AKP Malatya Milletvekili Bülen Tüfenkci, Malatya Merkez Çarşısının hızlandırılan çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanımızla yapmış olduğumuz toplantıda ticaret hanelerine bir an önce başlanılması kararı alındı. Bakanımız da orada bir müteahhit firmaya gerekli talimatları verdi.” dedi.
İnşaa çalışmalarına başlanan şehir merkezi ticari yapılarıyla ilgili bilgi veren Tüfenkci, yüklenici firmanın şantiyesinde açıklamalarda bulundu.
Enkazların temel kaldırma işlemlerinin sürdüğünü kaydeden Tüfenkci, “Şehir merkezimizdeki bütün ticaret hanelerimiz, dükkanlarımız ağır hasarlı veya yıkıldı. Enkazları kaldırma noktasında ilk günden itibaren çalışmalar sürüyor. Enkazlar kaldırıldı, şimdi de temelleri var. Temellerinin kaldırılmasının ihalesi Valiliğimiz tarafınca yapıldı. Bir yandan temeller kaldırılırken, zemin İnşaatı hazır hale getiriliyor, bir yandan da Çevre Şehircilik Bakanımızla, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimizle yapmış olduğumuz toplantıda ticaret hanelerine bir an önce başlanması kararı alındı. Bakanımız da orada bir müteahhit firmaya gerekli talimatları verdi. Şimdi görüyoruz ki o firma buradaki çalışmaları başlatmış. İlk etapta yapılacak beş blokla beraber etap etap yapımları devam edecek. İnşallah hızlı bir şekilde ilk etabı yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Biz bir yandan çadırlarda kalan vatandaşlarımızı konteynırlara geçirmenin mücadelesini verdik. Şimdi konteynır dükkanlarda insanları daha nasıl rahat ettirebiliriz diye düşünüyoruz.
HAVALİMANI TERMİNAL BİNASI YENİDEN İHALE EDİLDİ
Her hafta sonu Malatya’dayız ve her hafta sonu bir bölgede esnaflarımızla beraberiz. Konteynır çarşımızda ve konteynır kentlerimizde vatandaşlarımızla beraberiz. Rutin yatırımlarımızı da devam ettiriyoruz. örneğin Malatya Havalimanı’nın inşaatını geçen dönem başlatmıştık. Depremden sonra inşaat müteahhit sözleşmesini fes ederek gitti. Geçtiğimiz günlerde yeni bir inşaat firmasına ihale edildi ve müteahhit firma inşallah en kısa sürede gelip havalanımıza da başlayacak. 720 günlük bir süre konmuş bu süre sonunda Malatyalılarımıza teslim edilecek. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Belediye başkanlarımız sürekli halkın içerisinde, bizler her hafta sonu mutlaka bütün Vekillerimizle Malatyadayız. Vatandaşlarımızın içerisindeyiz. Sürekli ya bir konteynır çarşısında veya bir konteynır kentteyiz. Ya bir mahalledeyiz ya da bir kırsal mahalledeyiz. Malatya’nın sorunlarını çözme noktasında gayret gösteriyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
24 yorum yapılmış
Sss (1 ay önce)
Güzel bir proje
0
0
Yanıtla
Reel (1 yıl önce)
Projeden anliyormusum gibi çek panpa, Malatya Bulentle osmanla memedle selattinle, ihsanla çok mutlu. Ortadogunun yildiz şehri yaptılar.
%75
%25
Yanıtla
Kerem (1 yıl önce)
Uyan artık Malatya. Bunlara oy vermeeee
%75
%25
Yanıtla
Arş. Yazar (1 yıl önce)
Tarihte Malatya insanının geçmişinde bahçe kent imarı süregelmiştir. Bir zamanlar Malatya’da insanlar; kışları eski Malatya da, ilkbahardan kışa kadar Aspuzu bağlarındaki bağ evlerinde kalırlardı. 19 yy başlarında Malatya’ya kurulan yeni fabrikalarla (Mensucat, Tekel, Şeker ve 5 İşletme Müdürlüğü) ile şehir ekonomik olarak gelişirken, şehrin nüfusu da bu sebepten dolayı artmıştır. Yeni Malatya ile çarşı artık iş merkezidir. İnsanlar çevre semtlerde (Çarmuzu, Orduzu, Kileyik, Barguzu, Banazlı, Dilek, Yeşiltepe, Taştepe Kil tepe vs) bahçeli müstakil evlerde otururlardı. Yollar İstasyon Caddesi, kışla caddesi, Çarmuzu yolu ve fuzuli caddesi vs) sağlı sollu ağaçlarla yemyeşildi.
Sonraları çarpık, yanaşık dar semtler türemeye başladı (Mimar Sinan, Çöşnük Cezmi Kartay Mücelli vs)
Son 10 15 yılda ise tarla ve bahçelerin olduğu yerler (fahri Kayahan, bostan başı vs) imara açılarak yüksek katlı site kafes yapıları ortaya çıktı. Geçmişsiz, yaşantısız, hatırasız... Sonradan olma her şey gibi iğreti ve ruhsuzdu. Pek çoğu 6 Şubat depremiyle yerle yeksan olup gitti. Şimdi Depremden ders alınarak yeniden bir şehir planlanması yapılıyor.
Benimde bir önerim olacak:
Şehrin eni boyu 4x10km = 40 km kare (40.000 dekar) şehir bu dar alana kuruludur. Belediye fen işleri ve şehircilik bakanlığı bu şekilde devam edecek gibi. Oysa şehri 100.000 dekarlık alana yani; Yakınken- Çöşnük, Hanımın çiftliği - şahnahan olan dikdörtgen sahasına kadar açılabilir. Bu alanlar yatay mimari ile yeniden yapılansa Malatya insanının yaşam tarzına daha uygun olacağı kanaatindeyim. Bir zamanlar bizim olan mahalle ve sokak yaşam sitilimizi şimdilerde gelişmiş ülkelerin insanları yaşamaktadır. Avrupa’da böylesi yerleşkelerde 500 metrekare de tek katlı müstakil evler dizisi varken ABD ve kanada gibi ülkelerde 500-1000 metrekarelik parsellerde insanlar tek katlı bahçeli evlerde yaşamaktalar. (Merak edenler için söylüyorum Google eartle ülkelerin şehirleri sanal olarak gezilebilir)
Yeni imara açılacak yerler zaten küçük bahçe tarımın yapıldığı yerlerdir. Buralardan ekonomik bir tarımdan bahsetmek çok zordur ve ciddi bir getirisi yok. 3-5 dekarlık bahçelerde insanlar sadece müstakil evlerin sunduğu cennet hayatının sefasını sürmekteler. Gerçek tarım arazileri il merkezi dışında; Akçadağ, Yazıhan, Doğanşehir Kale vs. gibi geniş arazilerde modern tekniklerle yapılmalıdır. Düzenli bir şehirle insanlar daha rahat ve asude bir hayat sürerken, modern bir tarımla da daha kazançlı olacaktır.
Hemsehrim insanlar adını soyadını bile okumaktan sıkılıyor, siz roman yazmışsınız ki zaten okuyan bi toplum olsaydı bu memleket bu halde olmazdi. Emeginize tskler yine
%100
%0
Yanıtla
Yeşil Malatya (1 yıl önce)
Kimse kusura bakmasın ama Malatya depremden önce bile yönetilen bir şehirden çok rant rüzgarında savrulan bir şehirdi. Depremden etkilenen Hatay, Maraş, Adıyaman gibi şehirleri bilemem ama Malatya eğer kendi belediye başkanları, milletvekilleri vs eline bırakılırsa onlarca yıl kendine gelemez. Acilen Ankara'nın sazı eline alması lazım...
%93
%7
Yanıtla
Tarık (1 yıl önce)
Malatya’yı seven Malatyalı olan herkes artık tavrını koysun. Korkmayın yorumlarınızı yapın. Körler sağırlar birbirini ağırlara döndü iş. Basını tetikleyin. Gerçekleri doğruları yazsınlar. Malatyahaber dışında yerel basına çağrımdır. Malatya’yı ayağa kaldıracak haberlere imza atın. Başka MALATYA yok. Mağdurun sesi olsun. Halkın sesi olun. Seçimler yaklaşıyor. Yapılanı yapılmayanı yanlışı yazın.
%100
%0
Yanıtla
harita (1 yıl önce)
Aslında o haritayı yolla serin daha iyi görürsünüz ha haaaaa:::) komedi filimi gibisiniz
%88
%12
Yanıtla
Mehmet (1 yıl önce)
Ankara’da Çevre ve şehircilikte özel sektörden transfer olmuş işinin ehli tecrübeli kişiler var. Ekip getirtmek çalıştırmak lazım. Maalesef malatya ekipleri ile olacak iş değil. Yerele bırakmamak lazım. Belediye de depremden önce ego yapıp projesi yasa süre içinde bekletip en son inceleyen genç mühendisler vardı. Devlet kişisel ego kasma yeri değildir. Devletin koltuğu hizmet gücü kanunların yaptırımı için vardır. Maalesef içimize oturan Ortadoğu kültürü güç ile karşıdakine kötü davranma sonucu doğuruyor.
%100
%0
Yanıtla
çavuşoğlu (1 yıl önce)
''Malatya'nın sorunlarını çözmek İÇİN gayret gösteriyoruz''.NOKTASINDA nedir?son 20 yılda neler değişti hayatımızda ! ALGI-LOKASYON-SEN HAYIRDIR !
%93
%7
Yanıtla
Mlt (1 yıl önce)
Projeye bakarken acaba okuyabiliyor musunuz? Teknik eleman mısınız? Belediye işlerinde ne kadar anlıyorsunuz? Bu şehre sizleri belediye başkanı yapan aklı tutulanlar inşallah bir daha akıl tutulması yaşamazlar. Bizler balık hafızalı olduğumuz için bu gidişle bir daha olacaksınız, herhalde. Ağır hasarlı binalara orta hasara çeviren bir zihniyet, proje okuyamaz, makam sahibi olamaz. Ama sizler ağababalarız sayesinde milletvekili, belediye başkanı oldunuz. Ahmet Çakır, Hacı Uğur, Mehmet Çınar, Selahattin Gürkan gibiler Malatya’ya lazım. Onların kıymetini bilelim ki, milleti enayi yerine koysunlar. Biz bunlarla mutlu oluyoruz, mutluluk veriyorlar. Hadi düşünelim lütfen.
%84
%16
Yanıtla
Sefik (1 yıl önce)
Herseyinizle Rezil ettiniz memleketimizi
%100
%0
Yanıtla
Furkan (1 yıl önce)
Haceli abi çözecek inşallah bütün sorunları…
Büyük esnaf kendisi..ilmi siyaseti maşşallahı var…
%95
%5
Yanıtla
Mehmet (1 yıl önce)
Simdi temel kaldırma calismalari basladi bir yandan inşaat başlaması için zemin hazır oluyor demiş.. yani hersey bittiğinde daracik sokaklar, araç park edecek yerleri olmayan küçük caddeler ve büyük bir köy görüntüsüne devamke demişler... tüm binalari yıkarak en az 10 mt geriden yeniden yapmak tarihin en güzel malatyasini yaratabilir di... mimar değilim sadece akilliyim biliyormusun vekil..
%78
%22
Yanıtla
Proje (1 yıl önce)
Ahan da bu resimdeki ekip var ya hele o proje okuma sahnesi :))) beş yılda Malatya'nın yarısı ayağa kalkarsa beni bulun vallahi eşekler gibi anıracam...
Bende senle aynı kanaatteyim. Avukat,veteriner,büyük esnaf proje okurken mimarlar ve inşaatçılar odası gidip roman okusunlar. Şehir plancıları da ikinci üniversite okusunlar yada gidip sanayide LPG dükkanı açsınlar…
%93
%7
Yanıtla
Akpınar esnafı (1 yıl önce)
Sayın vekilim Malatya yı sahipsiz bırakmayın. Çarşının acilen ayağa kaldırılması gerekir. Çarşısı olmayan şehir ayağa zor kalkar . 1 mütahitle olacak iş değil acil olarak etrafı çevrilen alanın öncelikle tamamlanması gerekiyor. Adliyenin orayı kot farkından alt yola münübüs durağı.çevreyolu cephesine kasap pazarı .kasap pazarının üstünede resmi bir kurum yapılmalı
%20
%80
Yanıtla
Volkan (1 yıl önce)
Bakanlık karar aldı sen değil. Sen yaptığın ise bak.karayollari yol yapar reklam yapıp kendim haptim dersin, çevre şehircilik park yapar kendin yapmış gibi reklma yaparsin. Bakanlık karar aldı 65 yas için. Sen değil baskannnn
%91
%9
Yanıtla
Hacı (1 yıl önce)
Malatya'nın 3 önemli sorunu var
1.Selahattin GÜRKAN
2.Mehmet ÇINAR
3.Osman GÜDER siz giderseniz hiç bir sorunumuz kalmaz tüm sorunlar çözülür.
%92
%8
Yanıtla
Mehmet (1 yıl önce)
Bu şehirde sanki sadece mağdur olan esnaf.esnafla yatıyor esnafla kalkıyorsunuz. Memur ve diğer vatandaşlar sizi hiç ilgilendirmiyor. Esnafın pahalılık konusunda halka yaptığı ortada. Doğunun en pahalı kenti Malatya haberiniz varmı? Ne yapıyorsunuz varmı bir yaptiriminiz. Sizleri vicdanizla baş başa bırakıyorum
Esnaf mı zammı yapıyor. Marketlerde poşete bile para veriyorsun. 1tl dahi indirim alamıyorsun. Önce market fiyatıyla esnaf fiyatını karşılaştır sonra buraya yaz . Tabi içimizde mutlaka bozuk esnaf çıkar ama genelleme yapmanız doğru değil
Maalesef çoğunluk sorunlu.kalite düzeyi maalesef çok düşük
%100
%0
Yanıtla
Hakim (1 yıl önce)
Yeterince zahmet çektiniz.hem kendinizi hem milleti düşünüp, siyaseti meslek haline getirmeyi bırakıp kenarı çekilmeyi bilin.şu ölümlü dünyada zaten aileniz içinde fazlasını yapan sizler az milleti de düşünüp olmaya ki sizden daha ehil birinin bu şehir için daha gerekli olduğu halde engel oluyor olmanız sizi az da olsa insaflı olmaya bekliyoruz.
%97
%3
Yanıtla
Murat (1 yıl önce)
Adıyamanlılar MAlatyaya ne zaman faydalı oldu ki şimdide olsunlar