SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2021-07-29 01:48:58
Malatyaspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Güncel durumda amatör kümde mücadele eden Efsane Malatyaspor'da 1973-1975 yılları arasında top koşturan 74 yaşındaki Süleyman Ersin Aktuğ'un (fotoğrafta ortadaki) Adana - Ceyhan'da vefat ettiği öğrenildi.

Malatyaspor’un, 3. ligden 2. lige yükseldiği 1973-74 futbol sezonunda şampiyon olan kadrosunda defans oyuncusu olarak yer alan Ersin Aktuğ'un cenazesinin, bugün (29 Temmuz) Ceyhan Çarşı Camii'nde, öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği bildirildi.

Dört çocuk babası olan Süleyman Ersin Aktuğ, futbolculuk kariyerinden sonra ticari hayata atılmış, Ceyhan Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevinde bulunmuştu.

2015 yılında Malatya'ya gelerek futbolcu arkadaşları ile hasret gidermişti

Süleyman Ersin Aktuğ, 2015 yılında Malatya'ya gelerek, beraber oynadığı futbolcu arkadaşları ile hasret gidermişti.

Malatyaspor’un arşiv bilgilerini elinde bulunduran İrfan Yazgan’ın organize ettiği yemekte bir araya gelen 1973-74 sezonu şampiyon takım futbolcuları Ersin Aktuğ, İsmail Tekin, Yusuf Duman ve Yusuf Mor o döneme dair anılarını paylaşmıştı.

"Malatya'yı hiç bir zaman unutmadım" demişti

Söz konusu buluşmada, yllar sonra eski arkadaşlarıyla bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Aktuğ, “Malatya’yı hiçbir zaman unutamadım. Yıllar sonra yeniden burada olmak gerçekten gurur verici. İrfan Yazgan’a teşekkür ederim. Onun sayesinde hasret giderdik. Malatya futbolda özel bir yeri olan müstesna şehirlerden biridir. Efsane Malatya’nın hali tabi bizi üzüyor. Ancak bu sene takımın şampiyon olması şehri yeniden diriltir” diye konuşmuştu.

İsmail Tekin, "Ersin kardeşim çok iyi bir fahri Malatyalıdır"

Şampiyon kadronun futbolcularından İsmail Tekin ise yıllar sonra Ersin Aktuğ ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulamıştı.

O dönemde her şey çok başka olduğunu, dostlukların hala sürdüğünü kaydeden Tekin, “Futbolun kaynaştırıcı gücü çok güçlüdür. İşte görüyorsunuz yaklaşık 40 yıllık dostluk devam ediyor. Malatyaspor bize bu önemli dostlukları kazandırdı. Ersin kardeşimi çok iyi bir fahri Malatyalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Dönemin  takımının kaleciliğini yapan Yusuf Mor (Amigo Kaval Yusuf) ise eski arkadaşlarını görmek ve eskiyi yad etmekten dolayı anlatılamaz duygular içerisinde olduğunu söylemişti.

Yusuf Mor, “Bizler ara ara o dönemin futbolcularıyla konuşuyoruz. Tabi hayatta olmayanlar da var. Ancak inanın o dönemin futbolcusu da, arkadaşı da farklı oluyordu. Ben Ersin kardeşime hoş geldin diyorum” şeklinde konuşmuştu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

SİYAH-BEYAZ FOTOĞRAF: Ersin Aktuğ (ortadaki) 1973- 1974 sezonunda takım arkadaşları Ömer Güçlüer (sağdaki) ve Tuncay ile (ARŞİV: Net Haber Gazetesi)

ARŞİV FOTOĞRAF: Ersin Aktuğ (oturanlardan ortadaki), 2015 yılında davet üzerine geldiği Malatya'da arkadaşlarıyla..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 yıl önce)
    Mavi gurubun ne maglup takımının yakışıklısı ersin i allah rahmet ettsin Resimdeki yusuf mor abimizde rahatsızlıg vardı sağlık durumu hakkında biginiz varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih kabasakal (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin başımız sağolsun En Büyük Malatyaspor umuza hizmetleri unutulmayacak asla Ruhu şad olsun Ailesine sabırlar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Sizleri asla unutmayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • enesaga44 (2 yıl önce)
    Oynadığı dönemde Futbol hafızamızda yer etmiş,zenginleştirmiş Malatya futboluna olumlu yönde katkı sağlamış Malatyadan her söz açıldığında kendini bir Malatyalı görecek kadar vefalı bir futbolcu abimizdi.Vefatı bizleri üzdü.1972-73 Sezonunda Şampiyon olan Malatyaspor kadrosunun değişmez futbolcusuydu.Aynı zamanda iyi bir İşadamıydı.Başkanlık Yapmıştı....Allah Rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun .Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim Allah Ailesine Sabırlar versin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin mekanin cennet olsun seni hic bir Zaman malatyalilar unutmadi unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayrullah (2 yıl önce)
    Malatyasporumuza katkı sağlamış ve ahirete intikal etmiş bütün futbolcu, teknik personel yönetici ve taraftarlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan ÖZGÖRGÜLÜ (2 yıl önce)
    ALLAH mekanını cennet eylesin.. Ailesine ve yakınlarına, MALATYASPOR camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum.. Aziz Ruhu şad olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep solmaz (2 yıl önce)
    Efsane Malatyaspor lu Ersin abimizi kaybetsek de Tarih hatıralarını hep hatırlatacaktır ne mutlu Efsane Malatyaspor formasını giyenlere....Mekanin cennet olsun Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)Recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Recep bey şu anda bir futbolcunun bir yılda aldığı parayı belki siz 10 yılda almadınız her şey para oldu futbolun tadı kalmadı inanın o günkü futbolu özlüyorum 80 yıllardaki Malatya'da oynuyan futbolcuları zaman tüneli olsa geri getirsek takıma koysak stat seyirci dolar o gün kalpten forma aşkı ile oynuyan oyuncular vardı değerli kalecimiz İnönü stadını yıkarak maziyle aramıza duvarlar ördüler sanki Malatya'da park yapılacak alan kalmadı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)Recep solmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Şu anda hukuken bir sorun yoksa yeni kelimesini kaldırıp efsane Malatya sporun devamı olarak adını alamazmiyiz bizim kuruluş renklerimiz sarı siyahtır yıllarca da bu forma ile oynadık rahmetli Soykan zamanında fedarasyona renklerimiz in yanlislikla sarı kırmızı verildiği fark edilir ve sarı siyahlı forma yerine sarı kirmizili forma ile sahaya çıkmaya başlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep bey,sizler gibi içten,samimi,klübüne bağlı oyuncular çok az gördük.Sizler çok para kazanmadınız.Ama çok hizmet ettiniz.Bilen bilir.Allah sağlıklı ve hayırlı ömürler versin.
    0
    0
    Yanıtla