SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın da Gürültü Eylem Planı Çıkarılıyor

Malatya'nın da Gürültü Eylem Planı Çıkarılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının katkısıyla kentlerde gürültü kirliliğinin azaltılması ve kontrolü amacıyla 66 ilin gürültü haritası, 19 ilin de gürültü eylem planı tamamlandı.

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, şehirler için gürültü kirliliği yaşam kalitesi açısından giderek önem kazanan bir konu haline geldi. Bu kapsamda Bakanlık, çevresel gürültünün yönetimi ile vatandaşların huzur ve sükunetinin korunması için çalışmalar yürütüyor.

Bakanlıkça hazırlanan "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" gereğince, kentlerde akustik planlamanın yapılması, sessiz ve sakin alanların korunması amacıyla nüfusu 100 bini geçen ve nüfus yoğunluğunun kilometrekare başına bin kişiden fazla olduğu şehirleşmiş alanlar için gürültü haritaları hazırlanıyor. Tüm Türkiye genelinde bu kriteri sağlayan 66 il bulunuyor. Bu kapsamda gürültü haritalarının hazırlatılması çalışmalarına hız veren Bakanlık, 66 ilin gürültü haritasını tamamladı.

Gürültü eylem planları
Gürültü haritalarının sonuçları göz önünde bulundurularak, Bakanlık koordinasyonunda çevresel gürültü eylem planları da hazırlanıyor.

Gürültü eylem planı çalışmalarına ilişkin Konya, Bursa, Mersin, Kayseri, Sivas, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Antalya, Bolu, Balıkesir, Tekirdağ, Gaziantep, Eskişehir, Kahramanmaraş, Trabzon, Sakarya, Ankara ve Denizli illerinin çevresel gürültü eylem planı tamamlandı. İzmir, Kütahya, Malatya ve Uşak illerinde ise çalışmalar devam ediyor.

43 bin 382 metrekare gürültü bariyerinin proje çalışmaları sürüyor
Bakanlıkça vatandaşların kara yolu kaynaklı gürültü maruziyetini azaltmak için hazırlanan eylem planları kapsamında, trafik güvenliğinin ve teknik koşulların sağlandığı güzergahlara gürültü bariyerleri yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 5 yılda 60 bin metrekare gürültü bariyeri yapımı hedefine yönelik, teknik gereklilikleri ve başvuru şartlarını sağlayan gürültü bariyeri projelerine de finansal destek sağlıyor.

Ankara, AA

GÖRSEL: Malatya Belediyesi'nin 2014 yılında hazırlattığı gürültü haritası 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mahalle sakini (2 yıl önce)
    Malatya'nın merkezinde her mahallede oto yıkama ve her binanın altında oto lastikçiler bulunmaktadır bunları gürültüsüne artık milletin tahammülü kalmadı. bu işletmelerin yeri sanayidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DENİZ BEY (2 yıl önce)
    Bir mimar olarak söylüyorum Malatya genelinde ışık kirliliği için çalışma yapılması gerekiyor. Gerek tabelalar, gerek dev reklam panoları, bina ışıklandırmaları, üst geçit ışıklandırmaları çok ciddi bir sorun. Gece yüksek bir yerden kente baktığınızda anlarsınız demek istediğimi. Belediye meclisinin bu ışıklar için lümen sınırı getirmesi gerekmekte.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Meskenlerin yoğun olduğu yerlerde gece canlı müzik yapan kafelerin gürültüsüne çözüm bulunmalı. Hastası var çocuğu var, çalışan insanların gece uyuyarak dinlenmeye ihtiyacı var. Canlı müzik yapan yerlerin meskenlerin olmadığı yerlere taşınması gerekir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Paşaköşkü Sakini (2 yıl önce)
    Yahu kardeşim şehrin tam orta yerinde paşaköşkünde ismetpaşa caddesinde düğün salonu var önce buna bir çözüm bulun. 30 küsür senedir paşaköşkündeyim 20 yıldır her yeri tekel bayii yaptılar okulların dibinde tekel bayiileri var. Çevreyolu alt kısımdan başlayıp kuyuönüne kadar sağlı sollu aralarında 20 metre bile yok tekel bayiiler... Düğün salonu akşam 6'da başlıyor gece 12'ye kadar güm güm güm şikayet ediyorsun gece 12'den sonra uyarırız deniliyor, belediye 100 lira ceza kesiyor, evlerimizin her yeri araba kaldırımlarda yürüyemiyoruz önce bunlara çare bulun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Kayısı Araştırma Enstitüsü arkası Konak yolu üzerinde bulunan gece 12 lere hatta bazı vakitler gece 12'yide geçen insanları çevreye verdiği gürültü yüzünden sabahları erken saatte okullara giden evlatlarımızı uykusuz bırakan artı yine sabahın erken saatlerinde işlerine giden insanları yine uykusuz bırakan ve çevrede bulunan evlerdeki yaşlı ve hastalari yani kısaca herkesi huzursuz eden o işletmeleri sakınmı sakın unutmayın... Dilerim bunlara yer konusunda onay veren hangi makamlar ise evlerinin dibindede iştilmesine izin verilsinki insanların nasıl huzursuz olduklarını anlasınlar. Bu tür yüksek sesli çalgılı ve gürültü mekanları inanın aklım almıyor neden şehir merkezinde işletme izni verilir insanların daha az yaşadığı yerlerde bu tür isletmelere aslında yer tahsis edilmelidir.
    %84
    %16
    Yanıtla