SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve Türkiye'de Önemli Bir Atılım"

0
Güncellendi - 2020-06-09 20:03:19
A- A+ PAYLAŞ

KIZILAY'DAN VAGON ONARIM'A EK TESİS.. Vali Aydın Baruş, Afet Barınma Sistemleri üretilmek üzere Kızılay'a satılan eski Vagon Onarım Fabrikası (VOF) yerleşkesinde yapımına başlanan Afet Barınma Sistemleri işletmesinin inşaatını inceledi.

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın, Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu, Proje Müdürü Mehmet Kurnaz ve diğer yetkililerin katıldığı incelemede inşaat aşamasındaki Afet Barınma Sistemleri, eski Vagon Fabrikasının kullanım alanları ve daha sonra yapılması planlanan tekstil atölyesi hakkında Vali Baruş’a ayrıntılı brifing verildi.

Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Umut Yalçın ve Kızılay Şube Başkanı Ramazan Soylu hızlı bir şekilde inşaatı tamamlayıp Afet Barınma Sistemlerini Eylül sonu gibi bitirmeyi ve 2021 Ocak ayı gibi üretime başlayacaklarını, prefabrik yaşam konteynırlarının burada üretilip ihraç edileceğini söylediler.

37 bin 500 metre kare kapalı alanda oluşturulacak işletme için yerel kaynaklar kullanıldığını belirten Yalçın ve Soylu; 300 ile 700 kişi arasında bir istihdama katkıda bulunacaklarını, Kızılay’a has ARGE merkezinin de burada olacağını kısa bir süre sonra Çadır tekstil işletmesinin de kurulacağını söylediler. Ayrıca desteklerinden ötürü Vali Aydın Baruş’a teşekkür ederek inşaat ile ilgili detaylı bilgiler verdiler.

Vali Aydın Baruş; “Bu önemli projenin hayata geçmesi ile önce Malatya’da daha sonra tüm Türkiye’de önemli bir atılım gerçekleşmiş olacak. Hem ekonomik hem de istihdam açısından önemli bir proje. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Bu tesisi memleket sevdalısı süleyman demirel engelledi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak cihan (4 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Yanında mıydın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yıllardır Vagon fabrikası üzerinden siyaset yapanların elinden böylece koz gitmiş oldu...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tek yapılsında hizmet versinde kim yaparsa yapsın evet şahsen ona kızıyordum ama bu alkışlarım ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sever (4 yıl önce)
    Inş biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Tevfik Dilek (4 yıl önce)
    En başta Erdoğan başkan a kınık Hoca'ya av.umut beye vali beye teşekkür ederim yıllardır atıl durumda bulunan vagon onarım fabrikası rahmetli Erbakan hoca burayı temel atmıştı öyle hatırımda kalmış burası ni gördüm çok üzülmüştüm ama şimdi üretime başlayacak çok güzel oldu Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Sayın valimizin takdir ve tesvikleriyle 1986 yılından beri atıl durumda olan bu devasa yer üretime katılacak işsizliği azaltacak çürümeye terkedilmis milli servet ayağa kaldırılacak kendisinden Allah razı olsun bu duruma bu zamana kadar göz yumanlarda utanır inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (4 yıl önce)
    Beylerderesine baraj yapıldı, eski yol suya battı bozuldu. Allah göstermesin şiddetli bir depremde köprü hasar görse bu tesis ne işe yarayacak? Yardımlar nasıl ulaşacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle Beylerderesi ne alternatif bir yol yapılmalı... Çok önemli ve acil
    0
    0
    Yanıtla
  • Tren yolu köprüden geçmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Afet barınma sistemleri(konteynerler)Genellikle büyük malzemeler olduğundan,Üretim sahalarından kara vasıta araçları ile taşınması ekonomik değildir.Bu ürünler Vagonlarla taşınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyvallah agalar. Yol yaparız üstüne baraj.. Vagon fabrikası kapatırız vagonla taşınacak malzeme deposu kurarız. Trajikomik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (4 yıl önce)
    Geç de olsa nihayet atıl vaziyetteki bir bina ve saha değerlendirildi. Keşke şimdiye kadar bir çözüm bulunmuş olsaydı. Zararın neresinden dönülürse kardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (4 yıl önce)
    o iş öyle kolay olmuyor. açlıkdan ekmek çalana ceza var ama milleti sömüren yetim hakkı yiyenlere bir şey olmuyor. Çünkü Adalet herkes için değil bu dünyada. hakkını para ile aldığın bir dünya. keşke yatırımlar betona değilde üretime harcansaydı. malatyada okadar çok haksızlık yapıldıki alt yapı adı altında saçma sapan paralar harcanarak yapılan süslemelere ama bakıyoruz ki hiçbiri üretime dair değil. tüketim ve süs keşke bu paralar atıl durumda olan fabrika , ,araziler, sosyal sorumluluk projelerine harcansa daha mı kötü olurdu. bakınız. bir depremde insanların konaklayacakları bir yer yok keşke deprem sonrası için bir alan yapılsa içinde temiz suyun konaklamanın yaşam ihtiyaclarını karşılayacak yerler olsa ama olmaz çünkü insanın faydasına saçma sapan yerlere süs yapmak daha önemli çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    O atıl yerin nihayet yatırım amaçlı kullanılmasından mutlu oldum esasında yetkim olsa yıllar önce tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla oraya vagon fabrikası binası ve lojman yapıp sonrada o fikrinden vazgeçip orayı çürümeye terk edenlerden hesap sorar oraya harcanan parayı yedi sülalesinden tahsil ederdim başta Kızılay yetkilileri olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmetli Özal vazgeçirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • özal yaptırdı malatya ve özal düşmanı demirel durdurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanlış biliyorsun arkadaş.İşkembeden sallıyorsun.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.Vagon Onarım Fabrikasının (VOF) hikayesi şöyledir.Yazacaklarımı her türlü yerden araştırabilirsin. VOF’sının temeli, 12 Eylül 1980 Darbesinden önce, CHP Genel Başkanı ve Başbakan olan Bülent Ecevit’in 22 ay görev yapan azınlık hükümeti tarafından atıldı.Hani şu meşhur milletvekili transferleri denilen Güneş Motel olayları var ya işte o sırada Demirel’in Genel Başkanı olduğu Adalet Partisi’nden istifa edip, bakan olma karşılığında CHP’ye geçen ve 11 milletvekilinden biri olan ve Ulaştırma Bakanı yapılan Güneş Öngüt tarafından Nisan 1978 de VOF’sının temeli atıldı.Rahmetli babam, o sıralarda Devlet Demir Yollarında İş makinası operatörü idi ve o temel atma töreninde bir DDY çalışan olarak görev yaptı. 1979 Ekim’de milletvekili ara seçimleri yapıldı.Seçim sonucunu başarısız bulan Ecevit 1979 Kasım’ında Başbakanlıktan istifa etti.Yerine, Demirel’in Başbakanlığında, Erbakan ve Türkeş’in de dahil olduğu koalisyon hükümeti (2.Milliyetçi Cephe) kuruldu. Daha sonra, Kenan Evren tarafından 12 Eylül 1980 darbesi yapıldı.Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak emekli olmuş olan Oramiral Bülent Ulusu’nun başbakanlığında yeni hükümet kuruldu.Devlet Planlama Teşkilatı eski Müsteşarı olan Turgut Özal, Kenan Evren’in kurdurduğu yeni hükümette ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı idi. 1983 yalında genel seçimler yapıldı.Turgut Özal’ın Anavatan Partisi iktidara geldi ve Turgut Özal Başbakan oldu.Askeri dönem bitti ama Kenan Evren’in Devlet Başkanlığı, Cumhurbaşkanılığına dönüşerek devam ediyordu.Yani 1983’den 1990’nın başına kadar, Evren-Özal ikilisi biri Cumhurbaşkanı diğeri Başbakan olarak ülkeyi idare ediyorlardı. İşte, inşaatı bitmiş olan açılışa hazır hale gelmiş olan Vagon Onarım Fabrikasının yapılış amacına uygun olarak işletmeye açılmaması, atıl vaziyette bırakılması, insanlarımıza istihdam imkanı yaratılmaması bu ikili döneminde olmuştur.Eğer bu VOF’sı yapımı bittiği tarihte işletmeye açılsaydı 3 bin kişi iş sahibi olacak ve aynı zamanda bu Fabrikanın üretiminin yerli yan sanayi işletmeleri de Malatya’da açılacak ve birkaç bin kişi daha evine ekmek götürecekti. Bu fabrikanın temeli, devletçi ekonomiyi, sosyal devleti, bölgeler arası gelir eşitsizliğini gidermek fikirlerini savunan, “bir tek dikili ağacı olmayan” diye topluma lanse edilen CHP tarafında atılmıştır.Fabrikanın sonunu ise; Liberal ekonomi diyerek özelleştirmeleri savunan, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan, devasa kurumları haraç mezat satan, kapatan, eşe dosta peşkeş çeken hükümetler getirmiştir. Lütfen bir konu hakkında, bilmeden, bilgi sahibi olmadan, araştırmadan, ya tutarsa diye birşeyler yazmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)Talip isimli kullanıcı yorumuna
    Talip bey, AKP hükümeti döneminde Türkiyede Kore Eurotem ortaklı bir hızlı tren fabrikası yapılması gündeme gelmiştir. Yaptıkları değerlendirmler sonrasında bu fabrikanın Sakarya da yapılmasına karar verildi. Devlet planlama teşkilatına (O zaman daha kapatılmamıştı) neden Malatya da hazır tesis varken fabrikanın buraya değilde Sakarya ya kurulduğunu yazmıştım. Ancak o zaman da beceriksiz siyasetçiler yüzünden Malatya o fırsatı da kaçırmış oldu. Diyeceğim o ki Malatya ne çektiyse bu beceriksiz siyasetçiler yüzünden çekti. O tesis Malatya ya getirilseydi, Malatya hızlı tren üretim üssü olacak, yan sanayisi ile binlerce kişi iş sahibi olacak, esnafı, çifçisi herkes kazanacaktı. Bu güzel tesis iş ve işsizlik sorunu olmayan Sakarya ya verildi. Çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla