SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'nın Taleplerini Bildirdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:58
Malatya'nın Taleplerini Bildirdiler
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, beraberindeki heyetle birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'i makamında ziyaret etti. 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya Besi Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Ramazan Kırma ve Malatya Et ve Et Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Taneri ile birlikte bakanlığa gerçekleştirdikleri ziyarette, Malatya'daki üreticilerin talep ve sorunlarını kendisine ilettiklerini aktaran Milletvekili Öznur Çalık, "Bakanlığımız tarafından ilimize 2012 yılında 864 bin; 2013 başında ise 632 bin TL yatırım ödeneği gerçekleşti. Yalnızca 2012 yılında Malatyalı çiftçimize 39 milyon TL destek ödemesi yapıldı. Et Balık Kurumu ilimizde günlük 50 adet kesim yapmaya başladı. Kayısı üreticimiz son yıllarda artan oranda desteklendi. Tüm bunlar için Sayın Bakanımıza teşekkürlerimizi sunduk ve aksayan konuları kendisiyle paylaşarak yardımlarını talep ettik" dedi. 

Et Balık Kurumu'nun Malatya'da başlattığı kesim uygulamasının devamı konusunda bakandan destek istediklerini söyleyen Çalık, Malatya'nın bir hayvancılık organize sanayi bölgesine kavuşması için de talepkar olduklarını belirtti. Kulak küpesi takma işleminin doğumu müteakip ilk 20 gün içinde olması mecburiyetinin, Malatya'nın coğrafi şartları, çiftçilerin imkanları gibi sebeplerle hayvan üreticileri tarafından bir sorun olarak iletildiğini anlatan Çalık, "Bu konuda destek talep ettik, ayrıca Malatya'da halen kayıt dışı, küpesiz, pasaportsuz halde bulunan hayvanların kayıt altına alınması amacıyla sistemin bir süreliğine açılması konusunun bizler için önemini de konuştuk" ifadelerini kullandı.

Malatya'da çok ciddi bir gen bankası görevi yapan Kayısı Araştırma İstasyonu'nun mevcut özelliklerinden dolayı devamlılığının sağlanması gerektiğini kaydeden Milletvekili Çalık, istasyonun fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda Bakan Eker'den destek talebinde bulunduklarını aktardı. Öznur Çalık, TMO silolarının kapasite ve işlevlerinin bölge çiftçisinin ihtiyacına göre şekillendirilmesinin önemine de dikkat çektiklerini ve ildeki kayısı üretimini daha kaliteli hale getirmek için eğitim ve uygulamalı yayım çalışmalarının artırılması; çiftçilerin özellikle proje hazırlama ile kredi ve finans kaynaklarından yeteri kadar yararlanmak konusunda daha kapsamlı bilgilendirilmesi ihtiyacını vurguladıklarını anlattı.

Malatya'da tarımsal faaliyet gösteren kurumların il temsilcilerinin, Bakan Mehdi Eker ile görüşme fırsatı bulmasının oldukça faydalı olduğunu dile getiren Çalık, "Meyvecilik Araştırma Enstitümüz var. Tarım meslek lisemiz var. Bu kuruluşlarımızdan azami derecede istifade etmeliyiz. 4 tane ürünün gen merkezi olan Malatya'da; kızılcık, kayısı, dut ve aluç ürünlerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Bakanımıza Malatya'nın ne kadar önemli bir tarım şehri olduğunu tekrar anlattık ve taleplerimizi ilettik. İnşallah, Malatya'nın gerçek tarım potansiyelini hep birlikte ortaya çıkaracağız" diye konuştu. Ziyarette, Bakan Eker'e tepside kuru kayısı da hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız