SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Çok Heyecanlı Bir Ortam Var"

0
Güncellendi - 2018-09-29 03:49:06
A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hükümet olarak 2005 yılında engelliler kanunu çıkardıklarını ve 2010'daki anayasa değişikliğiyle engellilerle ilgili bir zihniyeti değiştirdiklerini ifade etti.

Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum, şeref defterini imzalamasının ardından Vali Kaban, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’a Malatya Vesikası “Barış İçinde Birlikte Yaşama Belgesi” tablosu takdim etti. Daha sonra Valilik toplantı salonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vali Ali Kaban, Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çevre ve Şehircilik Bakanlık Genel Müdürleri ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte toplantı düzenledi.

Bakan Kurum, daha sonra Vali Ali Kaban, milletvekilleri ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Cuma namazını Kuba mescidinde kılan Kurum, Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Engelsiz Park ve Kuba mescidinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Kurum, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılından beri dünyanın milli gelirine oranla en çok yardım eden devletiyiz, milletiyiz. Bunu hep birlikte yapıyoruz. Biz, mazlum Filistinlilerin, ihtiyacı olan Suriyelilerin hep yanında olduk, bundan sonraki süreçte de inşallah devletimiz, milletimiz hep birlikte mazlumların, ihtiyacı olan herkesin yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Bakan Kurum, şehirleri ziyaret ederek, gereken her şeyi yerinde tespit ederek, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle 24 Haziran’da bir seçime gittik ve bu sistemle birlikte yeni kabinemiz kuruldu. Yeni kabinemizle birlikte Allah bize Çevre ve Şehircilik Bakanı olmayı nasip etti. Bizde arkadaşlarımızla birlikte sahada var gücümüzle koşturuyoruz. Yüz günlük eylem planımızı açıkladık. Bunları yine şehirlerde çevre, şehircilik ve kentsel dönüşümle alakalı yapılması gereken her şeyi şehirlerimize bizzat gidip, yerinde tespitlerini yaparak, inşallah çözümleri de yerinde bularak yapmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Malatya’mıza geldik. Malatya’nın ihtiyaçları noktasında Beydağı’ndaki kentsel dönüşümden şehirdeki siluete kadar kararlar alıp, hızlı bir şekilde bunları sahada uygulamalarla yapıyor olacağız. Bu manada Malatya’da çok heyecanlı bir ortam var” diye konuştu.

Hükümet olarak 2005 yılında engelliler kanunu çıkardıklarını ve 2010'daki anayasa değişikliğiyle engellilerle ilgili bir zihniyeti değiştirdiklerini ifade eden Kurum, bunlara ilişkin şehirlerde parkların, sosyal donatıların engelli vatandaşların kullanmasına yönelik düzenlendiğini kaydetti.

Malatya'da 2003-2018 yılları arasında İller Bankası olarak 145 işin tamamlandığını ve yatırım değerinin de 540 milyon lira olduğunu açıklayan Bakan Kurum, şunları söyledi: “Devam eden işler kapsamında 32 işimiz var ve bunların maliyeti de 140 milyon lira tutarında. Yurt dışı kredileriyle (70 milyon Avro civarına) faiz oranları oldukça düşük 0,25 civarında, bunlarla da yine şehrin alt ve üstyapısı, sosyal ihtiyaçları kapsamında bakanlığımız ve ilgili birimler çalışıyor. Bunun dışında Beydağı'nda kentsel dönüşüm alanında Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, iki etabını tamamladı. İnşallah üçüncü etapla ilgili kararları da bugün burada alacağız ve sahada hızlı bir şekilde inşasına başlayacağız. Vatandaşımızı yakından ilgilendiren, daha önce bizden konut almış vatandaşlarımız da alakalı da yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an enflasyon, tefe tüfe ortalaması 18-20 bile olsa biz bunların daha da altında bir düzenlemeyle inşallah vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor olacağız.”

Konuşmanın ardından park ve caminin açılışı Bakan Kurum, Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı ve özel çocuklar tarafından gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Bakan Kurum, Yeşilyurt Belediyesince hazırlanan aşureleri vatandaşlara ikram etti, otizmli (özel) çocuklarla basket sahasında basketbol oynadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Eco (5 yıl önce)
    elif vav yanlış yazılmış bakanim. adaletten bilginiz varmı adalet varmı aklananlar iade olacak mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tevfik dilek (5 yıl önce)
    Belediyeler israfi kessin altyapi yapmadan parke taşı döşeniyor hazineden çıkıyor ayrica 2002 yilindan beri ak parti iktidarda belediye ve vekil ilçe başkanı bizim mahallede gormedim haliniz nasil diye sormadilar kendi tanidigina gidip bir cay içip gitmekle olmaz kensel dönüşüm projesi onemli bir proje toki cevre yollari bitmeli artik.
    0
    0
    Yanıtla
  • gülseren (5 yıl önce)
    engellei biz değiliz sadece malatyada akçadağlı bir arkadaşımız var tüm bürokat ve hizmetler ona gidiyor o sülalesini doldurdu kamuya bizde inamması zor selam bile vren bir bürokatımız yok
    0
    0
    Yanıtla