SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Valisi Yavuz

Malatya'nın Yeni Valisi Yavuz
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği görevine, Ersin Yazıcı'nın yerine Kocaeli Valisi Seddar Yavuz atandı.

YENİ VALİ SEDDAR YAVUZ KİMDİR?
1967 Eskişehir doğumludur.

İlköğrenimini Gümüşkonak’ta, orta öğrenimini Eskişehir’de, lise öğrenimini de Balıkesir’de parasız yatılı olarak tamamlamıştır.

1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanan Seddar Yavuz, 1988 yılında fakülteden mezun oldu

Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak Adıyaman’da kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başlamıştır.

Sırasıyla Harmancık, Aslanapa ve Güdül Kaymakam vekilliklerini yürüttü.

Seddar Yavuz, 1993 yılında Kaymakamlık yeterlilik sınavını üstün başarı derecesi ile kazanarak asaleten Çankırı Korgun Kaymakamlığına atandı.

Korgun Kaymakamlığından sonra Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Balıkesir Dursunbey Kaymakamlığı, Konya Kadınhanı Kaymakamlığı ve Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

22.10.2007 tarihinde Antalya Kemer Kaymakamlığına atanan Vali  Seddar Yavuz, Türk İdareciler Derneği'nin 2008 yılı "Yılın Kaymakamı" ödülüne layık görülmüştür.

Vali  Seddar Yavuz, 28.08.2009 tarihinden itibaren İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevini yürütürken, Bakanlar Kurulu'nun 16.02.2014 tarihli 2014/5916 sayılı Kararnamesi ile Uşak Valiliğine, 03.08.2015 tarih ve 2015/7991 sayılı Kararnamesi ile Muş Valiliğine, 13.06.2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Kararnamesi ile Ordu Valiliğine, 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kocaeli Valiliğine, 10.07.2024 tarihli ve 2024/207 sayılı kararla Malatya Valiliği'ne atandı.

Seddar Yavuz, evli ve 4 çocuk babası.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Haco (2 ay önce)
    Malatya zor bir süreçten geçiyor Allahın izniyle yeni valimiz sıkıntıların çoğunu giderecek. Bir bıraksalar bu adamları işini yapacaklar ama her gelen çomak sokuyor her gelen bişey istiyor herkes kendi kesesi dolsun istiyor. Bi doyamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Görünen Her ay vali değişse bile Malatyada hiçbir sey değişmiyecek.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 ay önce)
    " Dilenciye elek, Malatya ya vali dayanmıyor " Gelen vali ilçelerin yerini öğrenene kadar yolcu oluyor...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nezir (2 ay önce)
    Vali milletvekilleriyle ters düştü iş yapmaz vekiller valiye engel oluyordu. Herkesi yedikleri gibi onuda Murat kuruma şikayet edip yediler. Allahın da bi hesabı var elbet…
    %90
    %10
    Yanıtla
  • TEZE VALI (2 ay önce)
    Vala bu teze vali Çerçi gibi tüm ülkeyi Dolaşmış Peki bukadar yer değişimi bunların aile yapısını bozmazmı vali olmuş çok güzelde yok Ben almayayım bu nasıl meslek arkadaş Malatyaya konsentre olacak Vali Her uyandığında Ben nerdeyim diyecek yinede Hoş geldiniz Sayın VALIMIZ. Malatyamız çok sahipsiz kaldı çivisi çıkmış Bir Şehir herşey keşmekeş Deprem birtaraftan aha yangın irtaraftan esnaf perişan Halk periperişan Devlet Malatyayı unuttu gitti gelen bir parmak Bal sürdü gitti.Durumlar böyle Sayın Teze valimiz saygılar.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Recep (2 ay önce)
    Birkaç aydır Malatya'da işler iyi gitmiyor. İnşaatlar durdu. Yerel siyasetçiler birkaç çıkar çevresinin oyuncagi gibi davranıyor. İhtimal giden vali ile ters düştüler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Sayın valim, Yaraları saracağız bu cenazeyi hep birlikte kaldıracağız diyeceksiniz boşuna demeyin, bir buçuk sene geçti, daha hasarlı yıkılmamış binalar var, bu şehrin adliyeyle sıkıntıları var, insanlar el bombalarıyla geziyor ama tutuklanmıyor, bu şehrin esnafla sıkıntıları var yer gök kuyumcu dürümcü doldu, gören de sanar ki cebimizde şıngır şıngır altınlarla sabah akşam dürüm yiyoruz(o altınların da ayarı düşük zaten hem daha pahalı) bu şehrin evsahipleriyle sıkıntısı var fırsatçılık yapıp kör itin öldüğü yerde eve 15.000 istiyorlar. Bu şehrin hastaneyle sıkıntısı var. Randevu filan yok 90lardaki gibi doktor kapısında bekliyoruz gelirse muayene olabiliyoruz gelmezse gerisingeri gidiyoruz. Trafik Hindistan gibi olmuş her gün saçma sapan kazalarda 3 kişi ölüyor. Bu şehrin belediyeyle sıkıntısı var, var da var, şimdi hoşgeldin, Allah utandırmasın!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Kazım (2 ay önce)
    Her vali değişiminde gerçek manada halkın içinde olan, kurumları habersiz kontrol eden , vatandaşa karşı sempatik bir vali umudum olmuştur. Yine umutlarım yeşerdi bakalım. Yoksa gelen vali klasik olarak bir müddet evrak takibi yapar, rutini işletir ve gider.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kazım.bey öylede olacak. Giden vali mesela ?
    %75
    %25
    Yanıtla