SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya Seni Unutamadım'ın da Unutulmaz Sesiydi..

0
Güncellendi - 2020-08-20 06:05:53
'Malatya Seni Unutamadım'ın da Unutulmaz Sesiydi..
A- A+ PAYLAŞ

VASİYETİ ÜZERİNE MALATYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ.. Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da vefat eden TRT İstanbul Radyosu'nun Malatyalı Türk Sanat Müziği Sanatçısı Necmettin Yıldırım'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Malatya'ya getirildi ve köyünde toprağa verildi.

60 yaşında olan TRT Sanatçısı Necmettin Yıldırım, koronavirüse yakalanmış ve bir süredir İstanbul'da tedavi görüyordu. Pazartesi sabahı İstanbul'da tedavi edildiği hastanede yaşamını yitiren Yıldırım'ın cenazesi, vasiyeti üzerine Malatya'ya getirildi ve doğum yeri olan Darende ilçesinin Günpınar Köyü mezarlığında, babaannesi Ayşe Yıldırım'ın mezarının yanında toprağa verildi. Görevlilerin özel kıyafetle defin yaptıkları cenaze törenine, salgın yüzünden bazı aile mensupları, köylüleri ile bazı arkadaşlarından oluşan az sayıda kişi katıldı.

TRT Müzik TV Akşam Sefası programının yapımcısı, Bestekar, Söz Yazarı ve İcracı Suat Yıldırım'ın da amcası oğlu olan Necmettin Yıldırım'ın, cenaze törenine katılan köylüsü- arkadaşı Bekir Sözen, "Malatya'dan yaklaşık 45 yıl önce ayrılmıştı. İstanbul'da üniversite döneminde de ev arkadaşı idik. Çok disiplinli çalışırdı. Tanıyan herkesin 'güzel bir insan' diye tarif ettiği arkadaşımızdı. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

"MALATYA SENİ UNUTAMADIM"I DA OKUMUŞTU..

9 Mart 1960 yılında Malatya’nın Darende İlçesi’nin Günpınar köyünde dünyaya gelen Necmettin Yıldırım, İlk ve orta tahsilini doğduğu yerde tamamladıktan sonra Adana Yapı-Sanat Enstitüsü İnşaat ve Sıhhi Tesisat Bölümü’nden mezun oldu. Müzik öğrenimine, 1977’de İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nde başladı. 1979’da kısa bir süre İstanbul Devlet Operası’nda korist olarak görev yaptı. Aynı yıl, sınavlarını kazanarak girdiği Devlet Korosu’ndan 1986’da TRT İstanbul Radyosu’na naklen geçti. Çok sayıda Türk Musikisi sesli yayınında solist ve korist olarak görev aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Necmettin Yıldırım, TRT İstanbul Radyosu’nda ses sanatçılığı görevini sürdürüyordu.

Merhum Necmettin Yıldırım, 1990'lı yıllarda Malatya Kayısı Şenliği dolayısıyla düzenlenen beste yarışmasına katılan ve beğenilen besteleri, Malatyalı Müzik Yapımcısı Şahin Özer'in yapımcılığında hazırlanan kasete okumuştu.

Necmettin Yıldırım'ın kasete okuduğu bestelerden biri de "Malatya Seni Unutamadım" şarkısı idi.

Yıldırım'ın bu kasette seslendirdiği eserlerden, "Malatya Seni Unutamadım" ve "Kayısı Dalda Çiçek" adlı şarkıları dinlemek için aşağıdaki çubukların başlat işaretine tıklayınız:

[audio mp3="http://malatyahaber.com/wp-content/uploads/2020/08/AUD-20200818-WA0169.mp3"][/audio]

 

[audio m4a="http://malatyahaber.com/wp-content/uploads/2020/08/kayis-dal-cicek-sarksi.m4a"][/audio]

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Necmettin Yıldırım (soldaki), Darendeli arkadaşları Bekir Sözen ve Gazeteci İsmet Uğur'la birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Yaman Semizoğlu (3 yıl önce)
    Ortaköy Türk Müziği Topluluğu'ndan değerli hocamız Necmettin Yıldırım, tanıdığım en naif, en beyefendi insandı. O kadar yaktı ki içimizi, ona layıkıyla veda edememenin hüznü hepten acıtıyor yüreklerimizi. Yattığı yerler nurla dolsun:(
    0
    0
    Yanıtla
  • Divân Musîki Topluluğu (3 yıl önce)
    Canımız hocamız...? Dünya’nın en güzel bakan, en temiz kalpli, en yüreği denizler gibi kocaman güzel insanı nurlarda yat. Allah rahmet eylesin. Mekânın cennet, ruhun şad olsun. Başımız sağ olsun. İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk yıldırım (3 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin kıymetli amcamız çok naif bir insandı. Malatya' nın toprağına kavuştu toprağı bol olsun Yokluğuna alışmak çok zor olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Trabzonsporlu (3 yıl önce)
    Çok güzel bir sesi varmış merhumun tabi türk sanat müziği dinlemek ayrı bir keyif.Mekani cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet İmrek (3 yıl önce)
    Covid-19 bir genç insanı ve değerli bir ses sanatçımızı daha aramızdan aldı. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekânı cennet, makamı âli olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Baba ocağına defnedilmesini isteyen değerli sanatçımız mekanın cennet olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YENİER (3 yıl önce)
    Allah rahmet etsin mekanın cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer mor (3 yıl önce)
    Rabbim rahmetiyle muamele etsin.Amiin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Akcan (3 yıl önce)
    Ruhun şad mekanın cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel Akarsu (3 yıl önce)
    Sevgili Necmettin Yıldırım'a geniş yer vermiş olmanıza ve okumuş olduğu eserleri paylaşmanza çok sevindim. Vefa örneği göstermişsiniz. Arkadaşı olarak çok duygulandım. Ardında güzel bir miras bıraktı, mekanı cennet olsun.Çok değerli bir sanatçı güzle bir insanı ve yakın bir arkaşaı yitirmenin derin üzüntüsü içindeym. Hepimizin başı sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Severek dinledigim güzel sesli bir akımızdı. ALLAH rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan köse (3 yıl önce)
    Allah rahmet etsin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürbüz Bozbey (3 yıl önce)
    Allah rahmet Eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Allah mekanını Cennet etsin Tanımazdım ama ebedi istirahatında vasiyeti Doğduğu köyü seçmişToprağın Bol olsun Hemşerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Gerçek bir Malatyalı Allah rahmet eylesin mükemmel sesi artık bantlardan dinleyecez
    0
    0
    Yanıtla
  • delibattalgazi (3 yıl önce)
    İnna lillahi ve inne ileyhi raciun
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahin (3 yıl önce)
    Allah mekanını cennet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalim44 (3 yıl önce)
    Kıymetli hemşehrime Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına, sevenlerine, müzik camiasına, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir sözen (3 yıl önce)
    Rabbim rahmetini esirgemesin,mekanı cennet olsun değerli kardeşimiz.Malatya da kendisini unutmaz inşallah.Dualarınızı esirgemeyiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Geride böyle güzel eserler bırakması ve vasiyeti gerçek bir milliyetçilik. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Allah taksiratını affeylesin.Rabbim merhametini Peygamberimiz Şefaatini esirgemesin.Mekanı Cennet Olsun.Geride kalanlara sabr-ı cemil niyaz eylerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Allah.mekanin.cennet.etsin.malatyanin.darendenin. Basi.sag.olsun
    0
    0
    Yanıtla