SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Malatya'daki 55 ACİL Toplanma Alanından 12'si Aktif!'

'Malatya'daki 55 ACİL Toplanma Alanından 12'si Aktif!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 6 Şubat depremleri sonrası acil toplanma alanlarının durumu, Uşak ve Eskişehir'deki üniversitelerden akademisyenlerin yaptığı saha çalışmasıyla mercek altına alındı. Raporda, acil toplanma alanlarının çoğunun olası afetler için yetersiz olduğu tespit edildi.

Uşak Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden akademisyenler tarafından hazırlanan “6 Şubat Depremleri Sonrası Acil Toplanma Alanlarının Yeterliklerinin İncelenmesi: Malatya İli Örneğinde Saha Çalışması” başlıklı rapor, Türk Deprem Araştırma Dergisi’nde yayımlandı. Melike Kalkan, Zuhal Özçetin, Muhammed Cemil Doğan ve Metin Ay'ın imzasını taşıyan bu çalışma, Malatya'da incelenen 55 acil toplanma alanının büyük çoğunluğunun olası afetlere karşı yetersiz olduğunu ortaya koydu.

Raporda, Malatya’da incelenen acil toplanma alanları hakkında çarpıcı tespitlere yer verildi. “55 acil toplanma alanından 12’si aktif, 43’ü ise pasif olarak tespit edilmiştir. Ancak, AFAD tarafından planlanmamış olan 50 farklı konumun da acil toplanma alanı olarak kullanıldığı dikkat çekmektedir. İncelenen alanların %87.2’si yaya yolu bulundururken, sadece %2’sinde engelli yolu bulunmaktadır. Ayrıca, 29 acil toplanma alanı yüksek yapılardan uzak, ancak 26 alan olası deprem tehdidine açık konumda bulunuyor,” ifadelerine yer verildi.

Malatya İl Genelindeki Acil Toplanma Alanları

Raporun sonuç bölümünde, acil toplanma alanlarının önemi vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: 

“Acil toplanma alanları afetin ilk 72 saatinde büyük önem taşımaktadır. Ancak, Malatya örneğinde görüldüğü gibi, birçok alan gerekli kriterleri karşılamamaktadır. Alanların altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve düzenli olarak revize edilmesi gerekmektedir. Ayrıca, kapalı ve açık mekanlar özelinde, acil toplanma alanlarının belirlenmesi ve halkın bu konuda bilinçlendirilmesi önemlidir. Afet yönetim sisteminin etkinliği için bu alanların mümkün olduğu kadar etkin kullanılması ve revize edilmesi önerilmektedir.”

Çalışma ayrıca, mevcut acil toplanma alanlarının bölgedeki nüfusa uygunluk analizinin yapılmasının önemine dikkat çekiyor ve bu sürecin gelecekteki çalışmalarla tamamlanması planlanıyor.

malatyahaber.com- malatyayenises.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kernekli (4 ay önce)
    Sn. Valim 300 bana biraz abartı gibi geldi.
    0
    0
    Yanıtla