SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 400 Kilometre Bölünmüş Yol Yapıldı"

0
Güncellendi - 2020-11-07 03:32:19
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye'de ulaşım ağının en güçlü öğesi olan karayollarında 18 yılda yaklaşık 21 bin 500, Malatya’da ise 400 kilometre bölünmüş yol yapıldığını açıkladı.

Milletvekili Çalık, beraberindeki partililerle birlikte Malatya’daki programı kapsamında Doğanyol ilçesindeki Doğanyol- Pütürge ayrımı arasında sürdürülen yol çalışmalarını inceledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Çalık, burada yaptığı açıklamada, Pütürge ve Doğanyol için en önemli ulaşım alanındaki yatırımlardan birisi olan 24 kilometre uzunluğundaki 41,7 milyon lira sözleşme bedelli Doğanyol- Pütürge ayrımı bağlantı yolunun 2021 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti.

“79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin her noktasında önemli çalışmalarının olduğunu tüneller, köprüler, viyadükler ile ulaşımda adeta destan yazıldığını belirten Öznur Çalık, “79 yılda sadece 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yol yapılan Türkiye'de, 18 senede yaklaşık 21 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapımına imza atıldı. 18 yıl önce sadece 6 il bölünmüş yolla birbirine bağlıyken, bugün 77 şehir bölünmüş yolla birbirine bağlı hale geldi. Kalan 4 şehir arasındaki çalışmalarda devam ediyor. Malatya’mızda 1923-2002 sonuna kadar 36 kilometre bölünmüş yol yapılmış iken, son 18 yılda 400 kilometre bölünmüş yol yapıldı” diye konuştu.

Türkiye'nin her bölgesindeki karayolu şantiyelerinin binlerce kişiye istidam kapısı olduğunu ifade eden Çalık, bölünmüş yollar sayesinde seyahat süresinde kısalmalar yaşandığını böylece iş gücünden ve akaryakıttan önemli derecede tasarruf sağlandığını ifade etti.

Çalık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından 2,5 milyon yolcu kapasiteli yaklaşık maliyeti 246 milyon lira olan Malatya Havalimanı yeni terminal binasının ihalesinin gerçekleştirildiğini anımsatarak, önümüzdeki günlerde ihalenin sonuçlanacağını ve yüklenici firmanın iki yıl içerisinde bitireceğini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Yusuf erkman (3 yıl önce)
    Bizim yollar yapılmıyor biz başka ülkede yaşıyoruz herhalde vergiye gelince tıkır tıkır alıyorlar. Küme evler 18.sokak.no 5 sürgü. Doğanşehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent önal (3 yıl önce)
    Hekimhan Aşağı Girmana Mahallesinin Hekimhan-Sivas karayolu Aşağı Girmana Mahallesi arası 6-km asfalt yapılmasını istiyoruz taşlı yollardan arabalarımız zarar görmektedir.Sesimizi duyuramıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Size de yaranılmıyor öznur ablanız bölünmüş yol yapıyor,yeşilyurt belediyesi konut,Battalgazi belediyesi villa yapıyor.selo başkanı söylemeye gerek yok 3000 km yol yaptı.rekora koşuyor.daha ne istiyonuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğrul (3 yıl önce)
    Malatya 'nın neresine ne yaptiniz ki halk görmüyor. Kendi cebinizi çevrenizi doyurmaktan başka bir şey yapmadınız. Siz vekilleri Allaha havel ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Ulkeye kim bir çivi çakıyorsa Allah razı olsun. Ancak fabrikalar satılıp yol yapılırken alkış tutanlara bunun yanlış olduğunu yarın çocuklarımızın çalışacağı yerlerin kapatılmasının doğru olmadığını söylediğimizde bize her türlü lafı söyleyenler simdi işsiziz diyorlar. Elbette yapılan yollar çok güzel ama iş mi yol mu diyenlere ben tabiki öncelikle ve öncelikle iş derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Vekil yanılmış az bile demiş helal olsun cebinden bu kadar para harcamış yol yapmış bir tşk u layık görmüyoruz çevre yolunada parası yetmiyor siz gelecek seçimde belediye başkanı seçin onuda yaptırır .hızlı trenide getirir.inanmayin isterseniz beyler deresi viyadugune kurdela takar birdaha actirir .helal olsun işi biliyor vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    20 yıldır aynı cümleler..ekonomi bitmiş iflas etmişiz ülkeye milyonlarca mülteci almış sorgusuz sualsiz..sonra yol yaptık hastane yaptık..20 yıldır iktidarsınız bi zahmet bunlarıda yapın..az bi süremi 20 yıl..adaleti bitirdiniz orduyu bitirdiniz emniyeti darmadağın ettiniz..ben 20 yıl önceki 30 yıl önceki ülkemi istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın vekil siz yol açmaya devam edin insanlar ekmek bulamıyor istihdam için ne yaptınız onları anlatın yol yapmakla karın doymuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın vekil siz yol açmaya devam edin insanlar ekmek bulamıyor istihdam için ne yaptınız onları anlatın yol yapmakla karın doymuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Oznur hnm dogru söylüyor. 2002 yilina kadar malatya yollari rezildi... darende- gürün sürün allah sürün derlerdi otobüs şoförleri..karayollari elazig da oldugu için yatirim pek yapilmazdi.. eski gunlerden kurtulduk cok şükür.. yapandan allah razi olsun.ancak zaman gecti devir degisti.. biz gec kaldik.. diger sehirler yollari bitirdi ilcelerini bile duble yol yaptilar.. hizli trene gectiler.. hastalerini yiktilar sehir hastaneleri yaptilar.. ilerisini dusunup uluslararasi maclar icin 35 bin kisilik stadlar yaptilar. Uluslararasi sivil havalimanlari yaptilar.. otoyollar yaptilar..2 ci cevreyollari yaptilar. 2ci 3cu universiteleri kurdular.. serbest bolgeler kurdular.. malatya bu konuda cok gec kaldi.. halk o zaman anladi ki bize oy almasina rağmen az hizmet gelmiş.. gelen de kotu ve ilerisi dusunulurek yapilmamis.. mesela ben olsam beylerderesi viyadugunu ortadan tren gececek sekilde yapardım.. oznur hnm bunu anlayamadi...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Yapılan bu 400 km bölünmüş yolun nerelere yapıldığını detaylı verirseniz halk ta öğrenmiş olur. Yoksa böyle toptan söyleyince anlaşılmıyor sayın vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Şehit fevzi mahallesi ne oldu sayin vekilim elinizi cektiniz neden acaba ikinci depremi kaldirmaz bu asirlik evler yol bizi kurtarmiyacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat yildirim (3 yıl önce)
    Sayin vekil yol bizi kurtarmiyacak deprem bolgesi bir sehir depremde hasar goren evler ikinci depremde yerle bir olur bunun hesabi verilmez ölümü unutmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Demirel'in, Erbakan'ın, Özal'ın yaptırdığı yolların ortasına bir çizgi çektiler, al sana 400 kilomettrelik bölünmüş yol. Müteahhitler ve tabii ki bazı siyasiler de bir hayli zenginleştiler o çizgi sayesinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    Ya Allah aşkına öznur hanım bunlar lütufum mu devletin görevi yapmaktır ne dir bu yaptık etık babanızın parasıylamı yapıyorsunuz toplanan vergiler nereye gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sercan (3 yıl önce)
    Bu bölünmüş yolları malatyanın Neresine yapmışlar acaba biz neden göremiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Açız Aççç Bölünmüş Yolmu Yiyek. Arabası Olan O Yolda Gidecek Parası Olan Arabasına Yakıt Koyan O Yolda Geçecek. Bu Şimdi Size Abartı Gelmesin. Çayı Koydum Ama Demleniyorr.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (3 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Bu bana biraz abartı geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (3 yıl önce)
    Şimdi diyecem yol karın doyurmuyor, yol medeniyetdır diyecekler. işsizlik had safhada olduktan sonra neye yarar yol....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    Allah razı olsun Şimdi o yollarda işsiz gençlerimiz volta atıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Malatya’yı uçurduk 81 ilin içinde birinci yaptınız Süper malatya aya çıkacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    Çevreyolu yine unutuldu. Hiç bahsedilmiyor. İptal ediliyor galiba. Para yok herhalde. AKP iktidarı na nasip olmayacak. Artık 2023 ten sonra kim ikdidar olursa umudumuz onlar.
    0
    0
    Yanıtla