CHP Malatya Milletvekili ve 25 CHP'li milletvekilinin imzasıyla, taş ocaklarının çevreye ve insan sağlığına zararlarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması isteği ile Meclis Araştırması açılması istendi.
Ağbaba, Meclis Araştırması isteğinde, Maden Yasasının yürürlüğe girdiği 2004 yılından sonra taş ocaklarına gelişi güzel ruhsat verildiğini belirtilerek, açılan taş ocaklarının başta insan sağlığı olmak üzere, hayvancılığı, tarım arazilerini, su kaynaklarını olumsuz etkilediği belirtildi.
Meclis Araştırması talebinde ayrıca “Malatya Doğanşehir Kelhalil ve Dedeyazı Köyleri, Akçadağ Karapınar ve Cevizpınar Köyleri,Yeşilyurt Kozluk, Görgü,Örnek Köyleri, Arguvan Şotik Aşağı Konak Mezrası ile Gündüzbey Kasabası Kaptaj bölgesi başta olmak üzere Malatya’nın pek çok yerinde de taş ocakları faaliyet göstermektedir. Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası sınırları içerisinde Malatya’da yaşayan yaklaşık 600 bin insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan Kaptaj bölgesine 2-3 Km uzaklıktaki bir yere taş ocağı işletme ruhsatı verilmiştir. Anayasanın 56. Maddesine göre “Çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, Devletin ödevidir.” Denilmektedir. Ancak devletin kurumları, verdikleri ruhsatlar ile bizzat kendileri anayasa suçu işlemektedir” ifadelerine yer verildi.