SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'ya Yeni İçme Suyu Kaynağı Arayışı

0
Güncellendi - 2020-09-08 21:26:53
Malatya'ya Yeni İçme Suyu Kaynağı Arayışı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir ilçesinde bulunan Melet Deresinde incelemelerde bulundu.

Başkan Gürkan’ın Melet Deresi inceleme programına MASKİ yöneticileri de eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzün (MASKİ) yeni içmesuyu kaynağı bulma çalışmaları kapsamı içerisinde Fatma Pınarı dediğimiz noktadayız. Suyun çıktığı kaynağı yerinde görüp ve incelemek için burada bulunuyoruz.

Kayalık, taşlık ve sarp arazilerin içerisinden çıkan bir su, buradaki su 150 litre civarında ama yukarıda 5 kilometre ileri de başka bir kaynak daha var. Bu kaynaklarla ilgili yapılacak olan tahliller ve suyun debisi ile ilgili yürütülecek çalışmalar neticesinde verimli olduğuna karar verilirse, Malatya’ya aktarılması için gerekli çalışmalara başlanacak” dedi.

Kaynak sularının miktarının en düşük seviyede olduğu bir dönemde dahi 100-150 debisi olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Baharla birlikte daha çok yükseliyor, biz tabi en az debi de almak durumundayız. Bunların fizibilitesi yapılacak, verimli olup olmadığı bakımından gerekli çalışmalar yapılacak. Olumlu sonuç çıkarsa, buranın yeni organize sanayiye ulaştırılması noktasında teknik çalışmalar gerçekleştikten sonra, ishale hattı yapılması için gerekli işlem ve çalışmalar gerçekleştirilecek.

Ayrıca, buradaki suyun bir kısmını şu anda Örnek köye aktarıyoruz. Daha sonra bunların hepsini birleştirip Malatya’mıza artı bir kaynak oluşturma noktasında bir çalışma yürütmüş oluruz. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • yıldırım (3 yıl önce)
    sayın malatya haber.com yetkilileri. bu yormu yayınlarsınız yayınlamazssınız bilemem ben 56 yaşındayım. vallahide billahide tillahide selahattin gürkan şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün belediye başkanlarına rahmet okuttu. reklamından başka yaptığı bir şey yok. belediye çalışanları bile tınlamıyor korkmuyor iş yaptıklarıda yok. o konuda ahmet münir erkal mütiştti ve malatya münr erkal döneminde malatya oldu çalışan belediye personeli kokusunda çalışıyorlardı. mehmet yaşar çerçininde hakkını vermek lazım çerçinin dönemide unutulmaz güzel işler yapttı malatyaya. vatandaşın eleştirdiği ahmet çakır da hizmetleri oldu her yere koşuşturdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Kernekte park yanında yapılan inşaattan aylarca su çıktı suya el atacaksanız betonun içine gömmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Boyraz (3 yıl önce)
    Darende-Kaynarca Barajı projesi derhal hayata geçirilmeli. Böylece hem ağalık düzeni yıkılacak hem de Malatya suya kavuşacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Hayırlısı Olsun İnşAALLAHU TEALA
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Melet Deresi Gözene Köyü ( Mahallesi ) sınırı boyunca akıyor, Orada yaşayanlar ki Malatyamız ın en eski ve en büyük üç köyünden birisi maalesef su sıkıntısı olduğundan her sene sayısız vukuat yaşanıyor, bir zahmet buna da bir çözüm bulunsun.Ayrıca burası turizme kazandırılması gerekiyor, çok güzel bir yer
    0
    0
    Yanıtla
  • özmalatyalı (3 yıl önce)
    sayın başkan doğa harikası olan bir yer orası o su için o kadar güzel bir yeri bozmayın,,,size oy veren biri olarak söylüyorum YAPMAYA GELDİNİZ BOZMAYA DEĞİL...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (3 yıl önce)
    Genel müd: Özgür Özdemir İçme suyu daire bşk: Mehmet Fatih durmuş çelebi Kanalizasyon daire bşk: Oğuz Özcan bu ekibi çok arayacaksınız Allah biliyor kendi şehirlerindeymiş gibi gece gündüz demeden çalıştılar ve ortaya ciddi işler koydular meslekleri buydu liyakat Sahibi insanlardı sosyal medya da geriye dönük bütün bilgileri ve malatyamıza yaptıkları çalışmaları silmek ile bu insanların hizmetlerin unutturmazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ece (3 yıl önce)
    Suyu uzakta aramaya gerek yok.Özel idare iş merkezinin altında yıllarca kanalizasyona akıtıldı.Kernekteki su akıtıldı olmayınca üzerine beton döküldü şimdi de fuzulideki inşaatların temelinden çıkan temiz kaynak sularımız kanalizasyona akıtılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafanalı (3 yıl önce)
    Hiç 150 lt suya benzemiyor fotoda bulunan su kafa yapma başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (3 yıl önce)
    Beton şehir malatya nın geldiği garabet son.Arkadaşlar el kaldırın şurayı imara açacağız vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    kardeş çok haklısın. bu su aramalarıda göstermelik. takip et sonu olmayan ve sonu gelmeyen. su araştırması. su olsa bile
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (3 yıl önce)
    42 yasındayim derenin sultan suyu dersine baglandığı noktada 5 veya 6 yaslarimi hatirlıyorum kayısı hılası yıkamaya giderdik suyun soğukluğunda 5 on dakıkadan fazla içinde durazdık. Evet bizim ve cıvar köylerin suyu bu derenin gözünden geliyor. Tabi gelen borular zamanında çok derin gömülmediği icin su sicak geliyor. Bide yukarı köyler bahçelerinde bulunayan gizli vanalar koymuş bahçe suluyorlar neyseki belediye suyun geliş yerini degiştirerek buna çare bulacak. Anneannem anlatır 95 yaşında melet dersi suyunun hep soğuk olduğunu. Bence çok iyi bi karar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil (3 yıl önce)
    Başkanım Reklam tabelalarınızda ilginç hatta cok traji komik reklamlarınız var. Buğday Pazarı Projesini Sehrimize kazandırdık ne demek. Bilmeyen de zannederki Buğday Pazarı yapılmış. Hayır henüz projesi hazırmış. Kağıt üzerindeki prijesi Sehrimize kazandırılmış. Ya böyle reklam tanıtım olurmu? Projesi kazandırılmış ne demek? Bu kadar traji komik reklammı olur. Ben çok yadırgadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanımıza hemşehrimiz yazmak kadar komik olmuş. Herkes biliyor ki Reis Rizeli, bu kadar da olmaz. Bari fahri hemşehrimiz yazsaydınız bu kadar komik duruma düşmezdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • He valla arkadaş dogrui soyliyir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Dogansehir - Maşti metro hattinin melet deresi istasyonu inceleme noktasinda bir gezi yaptik en kisa zamanda hattimizin test sürüşlerine baslayacagiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyamehmet (3 yıl önce)Malatyahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bir bitmediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (3 yıl önce)
    Insaat yapacagiz diye gunlerce bosa akilitilan sularin ustune icmek icin bir bardak soguk su yeter.olmadi diktiginiz binalarin suyunu sıkın icin
    0
    0
    Yanıtla
  • par (3 yıl önce)
    Burnunuzun dibindeki sultansuyunun tamami kaynak suyu ve icilebilirken , kanalizasyon bağladınız. Simdide kaynak suyu ararsınız. Hemde resim çektiğiniz derenin 10 kati debide
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın başkanım Kayseri'den Mehmet hasekinin akrabasını getirdiler maski müdürü yaptılar dahi Kayserili malatyamiza şehir içerisinde 60 civarında kuyu vurdu Su sorunumuzu çözdü çekti ve gitti bu kuyu sularını içme ve yemek yapmada kullanmiyoruz örnek İnönü Mahallesi'nde üst geçit yanındaki parkta bu kuyu var içilecek gibi değil inşaallah etrafında kaynak su bulunan ilimizi bu kuyu sularından kurtarır bu kuyuları Park ve bahçeleri sulama amaçlı kullanırsınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Alii (3 yıl önce)
    Helal sana paskan. Sora sora bagdat bulunur derler. Sende suyu bulacan ha bu gidişle!
    0
    0
    Yanıtla
  • Acun (3 yıl önce)
    Hadi İnşeAllah şu değerlerde iyi çıksın ve bu proje gerçekleşsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çevre Danışmanlık (3 yıl önce)
    temiz suya erişim anayasal bir haktır. ülkemizin dört bir yanı su kaynakları ile dolup taşıyor. dilerim su kaynaklarımız akılcı çözümler ile daha verimli kullanılabilir. bir nehirden abdest alırken dahi suyu israf etmemeyi nasihat eden bir peygamberin ümmeti olarak suyumuza sahip çıkalım.
    0
    0
    Yanıtla