SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 935 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulanacak

0
Güncellendi - 2020-05-17 05:58:28
Malatya'da 935 Bin Dekar Tarım Arazisi Sulanacak
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Malatya'da, bu yıl  935 bin 710 dekar tarım arazisinin sulanacağını bildirdi.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırma, tarımda su tasarrufu sağlama, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya yönelik çalışmaların devam edildiği belirtildi.

Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesiyle iletim kayıplarının minimum seviye indirildiği ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlandığı aktarılarak, bu sayede yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Malatya'da 13 Mayıs'da sulama sezonunun başladığını ve kent genelinde toplam 935 bin 710 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirterek, bölgede yapılacak sulu tarımla birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 635 milyon 347 bin lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kentte Darende Gökpınar Sulaması'nın önemli projelerden biri olduğunu aktaran Yıldız, "93 bin 500 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 109 milyon 51 bin 290 lira katkı sağlanacak. DSİ ülke tarımı ve ülke insanı için özveriyle çalışmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm, 27 Yıldır inşaatı devam eden Yoncalı barajı ne zaman tamamlanacak? Bir zahmet cevap verebilrimisin? İnsanlar 27 yıldır su bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Önemli olan sulama suyunu yeteri kadar verecekmisin.misal sultan suyu sulama ile bahcemi suluyorum geçen sene 4 defa kayisiya su verdiler ama ihtiyaç 7 yada 8 defa sonra agaclar meyve vermuyo yada kuruyor.birileride çıkıp bu kadar alan suladik önemli olan verim aldikmi yokk masal hikaye
    0
    0
    Yanıtla
  • Celalettin Doğan (3 yıl önce)
    Yazıhan da sulama başlamış.... Arıza var. 2 yerde borular kırık tamir sürüyor ve maalesef sulama yapılamıyor. Çiftçi ekimin yaptı su bekliyor. Barajı teslim alanlar projeyi yapanlar onaylayanlar kuruyacak ürünlerden haberiniz var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağ (3 yıl önce)
    Yazıhan Buzluk köyü merkezinde hala evlerde içme suyu yok. Çeşmelerde kovalarla su taşıyoruz. Yıl 2020. 21.yy modern dünyasında yaşıyoruz. Mars.a koloni kirmaya hazırlık yaparken biz hala çeşmelerde su tiyoruz. Su olmadığından tuvalet sorunu da yaşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • İnşallah cozerler Yeşilyurt duranlar köyünün bir kısmında aynı problem var.maski uyanırsa yapacaklarmis ama şuan uyuyorlarmis ve uyandirilmaktan da hiç hoslanmiyorlarmis
    0
    0
    Yanıtla
  • Ciftci (3 yıl önce)
    Maalesef medik barajından gelen ABC kanalları halen vahşi sulamayla yapılıyor. Şehrin ortasında eski usul sulama ne yazikki. Kullandığımız suyun onda dokuzu boşa akıyor. Utanıyorum artık o suların boşa akmasindan. Çok ciddi bir kayıp. Çok ciddi bı israf. Kırk yıldır iki bahçe eskittim. Şimdi yeni bahçe kuruyorum yine aynı vahşi sulama. Bı kapalı sisteme geçmediler. Maalesef hep boş ve yalan haberlerle biz çiftçileri oyaliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla