SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da "Filistin İçin Hayır Çarşısı" Açıldı

Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, hayırseverlerin yaptığı ürünlerin satışından elde edilecek gelirin Filistin'e gönderileceği hayır çarşısı açıldı.

İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi'nce, İnönü Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin önüne "Filistin İçin Hayır Çarşısı" kuruldu.

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe müftülüğü personelinin katkıda bulunduğu çarşının 4 gün açık kalacağını, buradan elde edilecek gelirin Filistinlilere gönderileceğini belirtti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mescid-i Aksa ve bulunduğu bölge Filistin, peygamberin miracına konu olan, miraca yükseldiği mekan olan, o mekanlarda, mukaddes yerlerde yaşayan kardeşlerimizin inin inim inlediklerini, öldürüldüklerini görmekteyiz. Peygamberimizin şu hadisini hatırlatmak isterim, 'Doğu'daki bir Müslümanın ayağına bir diken batarsa, Batı'dakinin onun acısını hissetmesi gerekir.' Bütün müminler kardeştir, bizler kardeşliğimizin gereği olarak yaşanan zulme kayıtsız kalmamak, farkındalık oluşturmak, oradaki kardeşlerimizin yaralarını dualarımızla sarmak, yapmış olduğumuz etkinliklerle onlara destekte bulunmak adına bu programı tertip ettik."

Konuşmaların ardından, çadırda kurulan hayır çarşısının açılışı gerçekleştirildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • erol (6 ay önce)
    Battalgazi belediyesi de Doğanşehir belediyesinin bu çalışmasını görüp ,kenar mahallelerdeki mezarlıkları temizler,
    0
    0
    Yanıtla
  • Batu (6 ay önce)
    Geçen gün emeksizdebir bir kaç kadın şok marketin çöpe attığı sebzeleri çıkarıyorlardı,ve suriyeli değillerdi yada başka milletten bilemiyorum önce aile sonra konu komşu gözetmek gerekmezmi neden bu insanlar görmezden geliniyor,aç yok diyorlar ya çöpten aldığı çürümüş sebzelerle karnını doyuran tok sayılırmı.önce şoka kızdım biye çöp konteynerina alacaklarına kapıya kasaya koysalar ölürlermi diye sonra dedim onlar yemeyeceği satamayacakları çürü üş şeyleri çöpe atıyor kasaya koysalar bu daha büyük bir hakaret olur,neyse biz hemen gidip o hayır çarşısında din kardeşlerimize yardım edelim bizimkiler nasıl olsa çöpten olsa birşeyler yiyebiliyor
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Osman (6 ay önce)
    Malatyaya Bi hayrınız oldu filistin kaldı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hasret (6 ay önce)
    Şayet bütün müminler kardeş ise neden Irakta Suriye'de katledilen ve katledilmeye devam edenler için birşeyler yapmıyorsunuz. Filistin için bu aşırı duyar neden ?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)
    Suudi Arabistan aylarca Güney Yemen'de binlerce müslümanı yerinden ederken, öldürürken neredeydiniz, onlar müslüman değiller mi, o yüzden sizleri samimi bulmuyorum.
    %89
    %11
    Yanıtla