SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya Sanayileşiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın değişik sektörlerde ihracat yaparak Ortadoğu'ya açılan bir kapı olma hüviyetini kazanacağını belirtti. 

Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Malatya'da 182 şirketin açıldığını ifade ederek, kentin Doğu Anadolu'da şirket açılması konusunda önde gelen illerden biri olduğunu söyledi. 

Geçen yıl bazılarının 'Anonim'den 'Limited'e geçmesi gibi nedenlerle 81 şirketin kapandığını kaydeden Erkoç, ''Ama Malatya Doğu Anadolu'da en fazla ihracatını artıran il. 356 milyon dolarlık ihracat içerisinde kayısı ve kuru meyve 186 milyon dolar. Geriye kalanı da değişik sektörlerde. Bu, Malatya'nın sanayileştiğinin bir göstergesi, işaretidir. Malatya son yıllarda çok değişik sektörlerde ihracat yapmaya başlayan illerden biri'' diye konuştu. 

Bu ihracat rakamlarının da yeterli olmadığını vurgulayan Erkoç, Malatya'nın sadece kayısıda 10 yıl içindeki hedefinin bir milyar dolar olması gerektiğini, değişik çalışmalarla bunun yapılabileceğini ifade etti. 

Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'da öne çıkan değişik sektörler bulunduğunu, madencilik, su ürünleri, hayvancılık, konfeksiyon, sağlık gibi önemli sektörlerde de ihracatın olmasının kent için sevindirici bir durum olduğunu belirterek şöyle konuştu: 

''Malatya artık Ortadoğu'ya açılan bir kapı hüviyetini zaman içerisinde kazanmak, yeni pazarlara ulaşmak zorunda. Malatya için bu veriler, rakamlar önemli rakamlar, küçümsenecek rakamlar değil. Malatya cari açık noktasında da şanslı illerden biri. İhracatıyla ithalatı arasında ihracat lehine bir denge var Malatya'da. Malatya ihracat fazlası veriyor, ithalatı daha düşük, ihracatı daha yüksek. Zaten Türkiye'nin de hedefi bu; cari açığı azaltmak. Malatya onu yakalamış durumda. Önümüzdeki süreçte ben umut ediyorum ki; Malatya daha değişik sektörlerde ihracat yaparak Ortadoğu'ya açılan bir kapı olma hüviyetini kazanacaktır.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız