SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Şu Anda Adliye Hizmetleri Tıkanmış Durumda"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Onur Demez, 6 Şubat depremlerinin ardından birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet vermeye başlayan Malatya Adliyesi’nin yeni hizmet binasına kavuşması için Malatya Milletvekillerini ziyaret ederek, destek istedi.

AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan’ı TBMM’de ziyaret eden Malatya Baro Başkanı Onur Demez, Yeni Adliye Sarayı inşaatının ihaleye çıkartılması talebini ileterek, destek istedi. 

Demez, “6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Adliyesi birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta bulunan 6 ayrı binada adalet hizmetlerini vermeye çalışıyor. Malatya Adliyesi deprem öncesinde de zaten yetersizdi ve 4 ayrı binada hizmet sunmaya çalışıyordu. Yeni Adliye Sarayı’nın yapımı projesi 2023 yılı yatırım programında ve 130 milyon TL ödeneği bulunuyor. Bir an önce Adliye binasının yapımına başlanılmasını ve yatırım ödeneğinin arttırılmasını talep ediyoruz. Malatya’da şu anda adliye hizmetleri tıkanmış durumda. Sadece avukatlar değil, hakim ve savcılar ile adliye personeli de büyük bir sıkıntı içinde bulunuyor. Sorunun çözümü için herkesten destek ve katkı bekliyoruz. Bunu Malatya ve Malatyalılar için talep ediyoruz.” İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • adalet (10 ay önce)
    kimse de çıkıp demiyor ki baro başkanı neden bu işin peşine düşüyor. memlekette adliye yok milletvekillerinin mülki amirlerin acil reaksiyon göstermesi lazım. milletvekillerinin mülki amirlerin gidip baro başkanından destek istemesi gerekmez mi. mülki amirin bu işi hızlandırması gerekmez mi. bu işte bir terslik var ama neyse. açıkçası çok merak ediyorum. Onur bey destek isteyince Bülent bey ne cevap vermiş :) Onur beye bu Onurlu hareketinden dolayı teşekkür ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aytekin sarıtaş (10 ay önce)
    Şu Onur DEMEZ kadar Malatya'nın derdi ile dertlenen 5 adam olsa Malatya 1 yılda ayağa kalkar.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bülent (10 ay önce)
    Olmayan adliye yapılsın diye vekile niye gidilir anlamadım vekil kendisi takip etmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abidin44 (10 ay önce)
    Vay vay vay sayın demez haksızlık etmişsin malatya da herşey yolunda neden şikayet etmişsin anlayamadım sayın tüfekçi ye hakaret olmuş destan şehir olduk biz canım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Bir adliye çalışanı olarak gelip gitmekte çok sıkıntı yaşıyoruz vatandaşı düşünemiyorum adam geliyor tuike senin dava bam binasında diyoruz 10 km gitmek için 2 saat araba bekliyor lütfen bütün idareciler vatandaşı düşünün bu adliyeyi bir an önce yapın bir zahmet
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Feryat (10 ay önce)
    Yakışır sahipsiz Malatya ya.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Trajikomik (10 ay önce)
    Onur Beyin görüştüğü zat daha önce bakan olarak adliyeyi yaptıramamış şimdi vekil olarak mı becerecek. Ağlayalım mı gülelim mi? Türkiye’de yeni adliyesi olmayan 2 ilden biri Malatya. Ne denir ki
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ramazan (10 ay önce)
    Destek olacaklarına şahsen ben inandım!!!
    %20
    %80
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    20 Yıldır çözemeyenler mi çözecek. Hem niye çözsünler ki? Halk öyle de böyle de her durumda rekor oy veriyor iktiadara. Boşuna uğraşmayın. Onlar sizden iyi biliyorlar sorunları. Niye rahatlarını bozsunlar. Belki bakana başka özel bir işleri düşerse onun için rica da bulunurlar. Kredilerini adliye için niye harcasınlar. Dokunmayın vekilleri. Halkta vekillerde hallerinden çok memnun.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Murat (10 ay önce)
    İnsanların yatacak yeri yok iş yerleri yok onur bey adliye derdinde
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş kusura bakma ama saçmalamak denir buna
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yorum yazmak için yorum yapmışsın.bu kadar cahillik olmaz ya.adliye binasından bahsediyoruz.bina olmazsa nasıl yürücek bu işler
    %82
    %18
    Yanıtla