SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da Envanter Denetimi Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Gelir İdaresi Başkanlığı talimatıyla oluşturulan envanter denetim ekiplerinin aralarında Malatya’nın da bulunduğu 29 ilde 144 bin 919 riskli mükellefin denetimlerine başladıkları bildirildi.

GİB’nin, Aralık ayı içinde Türkiye’de toplanan vergilerin yüzde 95’inin tahsil edildiği 29 ilin Vergi Dairesi Başkanlıklarına birer yazı göndermiş, 9-31 Ocak tarihleri arasında fiili envanter çalışması yapılması talimatını vermişti.

Bu planlama doğrultusunda, Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı da denetimler konusunda mükellefleri bilgilendirmişti. Malatya’daki denetimleriyle ilgili 30 kişilik bir ekip oluşturulduğu öğrenildi.

Yetkililer, ''Biz, hiç kimseye habersiz baskın yapmıyoruz. Önceden herkesi uyardık. Tabi ki, hangi gün geleceğimizi söylemiyoruz. Denetim elemanlarımız iş yerlerine çat kapı gidecek, işletmede sayım yapacak, bunların kayıtlara ne kadar uyumlu olduğuna bakacak. Eğer, sayım sonuçları ile kayıtlar ve beyanlar tutmuyorsa, o zaman o mükellef, vergi inceleme elemanına sevk edilecek'' derken, 29 ildeki sayım sonuçlarının Başkanlığa iletileceğini ve burada kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutulacağını da vurguladılar.

Oluşturulan özel ekiplerin 9-31 Ocak tarihleri arasında fiili envanter çalışmasında bulunacağı 29 il şöyle:

Ankara, İstanbul, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Antalya, Zonguldak, Eskişehir, Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Trabzon, Samsun.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız