SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı İşadamının 57 Milyon TL'lik Malının Çalınmasıyla İlgili Dava

Malatyalı İşadamının 57 Milyon TL'lik Malının Çalınmasıyla İlgili Dava
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul’da gümüş imalatı ve ticareti yapan Malatyalı işadamı Bülent Yıldırım, 6 Şubat depremleri sonrası ticaret amacıyla gitmiş olduğu Gaziantep’te kaldığı 5 yıldızlı otelde  aracında bulunan 57 milyon TL tutarında işlenmiş gümüş takının çalınmasıyla ilgili dava Gaziantep'te görülmeye başladı.

Malatyalı işadamı Bülent Yıldırım, daha önce de konakladığı 5 yıldızlı otelde kalırken, otelin otoparkına bırakmış olduğu aracı ile birlikte araçta bulunan 600 kilo işlenmiş gümüş takı, para, çek ve senetler ile birlikte çalındı. Olaydan 1 gün sonra bulunan araçtaki 10 kilo 600 gram gümüş takıların bulunduğu çanta, çekler, senetler ve 80 bin TL nakit para  geri iade edilirken, yaklaşık 57 milyon TL tutarındaki gümüş takılarına ise ulaşılamadı.

Olayı gerçekleştiren ve olaydan sonra tutuklanarak cezaevine konulan Gazintep nüfusuna kayıtlı olan  İsmail E. (29) Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Duruşmaya mağdur olan Malatya- Pütürgeli işadamı Bülent Yıldırım ve Avukatı Mehmet Nuri Koşar katıldı.

Gaziantep 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık İsmail E. (29), “Ben aracın sahibini tanımam, Ben geçimimi hamallık yaparak sağlarım. O gün bana ait olan leptopu borcuma karşılık pavyona giderek H.D.’ye adlı şahısa bıraktım ve borcum asaydı, bana da bir miktar para verdi. Ben pavyonda bir miktar alkol aldım. Gece sata 03.00 gibi payyondan çıktım. Tuvalet ihtiyacımı gidermek için darabası açık olan otelin otoparkına girdim. Sonra baktığımda araçların camı açıktı ve anahtarı üzerindeydi. Ben araçlardan birine bindim. Benim ehliyetim yoktur. Araç kullanmayıda bilmem, Ancak aldığım alkolün etkisiyle aracı kullandım. Şanlıurfa’ya kadar gittim. Yolda giderken yaklaşık 200 TL tutarında yakıt aldığımı hatırlıyorum. Aracın bağacını kontrol ettiğimde altın ve gümüşe benzeyen bir çok takı gördüm. Ve takıların miktarını görünce korktum. Diyarbakır yoluna girmişim, Şanlıurfa’ya kadar gittim. Ben yolları bilmediğimden kayboldum. Orada herhangi bir yere uğramadan tekrar Gaziantep’e döndüm ve evime gittim. Gidip yattım, bir süre sora evi polisler geldi. Ben aracı evin biraz uzağına park etmiştim. Ben araçtan para, çek, senet hiçbir şey almadım, sadece kıyafetlerden bir tanesini giydim. Kimseye gümüş satmadım, İstanbul’da ele geçirilen gümüşler kimin sattığını bilmiyorum." iddiasında bulundu.

Mahkemede ifade veren işadamı Bülent Yıldırım, gümüş üretim işi ile uğraştığını ve toptan satış yapanlara bunu pazarladığını, bu amaçla kendisine ait araç ile Gaziantep’e gittiğini belirterek, “Daha önce birkaç defa kaldığım 5 yıldızlı otele giriş yaptım. Daha önceden olduğu gibi otelin valesine aracımın anahtarını teslim ettim. Vale aracı kilitler ve araç anahtarının bulunduğu resepsiyondaki çekmeceye anahtarı teslim eder. Ancak o gün sabah otelden çıkış yapıp aracımı istediğimde vale otoparka gitti ve geri dönerek aracın yerinde olmadığını söyledi.  Beraber baktığımızda araç yerinde yoktu. Kamera görüntülerinde gece saatlerinde bir şahıs gelip benim aracımı alıp gidiyor. Ben otel müdürüne aracın anahtarının neden üzerinde bırakıldığını sorduğumda 6 Şubat depremlerinde araç anahtarı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ve bu nedenle o tarihten sonra araçların anahtarını üzerinde bıraktıklarını söyledi. Görüntülerde otoparkın darabasının açık olduğunu gördüğümü söylediğimde bu hususta bir şey söylemediler. Aracım olaydan 1 gün sora bulundu. Ben aracımı otel valesine teslim ettiğimde aracın içerisinde 600 kilo işlenmiş gümüş takı, müşterilerden aldığım çek ve senetler, 3 bin dolar ve 80 bin TL para vardı. Araç bulunduğunda içerisindeki 10 kilo 600 gram gümüş takıların bulunduğu çanta, çekler, senetler ve 80 bin TL nakit para iade edildi. Ancak benim geriye kalan zararım yaklaşık 57 milyon TL’dir.” İfadelerini kaydetti.

Mağdur işadamının avukatı Mehmet Nuri Koşar ise, “Şikayetimiz devam ediyor, zararımız karşılanmamıştır. Alınan sanık ifadesi üzerine otel çalışanları ve otel sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz.” dedi.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Alarga (5 ay önce)
    İçerisinde 600 kilo işlenmiş gümüş takı, müşterilerden alınan çek ve senetler, 3 bin dolar ve 80 bin TL para olan arabayı valeye nasıl bırakırsın ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mesut (5 ay önce)
    sayın Fikri Demirtaş hocam eline, emeğine sağlık, en kısa zamanda sızı erenlerin dedesi olarak görmek bizi Onur'a eder çalışmalarında başarılar diler, Barguzuyu unutma, selam sevgiler. Seyit uşağının tamamı benim dedem Kendirli mollaya aittir tapu olarak, toprak tevzide ilgilenen olmadığı için terk etmişlerdir, tapu kayıtlarında mevcuttur.Kendirli aşiretini hafife alma araştırmanı derinden incelersen daha gerçekçi olacaktır.Esen kal.KENDİRLİ MESUT.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MEHMET (5 ay önce)
    Hırsızın ifadesi ; sarhoş vaziyette yolda yürürken yerdeki kola kutusuna tekme attım içinden cin çıktı :) dile benden ne dilersen dedi, bu aralar işler kesat bana biraz altın gümüş e birazda nakit para ayarlarsan iyi olur dayığlu dedi :))) ve olaylar ondan sonra başladı Cin, hırsızı otelin garajına kadar götürdü ahanda sana ömür boyu yetecek kadar altın gümüş ve para dedi :))) bizim malatyalı abiye gelince yalan üretmekte onunda hırsızdan aşağı kalır pek bir yanı kalmamış, Baba sen 600 kilo gümüşü nasıl binek araca sığdırdın :) içinde 600 kilo gümüş olan aracın anahtarını hangi kafayla valeye teslim ettin kafam karıştı valla enteresaan
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hkn (5 ay önce)
    O kadar para olan bir aracı nasıl valeye bırakıyor anlamadım.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Abuzer (5 ay önce)
    Bende uçağa binsem ehliyetim olmasa acaba uçurabilir miyim, adamlarda ne yalanlar var arkadaş,
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (5 ay önce)
    Vicdanlı hirsizmis birazını brakmis vessalam
    %84
    %16
    Yanıtla