SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 15 Mahalle Yeni Sığınmacı Yerleşimine Kapatıldı

Malatya'da 15 Mahalle Yeni Sığınmacı Yerleşimine Kapatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Çoğunluğunu Malatya kent merkezindeki mahallelerin oluşturduğu 15 mahalle,  1 Temmuz'dan itibaren yabancı uyruklu sığınmacıların yeni yerleşimine kapatıldı.

Malatya’da ağırlıklı olarak ticaret ve konutların yer aldığı ve şehir merkezi olarak 13, kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı 1 ve sanayi tesislerinin yoğun olduğu 1 mahalle sığınmacı ikametine 1 Temmuz'dan itibaren kapatıldı.  

Malatya’da 14’i Battalgazi ilçesi sınırlarında yer alan merkez mahalleler, Yeşilyurt İlçe sınırları içinde yer alan sanayi tesislerinin yoğun olduğu Fatih Mahallesi ile birlikte toplam 15 mahalle sığınmacıların ev- daire kiralamasına kapatıldı.  

Malatya’da sığınmacıların yerleşimine kapatılan mahalleler şöyle;  

Battalgazi İlçesi 

-Yeni Hamam,

-Akpınar,

-Kavaklıbağ,

-Beylerbaşı,  

-B.Hüseyinbey,

-Saray,

-İzzetiye,

-Taştepe,

-Halfettin,

-Ferhadiye,

-İsmetiye,

-İstiklal,

-Hamidiye,

-Şehit Fevzi

Yeşilyurt İlçesi

-Fatih Mahallesi

Göç İdaresi Başkanlığının konuyla ilgili yaptığı ve resmi web sitesinde de yayınlanan açıklamada; “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni çerçevesindeki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı bin 169’a çıkarılmış olup, kapalı mahalleler ekte yer almaktadır” bilgisine yer verildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • muhammed (1 yıl önce)
    AKP her zaman liderdir
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Turo44 (1 yıl önce)
    Selamlar , ben yıllardan beri yurtdışında yaşıyorum. Ve bize kötü davranıldığında,Nazi yada yabancı düşmanı diyoruz. Şimdi aynısını biz yapıyoruz. Biraz empati
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Beyefendi 60 yılda Almanya da ki Türk nüfusu resmi rakamlara göre 3 milyonlarda..10 yıldır ülkemize gelen suriyeli sayısı 5-6 milyon olarak tahmin ediliyor..60 yıl sonrasını düşenebiliyormusunuz?konunun yabancı düşmanlığı ile alakası yok..biz kendi ülkemizin geleceğini düşünmek zorundayız..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ddt (1 yıl önce)
    İş işten geçmiş memleket neredeyse küçük ortadogu olmuş şimdi yasak.. bazı mahallelere artık gitmek istemiyorum kendi memleketimizde
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Zaten buralar dolmuş durumda. Alenen yer gösteriyorlar, ne günlere kaldık
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)
    Basharık ferhadiye Hasanbey toki ve bir sürü mahalle fuzuli beşkonaklar testere melek baba yesiltepe suriyeli den afgan dan geçilmiyor bu adamlara iş alanları kapatılırsa giderler sigortası yok diye ucuza çalıştıran sanayiciler çalıştırmazsa giderler yoksa sittin sene geçse gitmezler 20 sene sonra kentin yarısı göçmen olursa kimse şaşırmasın
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Suriyeli mi kaldı (1 yıl önce)
    Minimum 4 milyondan fazlası zaten Türk vatandaşı yapıldı. Test etmek isterseniz gidin Barbaros ortaokulundaki kökeni Suriyeli olup da Türk vatandaşlığına geçmiş kişi sayısına bakınız. Ülkeye oranladığınızda minimum 4 milyondan fazlasının vatandaş olduğunu anında anlarsınız.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    bu hükümeti ekonomi değil göçmenler götürecek ,göreceksiniz.5 milyon sığınmacı mı olur.bunu vatandaş özellikle akp ye oy verenler görüyor,onların ekmeğine ortak oldular.hayat pahalılığına ,kira artışına vs sebep oldular.bunun siyasetini kim yaptı tayyip erdoğan ne zaman seçim olursa olsun hezimet yaşayacak.çünkü kendi oy tabanı öncelikle sadece ve sadece bu suriye politikasından dolayı oy vermeyecek.seçim kararı alındığı andan itibaren ,muhalefet suriyeli göçmenler üzerinden vuracak.savunacakları hiçbir şey yok birkaç mahalle olayıda işin tuzu biberi olur.seneye erdoğan türk siyasetinden silinir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    mazot 27 ye düştü şire pazarı davul halay ekibini göreve bekliyoruz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Neyse artık onlar da Akp ile birlikte giderler.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • emre (1 yıl önce)
    Şehit Fevzi Mahallesi'ne bi gün Alalh rızası için gelin görün doğru dürüst Türk kaldı mı kalmadı mı ? bu saatten sonra yerleşime kapatsan ne olur adamlar kayıt dışı zaten her türlü gelip yerleşiyor. AKP'nin en büyük oy kaybı Sığınmacılar nedeniyle olacaktır. Allah sonumuzu hayırlı eylesin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Memedim, Ali'm, Hasan'ım, Ahmet'im, Mustafa'm ... Suriye'de şehit olur, al bayrağa sarılı tabutu gelir, protokol gelir başsağlığı diler, 40 gün yas tutulur, vatan evladı toprak olur... bunlar nargile içer, bol bol ürer adamız diye ortada gezer... Evinizi, dükkanızı kiraya vermeyin, satmayın artık bunlara. Malesef Aç gözlülerin Para hırsı sayesinde bu hale geldi memleket, 1.500 TL kira aldığı evi 3-4 bine kiraya verenler, 500 binlik evini 1.5 trilyon a satanlar sayesinde oldu. Mevcut Site yönetimleri karar alsın, Suriye, Pakistan, Afganistan vb milletlere ev kiralama satışı da olmasın. Herşey para değil, namusumuz, onurumuz için yaşadık, yaşarız. İnanın 2 mülteci aile gelsin otursun 200 -300 daire sakininin huzuru kaçar, bağırış, çağırış, hırsızlık, sağa sola, otoparka, apartman içine, asansör içine işeyen -s*çan, tüküren, gözünü dikip yiyecek gibi bakan, kavga-gürültü bitmez. Demedi demeyin. Seçim olsun evli evine, köylü köyüne, Herkese olmazzzz denilen herşey oldu, Yahudi İsrail'le barıştık, Casus denilen Rahibi yolladık, Kaşıkçı dosyasını Birleşik Arap emirliklerine devrettik, NATO ya girmeye çalışan 2 ülkeye önce olmaz dedik sonra ok dedik, Esad ile de bir zahmet barışın, eskisi gibi sarılın, kucaklaşın, biran önce yollayın gitsinler. Esad Affettim dedi yasa çıkardı, hâlâ gitmiyorlar, Türk Askerini de Suriye den çekip eskisi gibi döşesinler mayını, Esad da Suriye tarafını kapatsın, haydi girsinler bakalım girebiliyorlarsa. Öz vatanımızda garip olduk, yeter artık varlıklarından kadınlarımız, kızlarımız, çağa çocuğumuz huzursuz, artık, istemiyoruz, Bu göçmenleri vergilerimizle maaşa bağlanıp bela ettiniz, vatandaşlık verip oy almak uğruna, yazıklar olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    üç beş aya kalmaz suriyeli kalmaz çünkü son sürat tc kimliği dağıtıyorlar öyle dört yüz bin doları olana değil suriyeden gelmiş olması yeterli arap çingen fark gözetmiyorlar akp kayıp ettiği oyları bunların oyuyla kapatacak
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Suriye de savaş kalmadı gönderin artık bu kadar misafirlik fazla Ülkemiz Eski Almanya’ya döndü.Adamlar bayramda memleketlerine gidiyorlar gideni geri almayın artık. Benim askerim o topraklarda ölecek buradaki Suriyeli gençler vücut gösterisi cafe sahil nargile keyfi yapacak insanın zoruna gidiyor. Çağa çoluğunu alıp rahat bi şekilde gezemiyorsun hürriyet parkı millet bahçesi Kanalboyu bunlardan geçilmiyor ve gurup halinde geziyorlar maşallah üremede de sıkıntı yok biri karnında biri bebek arabasında birinin elinden tutmuş birini de şehiplemiş ortada geziyorlar ama benim çocuğum 7 Yaşında şuan inanın ekonomi konuşuyor çocukda gelecek kaygısı başlamış bu yaşta biz o yaşlarda oyundan başka bişey düşünemezdik Allah sonumuzu iyi ede ama ilerisi çok parlak değil bunlar yarın başımıza bela olacaklar ve bizim çocuklarımız sıkıntı çekecek devlet biran önce bişeyler yapması gerekiyor yoksa bunlar biraz çoğunluğu sağlarsa biz mülteci olacaz kendi toprağımızda VATANIMIZDA…
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Orta direk 44 (1 yıl önce)
    Sevgili editör bu adı geçen mahalle semt yerleşim alanı vs vs zaten buralar hep ama hepsi yabancı uyruklu sığınmacı mülteci adı ne ise onlardan dolu ve taşmış durumda. Bugün 200 lira etmeyeck evlere 1 2 bin tl ye verilen kiralık evler ev sahiplerine kar getiriyor gibi görünsede getirisi götürüsünden az. İş piyasası emlak piyasası hatta otomotiv sektörünün bu halde olmasının tek nedeni bu ve bu gibi durumları menfaati icin firsata ceviren degerli hemserilerimizin sayesindedir. Şahsım olarak yabancı uyruklu şahıslar ile kişisel problemim yoktur ama ileride neler olur açık açık bellidir . Kimse şöyle böyle oldu demesin Ucuz işçi diye sömür harebeni villa fiyatında ver 40 yaşındaki aracını yeni fiyatina sat kör cephe dükkanını yüksek fiyata ver cebini doldur ülkenin geleceğini gençlerin çocukların geleceğini düşünme.. Burada sorun sizce sadece yabancı uyruklu insanlar mı?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yasin (1 yıl önce)
    Keşke Zafer mahallesi de olsaydı. O kadar mahalle seçmişler bı zaferi koymamışlar. Zafer mahallesinin nüfusunun 4 de ikisi Suriyeli oldu olacak. Hatta bir kaç yıl sonra üstünlüğü sağlarlar. Yeni yapılan millet bahçesinde her akşam suriyeliler dolu. Kernek aynı. Hürriyet parkı aynı. Hatta millet bahçesinde akşamları spora çıkarım hep bir grup Suriyeli genç birbirine dövüş tekniklerini uyguluyo. Ters tekme felan. İşleri güçleri güç gösterisi. Esad a göstermedikleri cesareti bizim ülkemizde bize gösteriyorlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Arkın aksüt (1 yıl önce)
    Kızım 17 yaşında bir takı dükkanın da işe başladı bir haftadır çalışıyor dün geldi bana bir soru sordu ne diyeceğimi bilemedim bilen varsa bana izah etsin aynen soru şöyle baba bizim dükkan gayret lüks bir yer müşteri kesim genelde zenginler geliyor ama bir haftadır giren müşterilerin bir çoğu Suriyeli geliyorlar bizim insanımız dan daha çok alışveriş yapıyorlar hiç pazarlık yapmıyorlar bunlar nasıl para kazanıyorlar bizden daha iyi nasıl oluyorlar son bir yılda yabancı uyruklu kişi sayısı iki hatta üç katına çıktı ve bizim milli gelirimizi yiyorlar buna bunların sayesinde kiralık ev dahi bulamıyorum buna sebep olan her kimse Allah'a havale ediyorum
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Merhaba, Doğrudur, Çünkü, Avrupa birliği ile yapılan anlaşma sonucunda göçmenlerin Türkiye'de kalması için Avrupa birliğinden ödenek alınmaktadır. Suriye insanlarına bu ödenekten ödeme yapılmaktadır.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bu paranın miktarı 6 milyar avrodur. 2,4 milyarı sağlık, eğitim ve koruma gibi temel haklar için kullanılacak.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Serdar (1 yıl önce)
    Durumlarını düzelttiler özel yapım lüks karavanla geziyorlar.Fahri kayhana taşınırlar artık ora yasak değilmiş
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Yabancı uyruklu insanları şehrin dışında konteyir kent var devlet orayı boşamı yaptı oraya sevk etsinler biz Türkiye vatandaşıyız bizlere tüm resmi kurumlarda önçelik tanınmıyor onlara tanıyorlar hiçbir ev sahipleri Yabancı insanlara evini kiraya vermesin,ler nasıl gidiyorlar mahallerimize kendi ellerimizle bırakıyoruz ailemizin içine Yabancı insanlar gelirse her pislik olur niye mahalerler yasaklandı demekki bunlara rahatlık iyi gelmiyor herbir yerde çocuklarını dilendirmeye zorluyorlar helede kış aylarında
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Bedri (1 yıl önce)
    Battalgazi ilçesi Dabakhane mahallesi de yabancı ikametine kapatılan mahallelerden
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Akpliler biraz da konuşsun . Ne diyorsunuz akepeliler? Bu siginmacilar kalsin mi gitsin mi? Hele bi ortaya çıHın söglegin hele
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yeterrrr (1 yıl önce)
    Bu mahalleler yeterince doldu azıcıkta diyerlerine kaydıralım diyorlar demekki. Bunların misafir ettiğimiz yeter artık savaşta yok artık çoktan dönmeleri gerekiyor potansiyel iç savaş cıkaracak tipler hepsi bide 8-10 ar tene çocuk yapıyorlar. YETER ARTIK YETERRRR!!!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Engin (1 yıl önce)
    Battalgazi de yasaklanan mahalle sayısı 14 Yeşilyurt ta 1.bu sayılan mahallelerde zaten ev kalmadıki. Demek istiyorlar ki siz yavaştan yavaştan özalper, zaviye, fahri kayahana, doğru açılın.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Aytac (1 yıl önce)
    Yazık 2.8 2.8 milyar bütçeden pay verip bu milletin sırtına vurdular bu yükü benden yana hakkım helal degil benim insanım acken bunlara verilen haramdir adamlar resmen keyfe gelmişler bayram da bir adam ülkesine gidebiliyor sa mülteci degil turisttir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatansever (1 yıl önce)
    Memleketi bitirdiler ülke ekonomisinin kalkacağı Yük değil 80 milyonun sırtına vurdular bu yükü malesef
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (1 yıl önce)
    Ya Allah aşkına bırakın Malatya'yı Türkiye'yi doldurdular, gönderdik, göndereceğiz diyorlar ya,havada bulut bizler o sözleri unutalım. GÖN-DE-RE-MEZ-LER
    %90
    %10
    Yanıtla
  • gönderme yok nufus idaresi mesayi yaparak bunların tc kimliğini dağıtıyor gözümle görmesem inanmazdım
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Şehrin varoş mahallelerinde Türk yok. Toki de neredeyse öyle. Bunları gören evini satıp Yakınca'ya kadar gidiyor. Satmayan kiraya verip gidiyor. Böyle bir iş olamaz. Şehit Fevziye önce Suriyeliler geldi. Sonra Afganlar. Afganlar gelince Suriyeliler orayı beğenmeyip şehir içine gittiler. Sonra evler yıkıldı. Afganlar Taştepe melekbabaya kaydı. Yakında Pakiler gelince Afganlar "Bu ne kardeşim." deyip göç edecek daha elit yerlere. Bitirdiniz koca ülkeyi. Allah vere de başkaları gele de bunları göndere. O zaman ev fiyatları da çakılır. Kira da. Toki evlerinin önemli kısmı kötü değil. Sadece komşu sorunu var. Rahat 30 bin göçmen var. 5 bin ev boşalır. Nüfus artışı 3 bin. 10 yıllık konut stoğu oluşur. Müteahhitlere inat karşıda saksı olsa ona basacağım. Boş saksı da olur. Fark etmez.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Secim gelsin de bunlara payini verek o zaman
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Türkiye’mizi bitirdiniz, 10 milyon kaçağın sosyal ve ekonomik yüklerini sırtımıza bağladığınız, ahlâki yapıyı ve liyakatı bitirdiniz.Tanrı şahidim olsun sizden daha çok kimseden nefret etmiyorum bu ülkeyi bu hâle getiren mâlum kişiler.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Şehitfevzili (1 yıl önce)
    Osmanlı tarihinden buyana hiç bir kişi bu ülkeye böyle kötülük yapmak.bunlari istemiyoruz. çocuklarımızın geleceğini tehlikeye altında.tastepe sehitfevzi tamamına yakını Suriyeli doldu haklısınız kiralık ev kalmadı.gecin dalganizi.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • artık geri dönülmez yola girildi tümüne vatandaşlık veriyorlar gözümle görmesem inanmazdım hiç bir özelliği olmayan kümes bakıcısı adamın ve ailesinin kimliklerini gözümle gördüm
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Doğru
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Temmuza kadar dolarlar buraya gönderin hepsini
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    Yasaklasanız ne yazar, tıka basa doldurdunuz zaten
    %91
    %9
    Yanıtla