SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da da FETÖ Operasyonu

0
Güncellendi - 2019-01-09 07:08:21
Malatya'da da FETÖ Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

İzmir merkezli olarak sabah erken saatlerde FETÖ mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında muvazzaf askerlerinde olduğu toplam 35 zanlı gözaltına alındı.

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik İzmir merkezli 16 ildeki operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 29 şahıs gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada örgütün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda tespit edilen, halen görevde olan 2'si yüzbaşı, 3'ü üsteğmen, 17'si astsubay, 1'i polis memuru ve mesleklerinden ihraç edilen 2'si üsteğmen, 5'i astsubay, 1'i askeri öğrenci, 1'i emekli astsubay olmak üzere 32 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Ekipler, sabah erken saatlerde İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Kayseri, Afyonkarahisar, Manisa, Batman, Iğdır ve Malatya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla 29 zanlıyı gözaltına aldı.

Gözaltındaki şüphelilerin çoğunluğunun Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yaptıkları ifade edilirken adreslerinde bulunmayan zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

MALATYA'DA 5 GÖZALTI..

Malatya merkezli Kayseri ve Kocaeli’nde FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 1’si muvazzaf yüzbaşı, 4’ü ihraç edilmiş askeri okul öğrencisi olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin TSK mahrem yapılanması içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen 7 şüpheliye yönelik Malatya, Kayseri ve Kocaeli'nde 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 4 ihraç askeri okul öğrencisi ve 1 muvazzaf yüzbaşı gözaltına alınırken, 2 ihraç asker ile ilgili olarak yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi./

İzmir, iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız