SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afganlı Göçmenler Ankara Yolunda Yakalandı

Afganlı Göçmenler Ankara Yolunda Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’ye kanuna aykırı yollarla girdiği tespit edilen yabancı uyruklu şahıslara yönelik Ankara’da icra edilen operasyonda 34 Afganistanlı kaçak göçmen ile 4 organizatör yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’ye İran sınırından yasa dışı yollarla giren ve İstanbul’a götürülmesi planlanan yabancı uyruklu kişilerin olduğu tespit etti. Harekete geçen ekipler, içerisinde kaçak göçmenlerin olduğu bir minibüs ile ona öncülük eden aracın  hareket edeceğini belirledi. 

Ekipler, Ankara- Niğde Otoyolu Gölbaşı istikametinde şüpheli bir minibüs ile taksiyi durdurdu. Kontrol edilen minibüsün içerisinde pasaport ve kimlik belgeleri olmayan, Afganistan vatandaşı olduğu belirlenen 34 kişi yakalandı. Kaçak göçmenlere organizatörlük yapan minibüs sürücüsü S.A. ile dikkat çekmemek için ticari taksi ile öncülük eden S.K., H.Y. ve M.A. ise gözaltına alındı.

Kardeşi de aynı suçtan yakalanmış
Yakalanan 34 yabancı uyruklu şahsın emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara İl Göç İdaresi Müdürlüğü Akyurt Geri Gönderme Merkezine teslim edileceği belirtildi. 

Gözaltına alınan ve Malatyalı oldukları öğrenilen 4 organizatörün ise yargılanmak üzere Gölbaşı Adliyesi’ne sevk edileceği aktarıldı. Öte yandan H.Y.’nin kardeşi R.Y.’nin ise mayıs ayında göçmen kaçakçılığı suçu işlediği için yakalandığı ve ailenin insan kaçakçılığını meslek haline getirdiği öğrenildi.

Ankara, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Bunlar arada yakalananlar, Acaba yakalanmayanlar kaç kişi? Memleketi yabancılara peşkeş çektiler. Mülteci deposuna döndük. Suriyelilerin muayene ilaç paralarını bizim vergilerimizle ödüyorlar. Birde göndermeyeceğiz diye meydan okuyorlar. Halkımızda verdiği oy ile bu kararı onayladı. Ancak bunu bazılarımız kabul etmesede kurunun yanında yaşta yanıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Bu insan kaçakçıları en az 10 yıl ceza almalı vatana ihanetten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nereye (9 ay önce)
    Arkadaşlar malatyayi bırakıp nereye gidiyorsunuz daha size halay çekmeyi öğretecektik malum ülkenin özel anları oluyor il olarak halayı biz çekiyoruz selam ve dua ile
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hüseyin (9 ay önce)
    Yakalanmaları çok ilginç.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doktor (9 ay önce)
    Bunların ne işi var canım ülkemde.Bin yıldır kan döktüğümüz memleketimizi sessiz bir şekilde suriye,paki,afganlara mı teslim edeceğiz.Bunların gelmesine yardım eden,evini veren,ucuz iş gücü olarak çalıştıran sözde vatanseverler sizin cebinize iki kuruş giriyor diye vatanı mı satıyorsunuz.Hani vatan millet sevgisi.
    %100
    %0
    Yanıtla