SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Şu Anda Hindistan, Pakistan'dan Farksız!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, “İş dünyasının belediye seçimlerinden sonra Malatya’mız için ciddi umutları vardı. Bugün gelinen noktada şehirde siyasetçilerimizin, belediye başkanlarımızın, STK’larımızın birbirinden kopuk hareket etmeleri iş dünyasına ciddi zarar vermektedir” dedi.

-“ Malatya Şehir Vizyonu adı altında eylem planı çıkartılmalıdır”
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, yaptığı açıklamada, “Malatya’da iş dünyası olarak şu an gördüğümüz en büyük sorun bilgi eksikliği ve bilgi kirliliğidir. Bugün esnafımızın tüccarımızın sanayicimizin sorunları Malatya’mızın iş dünyasının ilerlemesine etki etmektedir. Artık dayanacak gücümüz kalmadığı gibi sabrımızın sonuna gelinmiştir. Malatya’mızın şu anki haline gerçekten çok üzülüyoruz. İş dünyasının belediye seçimlerinden sonra Malatya’mız için ciddi umutları vardı. Bugün gelinen noktada şehirde siyasetçilerimizin, belediye başkanlarımızın, STK’larımızın birbirinden kopuk hareket etmeleri iş dünyasına ciddi zarar vermektedir. Bizler bu şehirde yatırım yapıyoruz. Malatya’da sadece bizlerin yatırım yapmasıyla şehrimiz ayağa kalkmaz, dışarıdan yatırımcı çekmemiz gerekiyor. Bunun için acil eylem planı ve kısa orta uzun vadeli şehrin ayağa kalkabilmesi için iş dünyasıyla ortak bir istişare toplantısı yapılarak gerekli adımlar atılması için Malatya Şehir Vizyonu adı altında eylem planı çıkartılmalıdır. Esnaf, sanayici, tüccar bu şehre küserse Malatya ayağa kalkmaz. Bizlerin bu bilinçle ortak akılla proje üretmesi gerekiyor. Malatya’mızın şu anki durumu Pakistan Hindistan sokaklarından farksız. Malatya’mızı bu halde gören yatırımcı buraya yatırım yapmaz burada yatırım yapan esnaf tüccar sanayici böyle bir şehirden göç eder. Rezerv alanlarla ilgili halen hiçbir vatandaşımız istediği bilgiyi alamamaktadır. Şehirdeki bu belirsizlik esnafımızın, sanayicimizin, tüccarımızın aklını karıştırmaktadır. Belirsizliğin olduğu yerde umutsuzluk başlar. Belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin en büyük görevi Malatya’da yaşayan halkın umudunu yeşertmek olmalıdır.” İfadelerini kaydetti.

-“Malatya’mızın kavgalara, kişisel hırslara, bireysel çabalara ihtiyacı yok”
Karademir, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu şehrin gerçek sahipleri bizleriz.  MAGİNDER ailesi olarak biz her zaman şehrimizin yanındayız. İş dünyasının sorunlarını çözmek ve söylemek için her zaman gereken adımları atacağız. Depremin üzerinden 15 ay geçti iş dünyası huzursuz, umutsuz artık gerekli adımların atılması gerekiyor. Bu şehrin artık kaybedecek 1 dakika vakti yok. Herkes üzerine gereken sorumluluğu alıp ortak sevdamız Malatya olan amaçla çalışması gerekiyor. Malatya’mızın burada olan olmayan her Malatyalı‘ya ihtiyacı var. Malatya’mızın kavgalara, kişisel hırslara, bireysel çabalara ihtiyacı yok, kardeşliğe birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Malatya’mızın öncelikle Malatya’da bir ve beraber olması gerekiyor. Bizler Malatya’mızın demografik yapısının değişmesini istemiyoruz. Malatyalı ruhunu yaşatmak için bu şehri bize emanet eden atalarımızın verdiği görevle bu şehri yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. MAGİNDER ailesi her zaman esnafın, sanayicinin, tüccarın sesi olacaktır. İnşallah devletimiz Malatya’mızın daha güçlü daha güzel olması için gerekli yatırımları hızlı bir şekilde yapacaktır.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Yılmaz Çelik (3 hafta önce)
    Salih bey. Bence çok eleştirme şu anki durumu. Seni bulunduğun konuma getiren kurduran ve davetlere katılımını sağlayan güruh seni alaşağı eder. Ortada kalırsın. İleride gelmeyi düşündüğün yerlere o güruh gelemedi getiremedi istedikleri kişileri Seni isteselerde hiç getiremezler. Otur oturduğun yerde. Sen onlar öv eleştirme. Onlar eleştiriye gelemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sus (3 hafta önce)
    Sus ezan susmaz bayrak inmez
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ercan (3 hafta önce)
    salih efendi sen ne yaptın malatyaya onu söyle kocaman bir balonsun aklınca tso ya oynuyorsun malatya biliyor seni boşuna lafkalabalıgı yapma sen resim çekil konuşma
    %43
    %57
    Yanıtla
  • timur (3 hafta önce)
    cimer e yaz
    %67
    %33
    Yanıtla