, rüşvet, milletvekillerinin iş takibi herşeye devam. yıkılan binalarla ilgili hiçbir belediye başkanına dokunulmama, hesap sormamaya devam edilecek. 20 küsür yıldır da vatandaştan deprem vergisi topla yıkılan binaların suçlusuda halkmış gibi 20 yıl vatandaşı borçlandır. hiç kusura bakmayın oy içinde kapımıza gelmeyin. zaten milletvekili listelerinizde ayrı bir sıkıntı, artık AKP vatandaşın sesine kulaklarını tıkamış durumda. vatandaş olarak bizde gerekeni yapacağız.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • EROL (1 yıl önce)
    Deprem bölgelerinde miting yapılması doğru değildir.Hic bir parti yapmamalı.İnin vatandaşın yanına bire bir konuşun.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    malatyada ,akp parti olarak %50 yi ,erdoğanda %60 ı bulmazsa türkiye genelinde çökerler.tahminim akp parti olarak malatyada %47 ,erdoğan ise %58 alır.an itibarı ile kılıçdaroğlu yeni cumhur reisimiz olacak.hayırlı olsun
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MALATYA 44 (1 yıl önce)
    Kemal kılıçtaroğlu ssk yı batırdı diyor yahu bir müdür nasıl ssk yı batırır bunun muhatabı o dönemdeki hükümetin yanlış politikalarını bir müdüre yüklemek ; resmen bizim aklımızla alay ediyorlar malatyadaki ssk nın müdürüne allah yardım etsin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • O da biliyor da milleti yalan şeylerle algı yaratmak işlerine geliyor. Ssk o dönem battı niye hükümet 40 yaşında emeklilik verdi. Şuan ülke battı sorumlusu benim diyordu erduvan
    %76
    %24
    Yanıtla
  • insanımızın (1 yıl önce)MALATYA 44 isimli kullanıcı yorumuna
    insanımız inanıyor mu inanıyor en okumuşu bile gerçekten inanıyor siyaset icabı denilmesini bir dereceye kadar anlarımda bir müdürün ssk yı batırabileceğine inanan halkın olması Allahım ben niye bu ülkede doğdum
    %73
    %27
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu depremle birlikte akp yöneticileri, hükümeti, politikacıları hepsi deprem ltında kalmıştır. 21 Yıllık iktidar deprem altında kalmıştır. 21 Yılda gerekli tedbirleri almayarak İnsanını yaşatamamıştır. Toprağa gömmüştür. Artık akp bitmiştir. Kendi kendini bitirmiştir. O bölgede insanlar çadırlarda, konteynerlerde, yitip giden canları ile başbaşa kalacaklar ancak Erdoğan Ankarada ve İstanbulda ki saraylarında yaşayacak. Ancak milad 14 Mayıs olacak.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yasir (1 yıl önce)
    Erdoğan'ın hataları yok mu? Var. -Eksikleri yok mu? Var. -Özeleştiri yapıyor mu? Evet. -Seçim kaybetmemesine rağmen sürekli revizyona gidiyor mu? Evet. -Herkesten az yatıp herkesten çok koşturuyor mu? Kesin. -Hangi projesi yararsız? Hiçbiri. -Pkk'ya etek giydirdi mi? Giydirdi. -Kainat imamının kainat papazı olduğunu gösterdi mi? Gösterdi. -IMF'yi kovdu mu? Kovdu. -Avrupa'nın merkezinde Kuran okuttu mu? Okuttu. - Mehter Marşıyla birçok avrupa ülkesinde açılışlar yaptı mı? Yaptı. -Terörün olduğu her yerde kan kusturdu mu? Kusturdu. -Alan elden veren ele geçtik mi? Geçtik. -Dünya 5'ten büyüktür dedi mi? Dedi. -Bize yaptırım yapan Abd, Rusya gibi kağıt üstündekı en güçlü devletlere aynı şekilde karşılık verdi mi? Verdi. -Külliyede alkollü resepsiyonlar yerine kendi halkını kucakladı mı? Kucakladı. -Yaptığı hangi iş, herhangi bir heykel gibi anlamsız ve gereksiz? Hiç biri. -Hastanelerin, üniversitelerin, yolların, kamu alanlarının, sanayinin, eğitimin vs.. sayısı ve kalitesi arttı mı? Arttı. - Savunma sanayii nde dışa bağımlılığı bitirdimi? Bitirdi. -Vs...vs... Peki tüm bunları Erdoğan ben mi yaptım dedi? Hayır... "Biz yaptık ama, halâ çok işimiz var, halâ yolumuz uzun, hedeflerimizden şaşmayacağız" diyor. Hedef üstüne hedef koyuyor. Başörtülü Bakan Hakim Savcı Öğretmen Memur vs. bunlar yetmezmi İmam Hatipler'deki katsayı zulmünü bitirip Kur'an Kursları Osmanlıca kursları vs. açtımı Açtı Cuma namazına Kanun çıkartığı için rahatça Cuma Namazına gidebiliyormuyuz Gidiyoruz. Ayasofya'nın 86 yıllık esaretini kırıp ibadete açtı mı? Açtı. Taksim meydanına 150 yıldır yapılamayan Taksim camiini yaptı mı? Yaptı. Tekrar ediyorum bizim de eksiklerimiz var Erdoğan'nın da... Ama doğrusu yanlışından fazla ise; kendine dahi hayrı dokunmayanların ağzına düşmüş ise, kimse de kusura bakmasın biz bu ADAMI o dış güçlerin nefsine kurban edemeyiz. Ne Erdoğan beni tanır, ne de biz şahsını bizzat. Biz; "İşidir insanın aynası" der, ona göre yolumuzu çizeriz. Biliyoruz ki; Musluklarınızdan sütü, sıcağınızdan gölgeyi, sofranızdan eti, kahvaltınızdan balı, altınızdan arabayı, cüzdanınızdan şişikliği eksik etmese de; siz bu ADAMI sevmeyeceksiniz... Eee... bizler de, sizlerin egolarını tatmin edecek diye Erdoğan'ı yalnız bırakacak değiliz
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Ak partinin eksikliklerini yazın bakalım, numara yapmayın size göre Ak parti nin eksikliği yok. Ama ben yüzlerce yazarım.. koyun olmaya gerek yok
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hatalarını; hatası var mı? Var.. diyerek özetleyeceksen. Doğrularını; doğruları var mı? Var.. diyerek cevaplayacaksın. Hataları sıralamadığın için yazdığının bi anlamı yok. Ayrıca çok şey yazmışsın ama bişey yazmamışsın
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    EyVALLAH kardeşim ellerine sağlık
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    Yasir Bey beyanlarınızdaki "herhangi bir heykel gibi anlamsız ve gereksiz" cümlesine katılmıyorum. Heykeller anlamsız olsaydı asgari ücretin 96 kurus olduğu 1945'lerde 300.000 liraya (Bugün yaklaşık 300.000.000 TL) İsmet Paşa'nın heykeli Hükümet Konağının önüne yapılır mıydı? Heykel bizim kültürümüzün temel esaslarındandır. Daha da ilgincini söyliyeyim. 1929 büyük kıtlığında dahi devlet parasıyla heyleller dikme konusunda hiç bir geri adım atmadık. Demekki heykeller anlamlı olmalı ki yapmışız dikmişiz. Bilmiyorum o ifadeyi düzeltebilir misiniz?
    %28
    %72
    Yanıtla
  • Son 10 yılda memleketin içine milyonlarca ipi sapı belli olmayan mülteci soktu mu? Soktu. Ülkedeki demografik dengenin bozulmasına sebep oldu mu? Oldu. 2023'te ilk 10 ekonomi içerisine gireceğiz deyip ilk 20'den çıkmamıza ramak kaldı mı? Kaldı. Türk Lirasının itibarını piyasada düşürdü mü? Fazlasıyla düşürdü. Türk Vatandaşlığını hediye süt dağıtır gibi dağıttılar mı? Dağıttılar. Her konuşmalarında kendilerinden olmayanları hor gözle gördüler mi? Gördüler. Devletin her kurumunda liyakatsizlikler arttı mı? Arttı. Maliyeti 3 kuruş olan işleri 30 kuruşa yaptı mı? Yaptı. Amerika-Rusya'ya karşılık verdi demişsin. Ben bu yazdığına gülerim hemşehrim, ne zaman karşılık verdi. Rahibi Amerika'ya gönderirken mi karşılık verdi, Biden'in mal varlığını açıklarım dediğinde sesi çıkmayınca mı karşılık verdi. Putin'in 36 askerimizi şehit ettiğinde kapısında bekleyerek mi karşılık verdi? Ne zaman verdi, siz ne yaşıyorsunuz. Şimdiye kadar yaptığı hangi işin hesabını verdi? Ben söyleyeyim hiçbirinin hesabını vermedi. Siz hâlâ neyi savunuyorsunuz, ben anlayamıyorum gerçekten...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)Yasir isimli kullanıcı yorumuna
    Ne içiyorsanız bana yaz benxe içeyim. Kurt açılımı ile PKK teröristlerine valilere emir vererek operasyon yaptırmayan, fetö amcaniza gel gel diyerek şarkılar söyleyen bu ulke de 5 çeteye 130 defa vergi affı getiren, liyakati kaldıran kim acaba
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İlgili Makama (1 yıl önce)
    Reis şurda 1 ayın var beni ikna etmek için yoksa Malatya ya gelipte oy falan kullanmak istemiyorum. 1)Yeni yerleşkelere ulaşım Malatyaray yada metro hizmeti Akçadağ -Kale(78km) etap etap öncelik toki sanayi ve üniversiler olmak üzere 2)Çarsı merkezi daha modern ve daha yeşil olmalı yollar cetvel gibi dümdüz ve her yerde büyüklü küçüklü parklar ağaçlar görmeliyiz 3)Trafik problemi denilen bir problem artık söz konusu bile olmamlı tüm yollar caddeler geniş ve park problemi sıfır olmalı 4) Turizmi canladıracak dikkat çeken mimari tasarımlar olmalı 5) Alt yapı problemleri son bulmalı 2100 vizyonu oluşmalı tüm elektrik doğalgaz telefon internet hatları geniş yeraltı şehirinde en azından merkezinde yer bulmalı. 6) Her yıl yapılan şenlik ve fuar organizasyonları kent merkezinde uygun büyüklükte amfitiyatro da gerçekleşmeli. 7) Elmalı,kayısılı,kirazlı,cevizli,üzümlü sokaklar olmalı her ilçemizden bir tat bir doku görmeliyiz ki insanlar oralarıda ziyaret etsinler Malatya yeşil ve temiz havasıyla insanlarına tekrar umut olmalı yarınlara umutla baka bilmeli anlayacağın reis size çok büyük bi iş ve bekleti düşüyor bunları duyan isiten sinir uçları bunları sana iletmez sende böyle bir yaklaşım gostermezsen kimse kusura bakmasın oy vermek için 600 km yol gelemem bay bay Kemal hay hay Kemal olur bizde razı oluruz herşeye illa bu maddeler olacak diye de bisey yok daha iyisini yaparız derseniz mesela tokiden merkeze teleferik yapacaz :D o da olur uyar yani modern olsun at gözlüğüyle bu işler olmaz evrensel yapmak lazım bu şehir medeniyetlerin başkentlerinden biri sonuçta biz ülkemize ve dünyaya başarılı insanları bu bakış açısıyla yetişitiren anlayışlı zeki girişken bir memlekettiz (⁠ ⁠◜⁠‿⁠◝⁠ ⁠)⁠♡
    %38
    %62
    Yanıtla
  • İnşallah gelmezsin kardeşim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sen bu saydıklarının yapılacağına inanıyor musun? Bu şehre yeni havalimanı yapamadılar hemşehrim. Yht'yi daha getiremediler. Şehir içine tramvay atamayıp trambüsle halka sus payı verdiler. Altyapı konusuna gelelim. Yılladır Malatya'nın Fahri Kayahan bölgesindeyim. Bir Fiber altyapı çektiremedim, kaç kere Telekomla papaz oldum. Sen gelmiş 80 km'lik metro ya da Malatyaray hizmeti diyorsun. Söyleyecek bir şey bulamıyorum
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Abdullah44 (1 yıl önce)
    TAM DOKUZ defa imar affı çıkaranlar, İMAR AFFI, AFFEDİLEMEZ BİR SUÇ DİYORLAR!!!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İftarı depremzedeler ile açmadı torpillilerle açtı konteyner kentte kalan depremzedeler çadır alanına dahi alınmadı soru sorduğumuz güvenlikler cevap yerine bağırmayı ve aşağılamayı kendine görev edinmişti gram hakkım varsa haram olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • şaka gibi (1 yıl önce)
    osman öcalanı trt ye ce ha pe çıksrdı abdullah öcalanın mektubunu oy istemek için ce ha pe trt de okuttu haburda terör örgütünün bayrağıyla davullu zurnalı ce ha pe teröristlerin ülkeye girmesine izin verdi gafar okanı öldüren bir örgütün sözde siyasi kanalıyla ce ha pe olarak seçime giriyor gerçi sizde haklısınız bu millet ne söylerseniz inanıyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    İhsan Koca nın adaylığı yanlış oldu .Beklentiyi karşılamadı...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Hukumet kutsal degildir elestirile bilir.Kutsal olan insandir.Sizler bize hizmet için seçildiniz ama dünyada en zengin başakanlar arasındasınız. Fakir edebiyatını bırakın artık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • KadirT (1 yıl önce)
    Malatya Erdoğan destekcisidir
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Erdoğanın Destekcisiyim yaz Kadir... Bizim Adımıza malatyayı genelleyerek konuşma sonra bize halen AKP mi diye gülüyorlar.. :)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Her seçimde CHP en fazla bir aday çıkarabiliyor diğerleri hep Erdoğanın fazla söze gerek yok. Malatya Erdogan'cidir..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Bu yüzden yillardir malatyaliyim demeye utanıyorum.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Reis herşeyin güzel bide şu vekil belediye başkanı dayatmaların olmazsa daha iyi olacak.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    21 yil ve ayni terane… komik degil yazik…
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Bu depremlerdeki yıkımlar akp liyakatsiz kadrosunun çürük zeminleri imara açmasının bir neticesidir... Malatyada milletin bu çürük zeminlerden dolayı yıkılan ağır hasarlı yıkılacak binalardan dolayı maddi kaybı Türkiyenin bütçesine eşdeğerdir... Malatya artık eski günlerine geri dönemez, çünkü bu depremin ekonomiye yansımasını yani ekonomik krizi seçimden sonra göreceğiz... Tıpkı 17 Ağustos depreminden 1 yıl sonra nasıl ekonomik kriz patladıysa, aynısı 1 veya 2 yıl sonra olacak... Bunu ne akp ne de 6+(1)li masa engelleyebilir... Hatırlayın o zamanı, arsa tarla gayrimenkul satısında 2007 yılına kadar yani sekiz yıl yaprak titremedi...Yatırımlar durdu, esnaf perişan olmuştu... Seçim dolayısıyla biraz para saçılıyor ama ilerisi kim cumhurbaşkanı olursa olsun ülkemizi halkımızı çok zor günler bekliyor, bankadan kredi, sağdan soldan borca girip ev alanlar ve evleri yıkılıp geride hiçbir maddi varlığı kalmayan borçluların durumu toplumsal bir trajediye dönüşecek malesef, bu sosyolojik bir vakadır, bir şekilde bu insanların dertlerine bir şekilde devletin deva olması lazım... Allah iyi etsin sonumuzu...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya lı (1 yıl önce)Tahir isimli kullanıcı yorumuna
    Burada Yanlış algı Yapıyorsunuz Çürük Zemin ne Demektir ? Lütfen Bilginiz yoksa Konuşmayın.Tarim Arazi neydir Araştırın önce bu şu Demektir Verimli Toprak açılması Güzel değil Evet.Gercekleri önce Öğrenin Belediye Imar Veriyorsa ona göre Proje yapılır Maalesef Malatya da Yanlış giden Birşeyler var.Benim Anladığım kadarıyla Bostanbaşida yapılan İmar Projeleri 6 Katla Hesaplanmış yanı Yapan Müteahhitler Demirleri 6 katta göre 10-14 katta göre değil.Şimdi kim Suçlu ? Ha Gelelim Dubai da Adamlar 40-60 Kat Denizde Binalar Yapıyorlar
    %23
    %77
    Yanıtla
  • bu masallara gerçekten inanıyormusunuz?yok 6 katmışda müteahhitler 10 kat yapmış...3 yıl önce özalperde çatıyı onaralım dedik 3 zabıta arabası geldi napıyonuz ek katmı çıkıyorsunuz diye?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Değerli hemşerim Fahri Kayhan ana caddede 6 katlı binlerce bina ağır hasarlı .Yani Bostanbaşı 6 kat olsaydı birşey olmazdı diye saçma yorumlarla bu insanların kayıplarını basitleştiremezsiniz. Bu cümleler ancak basiretsiz siyasetçilerin ,müteahhit bozuntularının suçu örtbas etmek için kullandığı çıkış cümleleri olabilir .Bir vatandaş kör olmadığı sürece, bu cümleleri komşusunun akrabasının yıkılacak duruma gelmiş sıfır dairesi için kullanamaz. Bunun yerine bize kurtarma vaadi sundukları milletvekili listelerini eleştirmeniz daha adil olur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Bide başkasına akıl vermezmisiniz ona yanarım. 14 katlı binaya 6 kata göre demir nasıl atılıyor, bu nasıl bir yaklaşım biçimi, dubai ne alaka. Zerre bilginiz olmadan konuşmayın milletin kafasını bulandırmayın lütfen
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Derviş Kaçmaz (1 yıl önce)
    Dua edin ki seçim var, yoksa kimse semtinize dahi uğramaz. Bunu demokrasiye borçlusunuz, kıymetini bilin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kemalî (1 yıl önce)
    Malatya Beydağları gibi dimdik reisin yanındadır bu böyledir.,%70 minimum
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Bence bostanbaşı gibi dümdüz olur
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kemali nin işler tıkırında anlaşılan…
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bu yüzden şu anda memleketin yüzde 60 i şehir dışında kalan yüzde 40 ında yüzde 80 i çadırda kaliyo.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nazan (1 yıl önce)
    Maalesef yeni bir hikaye, plan, vizyon kalmamış. Vatan, millet, sakarya nidalarıyla oy avına çıkmış ve gariban halka karşı kullandığı tek materyal din. 2023 hedeflerinin kaç tanesi gerçekleşti? İnsanların alım gücü ne durumda? Ülkenin ruh sağlığı neden bozuldu? Daha yüzlerce soru ve sorun var. Ülkeme yazık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bunlar giderse din elden gider Nazan hanim
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Niye İstanbul'u kaybedince tövbe haşa din elden gider dediler ne oldu gitti mi? Aha orada cami de duruyor ezanlarımızda okunuyor. Siz bence aklınızı başınıza devşirin ve artık gerçekleri görün. Peygamber efendimiz öldükten sonra din elden gitmemiş bunlar mı gidince elden gidecek, güldürmeyin insanı..
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ne demek din elden gider.. Peygamber sav. Vefat etmiş din elden gitmemiş AKP gidincemi din elden gidecek.. Doğru ya Kimliklerimizden Kaldırdılar DİN Hanesini :)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • abdullah (1 yıl önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    acınacak bir mesaj atmışsınız çok yazık size gerçekten
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kafirleşeceğiz evet (1 yıl önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Evet bunlar giderse kafirleşeceğiz. Camilere gitmek yasak olacak. Kuranı Kerimler toplatılacak. Artık Allah'a tapmayı bırakacağız. Zaten bunlarla müslüman olduk. Bunlardan önce kafirdik zaten. İlk camiyi de bunlar yaptı.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hacı (1 yıl önce)
    Emine hn. ile Erdoğan'ın önünde neden yemek yok hani halkla aynı yemek yeniyordu......
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Idris (1 yıl önce)
    Allah'tan secim varda, siyaset erbabı, milletin sofrasında, tabildotta mercimek corbasi, bulgur pilavı, türlü yiyebiliyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Davud (1 yıl önce)
    Milli iradenin sadece adını kullanıyorsunuz. Gördük İstanbul secimlerinde. 3 tane oy pusulasından 1 tanesi geçersiz sayıldı. Kaldı ki en baştan manupule edip kazandik diye açıklamalar yapıyordunuz. Ama bir yiğit çıktı halkla birlikte oyuna sahip çıktı. İnşallah Allah'ın izniyle bu ülkeyi düze cikaracak KILIÇDAROĞLUDUR.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Dik dur eğilme bu millet seninle Reis ama Akp için öyle değil ne yazık ki
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Kernekli isimli kullanıcı yorumuna
    Reis=AKP; AKP=Reis. Kimse kimseyi kandırmasın. O mecliste kalkan ellerden tutun, atanan bürokratların tüm kararına kadar reis'in iradesinden başka bir şey bulunmuyor. AKP'den memnunsan, Reis'e ver gitsin. Yoksa bu gerçekdışı bir algıya kapılmayın.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    seçilirsen bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek..zamlar devam edecek ekonomik sorunlar devam edecek torpil devam edecek yandaşı zengin etme ..gelen suriyeli afganlar ülkenin mill güvenlik sorunu oldu ve 10 sene sonra pkk gibi sorun olacak..ve sen halen onları göndermeyeceğiz diyorsun..akp ye oy vermeye niyetli milletin takdirine bırakıyorum..geleceğinizi çocuklarınızın torunlarınızın geleceğini suriyelilere vermeyin...
    %89
    %11
    Yanıtla