SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kazada Ölü Sayısı 7'ye Yükseldi

0
Güncellendi - 2018-11-24 00:20:31
Kazada Ölü Sayısı 7'ye Yükseldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde, cenaze ve cenaze yakınlarının bulunduğu midibüsün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi yaralandı. Yaralılardan biri daha hastanede ölünce, ölü sayısı 7'ye yükseldi.

Cevdet Aysel idaresindeki 34 AFA 667 plakalı midibüs, Darende-Malatya kara yolu Bağlarbaşı mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada, Nesrin, Cuma, Zeynep ve Derya Alptekin, Gültaze Karaca ile Mesut Akgün hayatını kaybetti.

Sürücü ile Sevim, Gül, Mustafa, Zeytun, Burhan, Seyfettin, Ezgisu, Cerennaz ve Ege Alptekin, Okay ve Songül Yılmaz, Zeynep Erkaya, Mehmet Özbey, Aydın Kara ve Sevim Topay yaralandı.

Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi ile UMKE görevlileri sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi altına alındı.

Yaralılardan durumu ağır olan Mustafa ve Ezgisu Alptekin ile Sevim Topay'ın, ambulansta kalplerinin durduğu, sağlık görevlilerin gayretiyle hayata döndürüldükleri belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ..

Kazada ağır yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınan Sevim Topay da, tüm müdahalelere rağmen  kurtarılamadı. Böylece, kazada ölenlerin sayısı 7'e yükseldi.

Kaza nedeniyle trafiğe kapanan D-300 kara yolu, aracın çekici yardımıyla kaldırılması sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Eser ve Şimşek, daha sonra Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine geçerek, kazada ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Öte yandan, kazanın, İstanbul'da hayatını kaybeden Şerife Alptekin'in cenazesini Hekimhan'da defin için yakınlarının Ümraniye Belediyesi'ne ait midibüsle Malatya'ya getirdikleri sırada meydana geldiği öğrenildi.

POLAT YARALILARI ZİYARET ETTİ

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Darende Bağlarbaşı mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonrasında hastanede tedavi altına alınan yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Başkan Polat, “İstanbul Ümraniye Belediyesine ait midibüsle Malatya’ya cenaze getirirken meydana gelen kazada yaralanan vatandaşlarımız ambulanslarla Malatya’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sabah saatlerinde meydana gelen kazada Hakkın Rahmetine kavuşan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, tedavi altına alınan yaralı vatandaşlarımıza ise Allah’tan acil şifalar dilerim” dedi.

Haber : Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi (www.yenimalatya.com.tr)- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • mütevazi (5 yıl önce)
    önemli olan aracın midibüs, otobüs olması değil . önemli olan sürücünün kuralları uygulaması. uzun yol tecrübesi de yoksa direksiyon çevirmekle araç bir yere kadar gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Kocaaslan (5 yıl önce)
    Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (5 yıl önce)
    Bu midibüsmü dür nedir ne olduğu belli olmayan sözde araçlar uzun yol şartlarına uygun araçlar değiller bu araçlar şehir içi ulaşım için tasarlanmış araçlar, önü arkası belli olmayan ağırlık merkezinin nerde olduğu belli olmayan bu anaçlarla viraja girmek her seferinde ölüm kalım meselesi, devlet bu araçların şehirler arası yollarda kullanılmasını yasaklamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Herkes mühendis ve endüstri tasarımcı olmuş mübarek! Bu otobüsler dünya standartlarına göre üretilen araçlardır. Bu standartlar uygun olmasa Avrupa ve Amerika'ya satılmaz. Ayrıca bu otobüs şehirler arası olarak tasarlanan ve üretilen araç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul özkul (5 yıl önce)
    Kazada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim. Allah yakınlarına sabırlar versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Acı üstüne daha büyük acı.Yolda herhangi bir işaretleyici levha yok. Kayseriden sonrası hep üvey evlat. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Tam devrildiği noktada viraj işaretleri mevcut.Sen hızlı olursan yol ve hava şartlarını gözetlemesen sonuç böyle olur.Ayrıca Malatyadan doğuya doğru yollar batıya 10 çeker herhalde sen gitmemişsin
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)KIL BAYRO isimli kullanıcı yorumuna
    Sende batıya hiç gitmemişsin herhalde barzo can ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülsüm (5 yıl önce)
    Güzel komşularımız daha dün yüzyüzeydik :( her birinin ikişer üçer çocuğu geride kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • harunn (5 yıl önce)
    ölenle ölünmüyor derlerdi ya demekki ölünüyormuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamid Çiçek (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Yakinlarina sabıt be metanet versin rabbim. Trafik kayde ve kurallarına kesinlikle uyulmuyor. Adeta yarış pistlerindeymiş gibi son sürat yola gidiliyor. Buna kesinlikle bir an önce çareler getirmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sema (5 yıl önce)
    Cenaze yolundan hep cenaze gelir bu hep böyledir Allah sabır versin rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Hangi haber doğru siz 5 diyor sunuz diğer haberler 7 diyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alex745 (5 yıl önce)
    Cenaze ve hasta için uzun yola çıkan kişiler yorgun Ve uykusuz araç kullanıyorlar genellikle Allah rahmet eylesin yaralılara acil şifalar
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut akbaş (5 yıl önce)
    Allah cc rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    kazanın olduğu yer gümüşlüdere denilen virajlı rampalı mevkidir.Çok canlar aldı orası.Yolu fazla bilmeyenlerin düz yolun sonunda virajdan haberi olmaz biranda karşısına çıkar yerlerde ıslaksa buzluysa yavaşlayamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bu kaçıncı midibüs kazası!! Bu araçların ağılık merkezi çok yukarıda, yolda giderken salıncak gibi sallanıyor üst tarafları. Acilen yasaklanmalı bu araçlar. Türkiye dışında dünyanın hiç bir yerinde bu berbat otobüslerden görmedim!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kusura bakmayın ama bu midibüsler dünyaya pazarlanıyor ve Türkiye küçük otobüs ihracatında ve üretiminde lider. Türkiye dışında başka ülkelerde de benzer kazalar hep oluyorsa dediğinizde haklısınız ama olmuyor. Ayrıca her ülkenin kendi standartları var, şayet bu ülkeler bu otobüsleri alıyorsa standartlara da uyuyor demektir.
    0
    0
    Yanıtla