SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Tarihinin En Zor Zamanlarını Yaşıyor"

A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor'a 3-2 yenilen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Cihat Arslan, "Malatya tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor." dedi.

Arslan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, konuşunca yanlış anlaşılabildiğini onun için bazen susmak gerektiğini söyledi.

Teknik direktör koltuğunda oturanların biraz halkın dilinden konuşması gerektiğini dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"Basit örneklerle anlaşılmaya çalışıyorum. Geçen hafta Galatasaray maçında da söylemiştim. Dünle bugün kavga ederse kaybeden gelecek olur demiştim. Orada da kendimden örnek verdim, 'yeter ki arkan olsun' dedim. Öteki mübalağa sanatıydı. Ben orada mübalağa sanatı yaptım, 6 kere küme düşüren, aslında ben kendini ortaya koydum orada. Yani 6 kere de düşürsen arkan varsa milli takım hocası olabilirsin dedim. Futbol emekçilerine asla saygısızlık yapmam. Milli takımda 6-7 bin liraya çalışan Ömer, Tuna hocalara, oradaki ekibe asla saygısızlık olarak adlandırılmaması gerekir. Biz söylersek önce kendi nefsimize söyleriz ama yönetenlerle ilgili her zaman problemim var bunu da gizlemiyorum."

Arslan, yeni spor yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, şöyle devam etti:

"Perşembe günü altyapıya gittim. Altyapıda bir toplantıya girdik, altyapı çocukları nasıl geliştirebiliriz. Çünkü 3 haftadır çocukları alıyorum, oynayamıyorlar. Oynayamayan altyapı çocuğunun gelişimi duruyor, bunu nasıl halledebiliriz diye. Toplantıyı bitirmek zorunda kaldık. Dediler ki 'acil bir lisans kiralamamız lazım'. Bu Türkiye'ye ait bir tabir. Biz teknik direktörsek gördüğümüz yanlışları tabi ki söyleyeceğiz. Türkiye'de her şey değişiyor, işte yöneticiler atanacak, kanunlar değişecek diye. Biz maça çıkıyoruz, bir hocayla fotoğrafa giriyoruz aynı hoca maç sonu röportaja giremiyor. Ben fotoğrafı başka biriyle çekiliyorum maçı başka biri yorumluyor. Bende diyorum ki Saffet abi 'Allah aşkına bir de hocaları dinleyin. İtalya'da Sarri bankacıyken hoca oldu. Anayasanın eşitlik maddesine istinaden diyoruz ki pro lisansı kaldırın. Şimdi düşünün benim lisansım yok burada başka biri konuşacak. Şimdi Nuri Şahin Türkiye'nin belki gelmiş geçmiş 4 dil bilen, Dortmund, Real Madrid'de oynamış, Emre (Belözoğlu) de öyle en donanımlı insanları lisansı olmadığı için konuşamıyor ama lisanssız çalıştırıyorsun. O zaman konuşma şansı da verin. Bunlar Türk futbolu adına vizyon getiren insanlar, bunların da önünü açın."

Sadece yönetimsel değil hakemsel problemlerinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Dün Adana Demirspor maçında bugün burada da yaşandı. Çifte standartla kararlar var biz bunları dile getirdiğimiz zaman 'ulan bu da çok konuşuyor' oluyor. Var olma mücadelesi veriyoruz. Malatya tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor. Ben de diyorum ki 'el birliğiyle gelin bu çocuklar dağılmadan bu takımı tutalım, senemizi kurtaralım.' Futbolu ondan konuşmak istemiyorum ama bizim sorunumuz şu an sahada değil saha dışı. Bunu da çözülmesini bekliyorum. Konyaspor'u sonsuz tebrik ediyorum. Ahmet (Çalık) gibi çok değerli bir insanı ve futbolcusunu kaybetti ve ligin en üst seviyesinde kalmaya çalışıyor ve başarıyor. İlhan hoca ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum."

AA

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • 44Gurbet (2 yıl önce)
    Malatyalılar yorgun bitkin Bir parti miting yapsa meydan dolar Hele birde sevdiği partiyse yeryerinde oynar halbuki Malatya spor çaycısı esnafı taxsi otel herkes kazandıriyor yinede maca bin kişi gelmiyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Boşverin düştü kurtulduk Malatyayı sevmeyenler Malatya bu Lige yakışmıyor diyenler kına yaksınlar Adil de yaksın
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Erdoğan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu Malatyaspor'un lige yakismadigini soyleyenlerden biri benim, cunku oyle. Malatyayi ve Malatyaspor'u seviyorum ama bu sevgi dogru olani soylememe engel degil. Bunun iki nedenle soyledim. Birincisi Malatyaspor gercekten kotu ve seffaf olmayan bir sekilde yonetildi. ikincisi de Malatyalilarin kendisi bile gidip mac izlemiyor, takim ile sehirin bagi sadece lafta. 500 kisiye oynayan Super lIg takimimi olur, olmasin daha iyi bence. Hamasete ve hayal kurmaya gerek yok, Malatyaspor'un kaderi bu. Bir ruzgarla en ust lige ciksa da, saglam bir sistemi ve istikrarli bir yonetimi olmadigi icin bir sure sonra gider. Birileri cikip uzun vadeli ve kalici bir sistem kurana kadar da farkli bir senaryo olmayacak.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Maalesef yönetilemeyen her takımda bu tür sorunlar oluyor ama malatya'da maalesef hatalar maksimum seviyede olduğu için sorunlar çok büyük bir sıkıntıya soktu yeni malatyaspor'u ve öyle görünüyor ki bu daha da büyük sorunlara yol açacak önümüzdeki yıllarda bu çok belli. Yine diyorum adil gevrek yargı önüne çıkarılmalı ve kendi döneminde ki hesaplar irdelenmleli ve araştırılmalıdır. Koca takımı üyük bir borç yatağına soktu. Üstelik bunu yönetiminde malatyalı isimler olmadan becerdi bunu da malatya'da bu şehiri yöneten siyasi irade sorgulamalı. Yazık oldu güzelim takıma..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Hoca sen buraya tespit, yorum yapmaya mı yoksa teknik direktörlük yapmaya mı geldin? Malatyaspor'un zor zamanlar yaşadığını sağır sultan bile biliyor. Yorum yapacaksan bir sürü gereksiz televizyon var git, orada yorumlarını yap, bize işini yapacak teknik direktör lazım. Bu takımın halini ve yönetimini bilerek geldin.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Olağanüstü kongrenin ertelenme sebebi çok komik.mayıs ayında yasa gereği olağan genel kurul yapılacağını bilmedenmi 24 nisanda kongre kararı aldılar.bu ne ciddiyetsizliktir.yönetimde oturanlar bu işi ne kadar bildiklerini gösterdiler zaten.keşke biz taraftarlar olarak göztepe ve Altay taraftarı kadar olabilseydik.sadece burdan yönetime sallayıp taraftar oluyoruz işte.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Sayın hocam.Malatyasporu seninde gayet iyi bildiğin gibi a.gevrek bu hale getirdi.Kime ne demek istiyorsun?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (2 yıl önce)
    Adalet olmayan dünya ya adaleti biz getiremeyiz sayın hocam getirsek adil gevreği cezalandırırdık adam ne yapmaya çalışıyor şeytanlık yapıyor takımı parmağına almış oynatıyor kimsenin Gıkı çıkmıyor yada kimsenin işine gelmiyor herzaman söylüyorum her konuda sahipsiz Malatya kimse kalkıp Malatya için şunu bunu yaptım demesin hepsi çıkarı için çalışıyor gerçek herzaman budur hasütlük almış başını gidiyor tek kelime yazıklar olsunnnnn
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Gazi (2 yıl önce)
    Gruptaki diğer maçların sonucları bizim lehimize,ancak biz bir türlü avantaj sağlayacağımiz Hacattepe,Darıca, ve bu maç gibi maçları lehimize ceviremedik.özellikle hucumda etkisiz bir takımız. Inşaallah son maçımızı alır lig sonunda kümede kalırız.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 1650832440 (2 yıl önce)Gazi isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş yanlış kapıyı çaldın. Yeşilyurt maçı diğer kapıda:)
    %100
    %0
    Yanıtla