SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yaşayan Vatandaşlarımızın Umudu Kalmamıştır.!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, “Yerel seçimde Malatya üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Malatya’nın gerçekten dayanacak gücü kalmadı. Depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Bugün Adıyaman'ın bile bu şekilde yatırım olması ve hızlı bir şekilde projelerin çözüme kavuşması Malatya halka adına üzüntü vericidir” dedi. Karademir, “Malatya’daki mevcut sorunlar çözülmezse göç vermekte olan Malatya daha ciddi göç vermeye devam edecektir.” ifadesini de kaydetti.

Malatya gündemine ilişkin değerlendirmede bulunan MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, “MAGİNDER ailesi olarak bizler her zaman Malatya’mızın yanında olduk. Malatya’nın sorunlarını her zaman dile getirdik ve sorunlar için çözüm sunan adımlar attık. Bugün 6 Şubat depremlerinin üzerinden yaklaşık olarak 15 ay geçmiştir. Bu süreçte yerel seçimler de sonuçlanmıştır. Yerel seçim sonucunda seçilen tüm belediye başkanlarımıza MAGİNDER ailesi olarak hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz. Malatya’nın en büyük sorunu depremden sonra imar sorunudur. Malatya’da şu anda yerinde dönüşüm, rezerv alanları ve imar noktasında belediyelerimizin hızlı bir şekilde adım atmasını bekliyoruz. Bugün Adıyaman’da yerel seçimlerden 3-4 ay önce rezerv alanların ihalesi yapılmış ve bugün de devam ediyor. Yine Adıyaman’da yerinde dönüşümler 3-4 ay öncesinden başlamıştır, yerinde dönüşüm projeleri devam etmektedir. TOKİ Adıyaman’da yıl sonuna kadar toplamda 30 bin ihale yapacağı ve 20 bin konutu yıl sonunda teslim edecektir. Malatya olarak şu anda çok gerideyiz. Malatya’da yerinde dönüşüm için başlayan hiçbir projemiz yoktur, rezerv alanlarımızın hiç birisinin ihaleleri yapılmamıştır. TOKİ tarafından ise 10 bin konutun ihalesi yapılmıştır. Bunun sadece 6 bin konutu teslim edilmiştir. Malatya için TOKi’nin 65 binin üzerinde yapacağını belirttiği bir konut sayısı vardır.  Malatya olarak çok gerideyiz.  Malatya’nın iş dünyası bugün çok zordadır. Malatya esnafının, tüccarının, Malatyalıların hem barınma, hem de ticaretin yeniden canlanması için tüm projelere hız verilmesini bekliyoruz. Sorumluluk yeni seçilen belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ve siyasilerimize düşüyor. Birlik ve beraberlik içinde devletimizin ve hükümetimizin Malatya’daki sorunları gerekli bir şekilde çözüme kavuşturmaları gerekiyor. Malatya’daki mevcut sorunlar çözülmezse göç vermekte olan Malatya daha ciddi göç vermeye devam edecektir.” ifadelerini kaydetti.

“Yerel seçimde Malatya üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır”
MAGİNDER Başkanı Karademir şunları söyledi:

“Bizler Malatya’da olmaya ve Malatya’da yatırım yapmaya devam edeceğiz.  Malatya halkının sorunlarını çözmek zorundayız. Milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın birlik ve beraberlik içinde Malatya’mız için çalışacaklarına inanıyoruz. Yerel seçimde Malatya üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Malatya’nın yerel seçimlerden sonra beklentileri daha fazladır. Hükümetimizin Malatya’ya daha fazla destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Malatya, hiçbir zaman hükümetini ve devletini yalnız bırakmamıştır. Deprem bölgesindeki diğer illerin daha hızlı toparlandığını ve daha hızlı yatırım aldığını görünce sorunların dahada büyüyeceğini görüyoruz. Siyasetçilerimiz kendi aralarındaki kısır çekişmeleri bırakıp bir an önce Malatya’nın sorunlarına odaklanarak ben yerine biz olarak hareket etmelerini bekliyoruz. Çünkü birliğin olmadığı yerde hiçbir zaman başarı gelmez. Eğer başarılı olmak istiyorlarsa Malatya halkının sesine kulak vermeleri lazım. İstişare yapmaları lazım. Kendi aralarındaki sorunları çözmeleri lazım. Malatya'ya hizmet etmeleri lazım. Biz inşallah sürecin takibindeyiz, yine elimizden geldiği kadar Malatya'mızın sorunlarını dile getirmeye çalışacağız.”

“Malatya'da yaşayan vatandaşlarımızın umudu kalmamıştır”
Karademir, “Malatya’nın gerçekten dayanacak gücü kalmadı. Depremin üzerinden yaklaşık 15 ay geçti. Bugün Adıyaman'ın bile bu şekilde yatırım olması ve hızlı bir şekilde projelerin çözüme kavuşması Malatya halka adına üzüntü vericidir. Siyasilerimizin hızlı bir şekilde bu konuları çözmeleri gerekiyor. Yoksa burada Malatya'daki yaşayan vatandaşlarımızın umudu kalmamıştır, sabrı tükenmiştir. Bu şehri biz başkalarına bırakmak istemiyoruz, bu şehirde kalmak istiyoruz. Biz MAGİNDER ailesi olarak elimizden geldiğince bu sorunları dile getirmeye çalışmaya devam edeceğiz.”

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Recep solmaz (1 hafta önce)
    Güzelim malatyayı deprem yıktı yetmedi depremi fırsata çeviren kendilerine göre kurallar koyan tokatçı tiplerde kurnazlık peşinde...Allah kötü insanların şerrinden bu milletimizi korusun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (1 hafta önce)
    Vizyonu " Yerel seçimlerde iktidara çalışmak " olan. İktidarın her bölgede ki afeti gidermek için çalışması gerektiğini anlamamış ultra şakşakçı bir açıklama. " Oy yoksa hizmet yok " tehdidine boyun eğmiş bir şehrin gerçeği olabilir fakat eşit vatandaş olmayı asla anlayamayacak bir açıklama. İktidar değiştiğinde ilk muhalif partiye " beni yanlış anladınız diyecek " bir BAŞKAN. Bu not burada kalsın. Allah ömür verirse göreceksiniz HER DEVRİN ADAMLARI dün ne dedi!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ziyaaa (1 hafta önce)
    Ne yaptınız malatya ya birisi çıksın söylesin ne yaptınız malatya MAGİNDER başkanı betonu kaça satış yaptığı belli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bülent (1 hafta önce)
    HASÜT malatyaya acımıyorum. Bunu derkende gurbetteki bir malatyalıyım iyiki ayrılmışım 26 yıl önce HASÜT malatyadan
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Başkan siz değilmiydiniz çevre illerde betonun m3 1500 tl iken 2250 tl satan sizmi malatyayı düşünüyorsunuz çok saçma
    %90
    %10
    Yanıtla
  • New Malatya (1 hafta önce)
    Siz hala anlamadınız kayseri diyarbakır samsun antep gibi gözde şehirleri varken (çok büyük şehirleri yazmıyorum bile) kim ne yapsın malatyayı. Zaten gözden çıkarmışlardı deprem oldu şimdi hiç bakmıyorlar insanlar açmı açıkta mı evleri var mı nerde kalıyor bu malatyalılar. Sayın Cumhurbaşkanı seçim döneminde gelmeye bile tenezzül etmedi elazığ mitingi olmasa malatyadan geçmeyecekti bile. Bu hükümet gelmeden önce malatya ve bu şehirlerin gelişmişliğine bakın birde bu hükümetten sonra malatyaya bakın resmen diğer şehirler üç katına çıkmışken malatya hiç bir yatırım almadığı için geriledi tabii bunda çalışmayan belediye ve milletvekilleri ilk sebep ama malatyanın koşulsuz şartsız hizmet almamasına rağmen destek vermesi bu hale gelmemizdeki en büyük sebep.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Reel (1 hafta önce)
    Seçimde Malatya üzerine düşeni yaptı.Bu Malatyayi basitlestiren teslimiyetçiligin vücut bulmuş hali bir söz. Gerçekten üzerine düşeni yapacak olsaydı iyi bir tokat atması lazımdı siyasal iktidara.Bu saatten sonra kimse ah vah etmesin. Sizin gibi stk lar sadece timsah gözyaşı döküyor, kimsenin samimiyetine inanmıyorum artık...
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Ne umudu.belediyeler tıkanık.yerinde dönüşüm için aylardır başvurusunun sonucu belli değil.konut rezerv modeliyle herkesi zorla uygulamaya dahil etmekteler.hiç bir şey yolunda gitmiyor.ekonominin hali bizleri rezil kıldı.söylenecek söz kalmadı.Yaradandan gelene haşa sabır etmemek mümkün mü.ancak insandan gelene lanet olsun.liyaktsizlerin sebep olduğu bütün hırsızlıklar, yolsuzluklar ve israflara lanet olsun,lanet olsun toplumun yıkımına sebep olanlara 99 depremi ve krizini mumla aratanlara lanet olsun.istisnasız tüm partilerinin yerel yönetimlerde rant israf yapıp belediyeleri talan edenlere lanet olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Çok doğru sözleriniz Asım Bey. Milletin sağlam dairelerine, tek katlı Hasarsız evlerine Rezerv Alan bahanesiyle çöküyorlar. Millet mahkeme yolunu tuttu, üstelik sağlam olan evleri yıkıp birde insanları borçlandıracaklar. Yazıklar olsun. Millet elinde avucundaki son parasını dava açmak için harcıyor. Böyle Adalet olmaz olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • sağlam (1 hafta önce)
    Maginder dernegi sizi yakından takip ediyorım 1 yılı aşkın süredir cok başarılı bir ekipsiniz sizler malatyanın yaralarını sarmaya çalıştınız ama sizin bu yaptıklarınıza nankörlük ettiler ama malatya insanı iyiliği unutmaz lütfen ankarada da gelip bu dernegin bir kolunu kurun sizden ricamız
    %39
    %61
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Bu şehirde dernek kurmak,bir araya gelmek çok kolay. Ama sadece tribünden izleyip ara sıra açıklama yapmak da büyük bir faaliyettir maalesef. Kardeşim, adam belediyeyi bitirmiş,ağzına kadar adamla doldurmuş,bir sürü usulsüzlük yapılmış sonuçta 17 milyar borç bırakmış! Bunu kısır bir çekişme olarak nasıl tarif ediyorsunuz? Bu rakamlar,beş yıldır bir sürü yalan yanlış abuk subuk rakamlarla Malatya sözde yönetilirken siz nerdeydiniz? Bu rakamlar sizin için bir şey ifade etmiyor mu? Yani belediyenin bu hali normal mi? Bari gölge etmeyin. O derneğin amacı ne onu da bilmiyoruz. Ama içinde Malatya olmadığı belli!
    %74
    %26
    Yanıtla
  • muhakeme (1 hafta önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Mahhkeme yerine gazetelere şikayet edersen kısır tartışma oluyor
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Komik olma. Kimi kime (mahkeme) şikayet eseceksin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 hafta önce)
    İktidar kaybettiği yerlere yatırım yapıyor, Malatya gibi kazandığı yerlere bakmıyor. Diyarbakır'a gidin, bakın Malatya'yı ona katlar. Ya Allah aşkına yerinde dönüşüm imar izni için daha ne bekliyorsunuz? Şehir dışında yüzbinlerce Malatyalı perişan vaziyette bekliyor. Kul hakkıdır, günahtır, Allah'tan ve Mazlumun ahından korkun.
    %93
    %7
    Yanıtla