SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Maskede Uyarı Dönemi Bitiyor, Ceza Dönemi Başlıyor

0
Güncellendi - 2020-06-22 20:26:00
Maskede Uyarı Dönemi Bitiyor, Ceza Dönemi Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ

MASKE TAKMAYANA 900 TL CEZA.. Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların takmalarının zorunlu tutulduğu maskeyi takmayanlar için, bugüne kadar çoğunlukla uyarı ile yetinilirken, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu gibi 22 Haziran günü Malatya'da da 'ceza uygulaması' başlatılacak. Maskesi olmayan ya da olduğu halde kurallara uygun takmayanlara 900 TL ceza uygulanacak.

UYARI DÖNEMİ BİTİYOR..

İçişleri Bakanlığı, maske takma zorunluluğuna uymayanların uyarılıp bilgilendirilmesi ve 22 Haziran Pazartesi itibarıyla bu kuralı ihlal edenlere 900 lira para cezası kesilmesine ilişkin valiliklere talimat verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bakanlık, yeni tip koronavirüs tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimat gönderdi.

Salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına kişiler arası mesafe ve kişisel temizlik kurallarına uymanın yanı sıra maske kullanımının da son derece önemli olduğuna işaret edilen talimatta, il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulu kararları doğrultusunda valiliklerce il genelinde ya da belirli alanlarda maske takma zorunluluğunun getirildiği anımsatıldı.

Kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için tedbirlerin eksiksiz uygulanmasını ve tüm illerde maske kullanımına yönelik denetimlerin artırılmasını isteyen Bakanlık, denetimlerde dikkat edilecek hususları da gözden geçirerek bazı kararlar aldı.

Pazar gecesine kadar yapılacak denetim ve kontrollerde maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlar ve iş yerleri ikaz edilip bilgilendirilecek.

Maske kullanım kurallarına aykırı hareket edenlere 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanacak.

Bakanlık, valiler tarafından gerekli planlamaların yapılmasını, uygulamada herhangi bir aksaklığın yaşanmamasını istedi.

Maskenin, 48 ilde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu halde bulunduğu iş yerlerinde takılması zorunluluğu bulunuyor.

MALATYA'DA SIKI DENETİM..

Daha önce zorunlu olmasına rağmen maske bulundurmayan ya da takmayanları genellikle uyarmakla yetinen pollis ve jandarma birimlerinin, Malatya'da da Pazartesi gününden itibaren sıkı bir denetim başlatacağı bildirildi.

Malatya merkezde, insan yoğunluğu bulunan 14 bölge başta olmak üzere, kentin çeşitli bölgelerinde polis ekipleri tarafından maske takmayanlara genelge kapsamında 900 TL para cezasının uygulanacağı bildirildi.

malatyahaber.com- Ankara, AA

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Bugün çarşıdaydm maske takan kendi ve karşısındakinin sağlığını düşünenler olduğu gibi hiç hastalık yokmuş gibi davrananlarda vardı bunların bir birinden ayırt edilebilmesi için ceza şart
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Kime ceza yazacaklar.Kimse takmıyor ki.Her şeyde her konuda eksik ve yanlış iş yapılıyor.Şimdiye kadar neredeydiniz..Bu saatden sonra da cezalar göstermelik yazılır..Yazılan cezayı da söylüyeyim kimse ödemez. Bırak .coronayı,daha cehaletle savaşamıyoruz.Işimiz çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (4 yıl önce)
    lafta kalır zor yazarlar malatyada maske takan yokki
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Bir zahmet. Bu saate kadar ceza yazmadığınız kabahat. Şuanki durum pandemi öncesine dönmüş Çay ocakları kafeler dolu, caddeler Ceza kesmek için me beklediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (4 yıl önce)
    Uyarı yapılmasın direk ceza yazılsın kurallara uyalım
    0
    0
    Yanıtla