SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Matematik Projesiyle ABD'de Türkiye'yi Temsil Edecekler

Matematik Projesiyle ABD'de Türkiye'yi Temsil Edecekler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi’nde hazırlanan Matematik Projesi TÜBİTAK’ın tüm değerlendirme aşamalarını geçerek Amerika'da yapılacak yarışmada Türkiye'yi temsil  edecek.

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi matematik öğretmeni Dr. Mehmet Arslan ve Öğrencisi Mehmet Emir Konaç’ın “Hipotrokoid Oluşum Süreçlerinin Analizi ve İz Eğrilerinde Gözlenen Çokgensel Yapılar” adlı Matematik Projesi TÜBİTAK tarafından dört aşama sonunda 25 bin 095 proje arasından seçilerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. 

Yarışma süreci ile ilgili şu bilgi verildi:

"Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 1968 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlenmektedir.

Bu yıl yarışmaya 25095 proje başvurusu alınmış; bilimsel ön değerlendirme sonucunda başarılı bulunan projeler, 14-17 Mart 2022 tarihleri arasında düzenlenen bölge aşaması değerlendirmelerine katılmış ve bu değerlendirmeler sonucunda seçilen projeler final aşamasına katılmaya hak kazanmıştır. Final aşaması değerlendirmeleri, 30 Mayıs – 1 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılmıştır. Derece alan proje sahipleri arasından Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’na (International Science and Engineering Fair) gönderilecek projelerin belirlenmesine yönelik süreç ise Ekim 2022 ayı başında tamamlanmıştır.

Society for Science & the Public adlı dernek tarafından ve birçok başka kurumsal, akademik sponsorlar ile birlikte, her yıl ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen, bilim yarışmalarının oskarı olarak nitelenen, dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nın önümüzdeki yıl 13-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında Dallas’ta yüz yüze olarak yapılacağı yarışmanın web sayfasında duyurulmuştur.

Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’na ülkemizi temsilen Dr. Mehmet Arslan danışmanlığında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Mehmet Emir Konaç’ın “Hipotrokoid Oluşum Süreçlerinin Analizi ve İz Eğrilerinde Gözlenen Çokgensel Yapılar” adlı matematik projesi ile katılması TÜBİTAK tarafından uygun görülmüştür.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 yıl önce)
    Bilim sanatta kadrosu başka okulda olup derse giren öğretmenler oluyor normalde öğretmeni sınavla alınan okul.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan ÖZCAN (1 yıl önce)
    Mehmet Hocam kendini adamış bir arkadaş başarılarının devamını dilerim. Bu ülkenin kendini bilme vermiş böyle değerli arkadaşların çalışmalarına ihtiyacı var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onur (1 yıl önce)
    Sayın milli eğitim yetkilileri. Bilim sanat merkezi ders programına bir dikkat ediniz lütfen. Cocuklar okulami gitsin bilim sanatami Bu nasıl uyumsuzluktur. Çocukların yarışı bilim sanayi bırakıyor bu nedenle el ativerseniz size zahmet
    %0
    %100
    Yanıtla