SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malum Yerde Bir Otomobil Daha.!

0
Güncellendi - 2020-07-17 19:08:02
Malum Yerde Bir Otomobil Daha.!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Başharık Mahallesi'nden geçen Derme sulama kanalına bugün bir araç daha uçtu. Çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan sürücü hastaneye kaldırılırken, aynı bölgede 2 gün önce de 2 araç kanala düşmüştü.

Başharık Mahallesi Gönültaş Caddesi üzerinde bulunan Derme sulama kanalında sıkça yaşanan kazalara bugün bir yenisi daha eklendi. 2 gün önce 2 aracın kanala uçtuğu bölgede, bugün de ismi öğrenilemeyen bir sürücünün kullandığı araç direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kanala uçtu. Takla atarak suda ters duran araçtaki sürücü, çevredeki vatandaşların yardımı ile sudan çıkarılırken, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bölgede benzer kazaların sıkça yaşanması mahalle sakinlerinin yepkisine yol açıyor. Aynı bölgede birçok aracın kanala uçması karşısında hiçbir önlem alınmadığını belirten vatandaşlar, can güvenliklerinin olmadığını söyleyerek yol sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • kernekli (4 yıl önce)
    Ben de orda oturuyorum.benim evin önünde yarım saat içinde 3 kez kaza oldu.az kalsın evime araba girecekti.Allahtan elektrik direği vardı da Allah esirgedi.o yol da yürümek bile sıkıntılı.sahipsiz bir mahlle
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (4 yıl önce)
    Ben de orda oturmaktayım gönültaş caddesinde tutun başharık mahallesine kadar trafik yoğun yolda trafikten dolayı yürüyemiyoruz.benim evin önünde yarım saat içinde 3 kez kaza oldu.araba az kalsın evimin içinde olacaktı Allahtan elektrik direği vardı.buraya bi çözüm bulan yok saihpsiz bir mahalle sesimizi duyanda yok muhtara söylüyorsun muhtar oralı olmuyor yazık gunah
    0
    0
    Yanıtla
  • Yücel (4 yıl önce)
    Yeni caddelere hizmet varken , düzenleme yapılırken,bu yol Allaha emanet. Araç sahipleride dikkatsiz olsa bile inanın pülümür yolu gibi bi yolda araç kullanmak zor. Hizmet edecek insanlar, nerdeler???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Yol gerçekten berbat, her yıl en az 15-20 araç düşüyor o kanala. Yazık yahu, bu kadar mı zor şu yolu bir düzene sokmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (4 yıl önce)
    30 yıllık şöförüm.çok eğimli yollarda araç,büyük vasıta kullandım.ama bu yollarda hata yoktu...başharıktakı bu yolda yapım hatası var .süreklı kullananlar bu yolda cok çok dıkkat edıyorlar.kaza yapanların çogu ılkkez gecıyorlar bu yoldan.kısacası yol sıkıntı şöförler degıl....ayrıca 2 gün önce yazmıstım ılla bırı mı ölecek yapılması ıcın bu yolun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz Selim (4 yıl önce)
    Kasım Bey galiba siz bu şehirde yaşamıyorsunuz. Kalkmış Beydağındaki Kanalın üstü kapatılsa peyzaj yapılsa diyorsunuz. Bunu kim yapacak. Hani nerede o babayiğit. Adamlar her gün binlerce insanın yürüdüğü Malatyanın adeta misafir odası olan Kanal Boyundaki artık yere değen ağaçları budayamıyor. Sen kalkmışsın peyzaj diyorsun. Kaldırımda yürüyemiyoruz duyan var mı? Milli Eğitimden Kernek Camisine kadar bir gidip gelin bakayım. Görün her gün çektiğimiz çileyi. Budamayı yapamayan Belediyeden peyzaj beklemek hayaldir hayal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan (4 yıl önce)
    Şoförlüğü olmayan adami Ulaştırma Daire Başkanı yaparsan olacağı bu. Adam iyi olabilir, kişiiğine bir şey demiyorum. Ama Allah aşkına hayatında direksiyona geçmemiş bir kişiye bu şehrin ulaşımı emanet edilir mi? Edilirse işte böyle olur. Ehliyetin e si, liyakatin L si yok. Emekliler Parkına dönmüş Büyükşehir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (4 yıl önce)Numan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kadar haset olmayın. Belediyeye gidin ve ehliyetini görün. Yalan söylemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (4 yıl önce)Numan isimli kullanıcı yorumuna
    Şuan şoktayım gerçekten de ehliyeti yok mu bu arkadaşın,Allahım ne günlere kaldık yarabbi sen yardım et Malatyaya ne denir başka.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehir adına göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü teşekkürler Numan Bey . Akşam sohbetlerinde bir araya geldiğiniz heyetteki arkadaşlarla tuz hakkımız olduğunu bilesin . Malatya Belediyesi'de ulaşım hizmetleri kurulduğundan bugüne daire başkanlığı kurulduğu günden de bugüne ilk defa ulaşım öğretimi görmüş bir atama yapıldı . Bir önceki arkadaş şehir plancısı ondan önceki ziraat mühendisi ondan önceki makine mühendisi vesair idiler . Şu an bu görevi yapan olarak yirmi yıl imar ve şehircilik , altı yıl çevre koruma kontrol , iki yıl ruhsat denetim de görev almış şu anda ulaşım hizmetleri dairesi başkanı olarak aldığı görevi ekip arkadaşları ile ulaşım koordinasyon , trafik işleri , ulaşım planlama ve toplu taşıma hususunda yapılacak çalışmaları beş yıllık strateji planında isimlendirilmiş ve taahhüt edilmiş işleri yapma hususunda planlamaları , projeleri çalışmış uygulamaya başlanmış durumdadır . Hedef şehrimizde ulaşım ile ilgili problemleri asgarileştirmek mevcut sınırlı fiziki mekanların sınırlarını zorlayarak erişimi ve ulaşımı kolaylaştırmaktır . Başharık mevkiindeki kazaların olduğu güzergah dikkatle bakılırsa bir su yolunun kıyı şerididir . Kanal ve korkulukları DSİ'ye aittir . Dolayısıyla yol imar planında görüleceği üzere yol güzergahı değildir . Çalışmaları başlanan yolun güzergahında mevcutta ki aksaklıklar bertaraf durumdadır . Şu ana kadar güzergahın rehabilitesi geçmişte görev yapanlara nasip olmamış şu an bu kutsal görevi kendilerine emanet edildiği ekibe nasip olmuştur . Takdir edilmeye ve teşekküre gerek kalmadan görev ve sorumluluk bilinci ile sıkıntılı durum bertaraf edilip insanımızın hizmetine sunulacaktır . Bu durumu böyle okuyup değerlendirmek yerine itiraf ettiğiniz gibi şahsı ile ilgili olumsuz bir cümle ve sıfat kullanamadığınız Ulaş Hizmetleri Dairesi başkanı Ahmet Özer' in ehliyet ve liyakatını sorgulayıp ehliyeti olmayan birinin ulaşım hizmetleri daire başkanı olursa tespiti üzerinde sorgulama yapmanız bilinen bir insan olan Ahmet Özer ' i arayıp ehliyetinin olup olmadığını öğrenmek zor olmasa gerek . İl emniyet müdürlüğü üzerinde de sorgulanabilir. Bu merak sizi çok meşgul etti ise bu durum üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Selahattin Gürkan'ı yaptığı isabetli atamadan ötürü tenkit ve kınamanızı kınamaya değer bile görmeden daire başkanının ehliyetinin mevcudiyeti vereceğiniz telefon numarasına mesaj üzerinden bilgilendirilmelidir .Böylece size çok acı çektiren , şehrimizin kıymet ve değeri olan Malatya Haber ' i gereksiz meşguliyetlerden toplumda ki karşılığı yüksek olan haber sitemizin üstünden pr yapmak yanlış algı oluşturmak vebali ile sizi başbaşa bırakıyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın (4 yıl önce)
    Eski Milli Eğitim Bakanı Emrullah Efendi bir dost meclisinde espiri olsun diye "mektepler olmasaydı eğitimi çok güzel idare ederdik" demiş. Şimdi Şelahattin Başkanımızda "şu taşıtlar olmasaydı trafiği ne güzel idare ederdik diyordur. Malatyada trafik felç. Otopark yok. Toplu Taşıma Allaha emanet. Bugün Büyüksehir Belediyesinden Postanenin oraya 23 dakikada gidebildim. Akşama doğru Paşaköskü trafiğine girmemek için Fuzuliden çıkıp bu kazanın olduğu Beydağı Kanal Boyundan Kuyuönüne gitmek istedim. Gitmez olaydım. Bir cadde bu kadarmı berbat olur. Töbe ettim. Yollar köstebek yuvası, düzen intizam yok. Büyükşehir acilen buraya el atmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami (4 yıl önce)
    Biz de o uolu siklikla kullaniyoruz. Genis yol. Yol korkulukla guvene alinmis. Adam korkulugu gecip kanala giriyor. Dikkatsizlik ve asiri surat sonucudur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (4 yıl önce)Sami isimli kullanıcı yorumuna
    İşte akıllı bir Malatyalı. Hırsızın hiç suçu yok diğerlerine göre. 100 le o viraja girersen bu olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasım (4 yıl önce)
    Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kaza geçiren biz olabilirdik, eşimiz, çocuğumuz olabilirdi. İlla birilerimizin ölmesimi lazım. Neden bu memlekette dirilerin ölüler kadar kıymeti yok. Malatya Büyükşehir Belediyesi ne iş yapıyor. Kanalın üstü kapatılsa, yürüyüş yolları yapılsa, peyzaj çalışası yapılsa kötümü olur. Ama kim yapacak. Kim? Büyükşehir Başkanına burdan rica ediyorum. Lütfen Başkanım bir gece arabanıza binin, arabayı kendiniz kullanın ve bu yolu baştan başa bir gidin bakalım ne göreceksiniz. Nebileyim ya gelen gideni aratıyor. Yağmurdan kaçarken doluya tutulduk. İnşallah bu mesajları okuyorlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (4 yıl önce)
    Gercekten bu yolda ve Çöşnük kavşağında kaza haberlerini okumaktan bıktık, usandık. Ama Büyükşehirin umrunda değil ya. Lafa gelince ilklerin belediyesiymişler, yok Cumhuriyet tarihinin en iyi uygulamalarini yapıyorlarmış. Yok 83 noktada şantiye çalışmaları varmış. Laf çok iş yok. Kaza kaza kaza. Kimse kusura bakmasın Cumhuriyet tarihinin en çok laf üretip iş üretmeyen Belediyesiyiz deseler yeridir. Yazık günah ya. Her gün aynı yolda kaza oluyor, Büyükşehirin umurunda değil. 30 yıllık şoförüm vallahi o yolu kullanmaya cesaret edemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Ali (4 yıl önce)
    Büyükşehir Belediyesi malesef uyuyor. Burada 50 defa yazdık, rica ettik, şu yolu bir elden geçirin dedik. Her taraf çukur, asfalt berbat, bir yol çizgisi yok, kaldırım yok, aydınlatma berbat, uyarı levhaları yetersiz. Burası Pötürgenin Poskıran mahallesi değil, Fahri Kayahan ile Şelale arasındaki yol, yani Malatyanın merkezi, göbeği. Lafla peynir gemisi yürümüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Artık kaza haberi okumaktan arabamıza binemez olduk.Her gün kaza her gün sorun, trafik Allaha emanet durumda şuan zaten belediye kurumlar nerede?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)
    Burada sürekli kaza oluyor, umurlarında olan varmı? varsa yoksa ha Fahri Kayahan ha Fahri Kayahan'a hizmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (4 yıl önce)
    Bu kanalın kapatılması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    6 yıl önce aynı yere ben düşmüştüm arabam perte çıktı ben canımı zor kurtardım bu zaman olmuş hala aynı şeyler oluyor ne diyeyim Allah görsün.!
    0
    0
    Yanıtla