Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra, aşırı yoğunlaşan hırsızlık ve yağmaları önlemek için İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, mevcut ekiplere ilaveten toplam 360 personelin görevlendirildiği 64 'AVCI' ekibi oluşturuldu.
Deprem dolayısıyla hasar gören ve sakinleri tarafından boşaltılan apartman ve evlerde devam eden hırsızlık olaylarına karşı oluşturulan ekiple ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti sonrasında Malatya Emniyet Müdürlüğü personeli olarak her ne kadar depremden vatandaşlarımız gibi etkilenmiş olsak da ilk andan itibaren gerek arama kurtarma gerek asayişin tesis edilmesinde üzerimize düşen vazife eksiksiz yerine getirilmiş ve getirilmeye devam edilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün takviye olarak gönderdiği meslektaşlarımızla birlikte milletimizden aldığımız güç ile Malatya halkının güvenini de yanımıza alarak ilimizin can ve mal güvenliği temin edilmiştir
Bu bağlamda sorumluluk bölgemizde yer alan tüm mahallelerde öncelikli olarak Hırsızlık suçu ile etkin mücadele kapsamında mevcut çalışan ekiplerimize ilave olarak 64 ekip ve 380 personel ile AVCI isimli ekipler oluşturulmuştur. Polis sorumluluk bölgesindeki tüm cadde ve sokakların zimmetlendiği AVCI ekipleri 24 saat esasına göre HIRSIZLIK ile etkin ve sonuç odaklı mücadele edecektir.
Malatya İl Emniyet Müdürlüğü olarak ilimizin huzuru ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız kararlılıkla aralıksız devam edecektir.”denildi.
Bülten- malatyahaber.com
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
23 yorum yapılmış
-
Kernekli İbrahim (1 yıl önce)
bence çok geç kalındı,ilk günden itibaren şehrin giriş çıkışları tutulacak,valilik izni olmadan kimse eşya alamayacaktı.Şehire gelen şehirde olan tüm taşıma firmaları yüklediği yükü emniyete haber vermeden çıkmayacaktı.molozdan başka ne kaldı...
-
Mustafa (1 yıl önce)
Bu konuda eğri oturup doğru konuşmak lazım deprem günü arama kurtarma ekipleri daha gelmeden polisin canla başla Yaralı çıkardığına şahit oldum. poliste de depremde hayatını kaybedenler oldu ve aile fertlerini kaybettiler. Çoğu kurumun memurları sağa sola kaçışırken idari izinli esnek calisirken bu polisler gorevdeydi onlarda depremzede . Deprem anından beri hem deprem hem seçiminde araya girmesiyle emniyet üzerine çok yük bindi vicdanlı olmak gerek. Dışardan gelen polis adaptasyon sorunu yaşadı. Pandemide herkes evindeyken gene polisimiz sokaklardaydı az vicdan.
Emniyet gene herzaman olduğu gibi bir çaba içerisine girdi TAKDİR edin. 40 bin ağır hasarlı binadan bahsediliyor hırsızlık kaçınılmaz olacak. İlimizi şehrini terk edenlerin uzaklardan klavye kahramanlığı yapmasın ben polisin askerin gayretine şahidim yemek kuyruğu yardım alanı enkazlar heryerdeydiler insaf biraz. Emniyet müdürümüze ve polisine Allah razı olsun diyorum.
-
Zorba (1 yıl önce)
Polisler Çadırlarda çorba,ekmek dağıtıyor. Deprem süresince Hurdacı,eskici, kağıt toplayıcıları yasak etseydiniz ya. Tabii, yasalarda önemli hırsızlığın kanunlarımızda cezası yok denecek kadar az. ahhh liyakat! ah
-
Doğanyol (1 yıl önce)
Herşeyin başı uyuşturucu.
-
Murat Gülez (1 yıl önce)
Emniyet müdürü ilk geldiği zaman açıkçası çok umutluydum. Azvık dik kafalı cevval birine benziyor diye. Ama son 3 ayda ortaya çıktı. Dışarıdan gelen ekipler bile yönetilemedi. Hırsızlıklar aldı başını yürüdü. Depremden 3 ay sonra kiralanan araçlarla ekipler kurulmuş. İş işten geçti alan alacağını aldı zaten. Kriz yönetilemedi. Geçmiş olsun.
-
soyacak bir şey kalmadi ki, benim evimdeki parke bile çalındı bostan basından bile geçmek gelmiyor içimden
-
Hakan (1 yıl önce)
Çok gecccccc ben disardayim geldim evde hicbirsey yokkkk ağır hasarlı olduğu halde izin vermediler alalım Allah'tan içindekilerle yikmislar 1hafta sonra geldim tekrar bize bile sormadilar
-
Malatyalee (1 yıl önce)
Sadece asayiş değil trafik hizmetlerinin de sıkılaşması gerek günde 2-3 defa kaza tehlikesi atlatıyorum , yüz akında yolu kısaltmak için ters yönden gelenler , tecde de tofaşcıların yarışmaları , kırmızı ışıkta geçen tas kayıp acilen çözüm ...
-
Bülent (1 yıl önce)
Personel çok gel gör ki iş yapmak için emniyette yukarıdan aşağı doğru bir koordinasyonsuzluk var yinede emeklerine sağlık.
-
Mustafa (1 yıl önce)
Atı alan Üsküdar'ı geçti efendiler geç kalmadınız mı Malatya'da malı çalınmayan kimse kalmadı
-
Mustafa (1 yıl önce)
Bu ne hız :) çalınacak daha ne kaldı merak ediyorum ? Apartman kapılarına kadar çalındı ! Duyarsızlaşmış ve kaplumbağa hızıyla ihbarlara müdahale eden emniyetimiz benim gözümde sınıfta kaldı…
-
Malatyalı (1 yıl önce)
Caydırıcı cezalar verilmedikçe suç unsurları devam eder. Çok geç kalınmış bir karar
-
Ali (1 yıl önce)
Vatandaşın mal ve can güvenliğinden sadece POLİS değil başta TSK olmak üzere tüm güvenlik unsurları sorumludur. Burada yönetim ve kordine sıkıntısı; odaklanmama, seçim meşguliyeti sıkıntısı var gibi görünüyor.
-
Mahmut (1 yıl önce)
Bade Harabül Basra ya da Badel harab'ül Basra. Türkçesi "Basra harap olduktan sonra". Yani İş işten geçtikten sonra. Neredeyse gece gündüz ve halen vızır vızır gezen bazıları yabancı plakalı kamyonetli ne idüğü belirsiz motorize elemanlarca soyulmadık yağmalanmadık site, apartman, ev, işyeri kalmadıktan sonra...
-
vatandaş44 (1 yıl önce)
Çok komik soyulmayan ev kaldı mı Yeşilyurt karakoluna gittim en az 10 kişi sırada var sanırsın market sırası evi yağmalanan insanların sırası (bir hafta önce) dedim bana sıra ne zaman gelir çok uzun sürer dediler bende ertesi gün geri geldim tutanak tuttular sonuç olarak soyulmayan ev kalmadı sizler oluşturduğunuz timleri aydınlık cadde ve sokaklarda çay içmeye yollayın Malatya emniyeti depremde en kaz altında kaldı
-
Polis hangi birine yetişsin. Vatandaşlar kendi evlerini elinin altında tutmalı. Yıkılan sayı ortada polis sayısı ortada. Her binaya bir polis verilse bile yetmez. Herşey devletten beklenmez… biz ne güne varız???
-
Bu müthiş fikrinle buralarda kendini harcıyorsun.
-
Avcı (1 yıl önce)
Vur emri çıkmazsa olmaz polis yakalar adliye serbest bırakır
-
Haci (1 yıl önce)
İş işten geçtikten sonra bir şey ifade etmiyen bir karar.Bari avcılara hırsızı gördükleri an vur emri verilsin.Yani netice alınacak iş yapılsın. Gerçi bu saatden sonra atı alan Üsküdarı geçti.Bitti.Gitti.
-
Serkan (1 yıl önce)
O kadar bekçi alındı hiç bir yerde göremedik, bunlarda bekçiler gibi ortadan kaybolur.
-
Mehmet (1 yıl önce)
Malesef biraz geç kalinmadimi
-
Evet haklısınız geç kalındı, biz zor şeyler yaşadık ama temennimiz bundan sonra yaşanacak afetlere hazır davranılması. Ülkemizde son afet bu olmayacak. Depremde ile girişler kesinlikle kontrol edilmeliydi. İl dışından güvenlik güçlerinin barınma sorunu hemen çözülerek takviye ekipler getirilmeliydi. Barınma sorunu olmayan zaten sağlam kışlalarda bulunan askerler diğer kolluk kuvvetleri ve kurtarma ekipleri şehre ulaşana kadar göreve çıkarılmalıydı. Ailesine güvenli bir barınma imkanı sağlayan gönüllü devlet memurlarına farklı alanlarda görev yapması imkanı tanınmalıydı. İlk günlerin aciliyeti atlatıldıktan sonra zaten gerekli organizasyonlar yapılıp kurumlar kendi görevlerini kendi personeli ile yerine getirebilir. Sahada çalışan ekipler detaylı rapor hazırlarsa bu raporlar gönüllü çalışan ekipler tarafından desteklenip afeti yaşayan vatandaşlar tarafından da incelenir ve katkı sağlanırsa ele geçmez bir afet anı ve sonrası süreç durum raporu oluşur. Hakkı verilerek yapılacak bir geri dönüt deprem kuşağında yaşayan ülkemiz insanlarının yarınları adına bulunmaz bir imkan olur. Tüm paydaşların katılımı ortaya örnek bir afet durumu Yonetim planı çıkarabilir. Tabi bu temennimiz ve aslında bizlere ve ülkemize yakışır hak ettiğimiz durum. Ama yapılabilir mi, yaparlar mi ya da afet hemen unutulur olası bir İstanbul depremine kadar kurağımızın üzerine mi yatarız onu etkili ve yetkili kişiler bilir.
-
Mehmet Gerçek (1 yıl önce)
Çağrılara duyarlı davrandığınız için teşekkürler. Bu ekiplerin numaralarını mahalleli ile paylaşırsanız, hırsızlardan mahalleli ve esnafın haberi bilgisi oluyor. Vatandaşlarda sizlere yardımcı olur. Bilgi veriri. Hırsızlar Daha binaların önüne park ettiği anda ihbar polise ulaşır. Belirli bir süre hızlıca yakalanan hırsızlar sonrası olaylar azalır. Hırsızlarında kendi aralarında iletişim ağı var. Mahalle mahalle gezip nerde kim oluyor nereler boş tespit ediyorlar. Zekalarını hayırlı işler için kullanırlar ıslah olurlar inş yoksa da hak ettikleri gibi kanunen cezalandırılırlar.