SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keskin Seçildi, Topa Tuttu!. "Onların Burnundan Getireceğim"

0
Güncellendi - 2018-05-03 04:04:04
Keskin Seçildi, Topa Tuttu!.
A- A+ PAYLAŞ

  • ESOB başkanlığına yeniden seçilen Keskin, bazı grupları hedef alarak, "Malatya'yı kimseye yedirmeyeceğiz" dedi..

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Genel Kurulu eski Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olan Şevket Keskin ile birlikte Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre ve Attarlar Odası Başkanı Sinan Cavlak aday oldular. Oylamada rakiplerine fark yapan Şevket Keskin yeniden seçildi.

MESOB’a bağlı odaların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin delege olduğu genel kurulda 276 oy kullanılırken,  1 oy geçersiz sayıldı. Seçim sonucunda mevcut Başkan Şevket Keskin 190 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Ümit Emre 20 oy, Sinan Cavlak ise 65 oy aldı.

Şevket Keskin başkanlığındaki MESOB Yönetim Kuruluna Orhan Özbek, Alaattin Çalışkan, Cevdet Özyalın, Kaya Günay, Hacı Karanfil ve Kasım Gücük, MESOB Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Bülent Karakoç, Rıfat Topal, Hüseyin Onur, Şeyho İlbeği, Mehmet Büyükelçi, Turan Cıcık ve Mustafa Aydaş getirildiler.

Denetim Kuruluna İsrafil Karahan, Taner Kılınç ve Ali Özgül, Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise İlker Özhan, Fatih Şahin ve Bülent Artun seçildiler.

Disiplin Kurulu İzzet Demirci, Cumali Savaş ve İbrahim Halil İçen, Disiplin Kurulu Yedek Üyelikleri  de Mesut İnce, İsmet Keklik ve Sedat Taşdemir'den oluştu.

MESOB seçimlerine birçok yerden müdahalelerin yapıldığını öne süren Keskin, “Yeri geldi kıyametler kopardılar. ‘Biz devireceğiz, hiç yolu yok.’ dediniz. Ben esnafın adayıyım. Dışarıdan kimsenin adayı değilim. Bundan sonra onların burnundan getireceğim. Malatya’yı kimseye yedirmeyeceğiz. Esnaf ve sanatkar kesimi şunu söyledi; ‘biz bu oyunu bozarız.’ Evet, esnaf bu oyunu bozar. Biz bu oyunu bozacağız. “ dedi.

-“Açıklayın, yoksa ben açıklarım”

Keskin yaptığı teşekkür konuşmasında aleyhinde kampanya yapan medya grubunun yöneticisinin bir belediyeden maaş aldığını, yine aleyhine çalışan grupların, bir belediye başkanını okuttukları, dolayısıyla onun kendilerine hizmet etmek zorunda olduklarını söyledikleri, bazı belediyelerin bir medya grubunu finansal olarak destekledikleri yolundaki iddialarını da dile getirerek, "Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun. Günlerce, aylarca sizi rahatsız ettiler. Kapı kapı gezdiler, çağasına, çocuğuna kadar döktüler. Hatta utanmadan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini bile kullandılar. Belediyeleri kullandılar. Bütün belediyeleri kullandılar. Ben buradan sesleniyorum, FETÖ kırıntılarına açıkça sesleniyorum; şelalecilere açıkça sesleniyorum; size bu memleketi yem ettirmeyeceğim, ettirmeyeceğiz. Size soru soruyorum. Var mı böyle birşey. Çıkıp bunu açıklayacaksınız, açıklamazsanız, 3 Mayıs günü ben açıklayacağım."dedi.

-“100 üyesi olan derneğin 42 oyla seçilen başkanı 30 bin esnafın başkanını değiştirmek istiyormuş”

Keskin, “Günlerdir yazıyorsunuz, söylüyorsunuz, ‘Efendim biz Ticaret Odası'nı aldık, Borsa’yı aldık. Sıra Esnaf ve Sanatkar'da’ dediniz. Esnaf ve sanatkarı siz ne bellediniz, memur mu bellediniz? Esnafı bileceksiniz. Aklınızı başınıza toplayacaksınız. Milleti dizayn etmeye hakkınız yoktur. Bunu size esnaf yaptırmayacak. Esnaf şunu söyledi; ‘Biz esnafın başkanını seçeceğiz, birilerinin başkanını seçmeyeceğiz.’ Hepinize teşekkür ediyorum. Ben bunlara hodri meydan dedim. Bunlar kendi kendilerine gelin güvey oldular. 100 tane üyesi olan bir dernek, 42 oy ile başkan olmuş, bana ne dedi sıkılmadan, ‘Biz toplandık, karar verdik, seni değiştireceğiz.’ diyor. Aklı bir karış havada. Bende ona, ‘Sen 42 oyla seçilmiş bir dernek başkanısın, 30 bin esnafın birlik başkanını siz kimsiniz ki değiştiresiniz.’ dedim.” ifadelerini kaydetti.

-“ Yahu hiç mi utanmadın!”

AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in adaylık başvurusundaki konuşmasında söylediklerine de, vekilin adını vermeden değinen Keskin, “Biz sonuna kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız. Ama yıllarca bu milletin oy verdiği bir milletvekili, ‘Reise oy verip, milletvekillerine oy vermeyenleri Saadettin Köpek'e’ benzetiyor. Yahu hiç mi utanmadın, bu millet sana o kadar oy verdi. Bu milleti sen nasıl olur da Saadettin Köpeğinin yerine koyarsın. Ama bu milet reisin yanında duracak, reisi reis yapacak. Ustayı baş usta yapacak. Bundan hiç kimsenin tereddüdü yoktur.” dedi.

-“Bu millete ve esnafa diz çöktüremeyecekler”

Keskin sözlerini şöyle tamamladı:

“Esnaf ne dedi? ‘Biz bu oyunu bozarız.’ dedi. Esnaf bunların bu oyununu bozdu. Din tacirlerinin oyunlarını bozdu. Milletin hakkını yiyenlerin oyununu bozdu. Fakir fukarının hakkını yiyenlerin oyununu bozdu. Bu oyunları bozmaya da devam edeceğiz. Bazı belediye başkanları MESOB seçimleri için kapı kapı dolaştı. Bu millet artık bazı makamlara sizi oturtturmayacaktır, oturduğunuzda da rahat edemeyeceksiniz. Bu oyunu esnaf bozacak. Bu millete 15 Temmuz’da FETÖ’cüler boyun büktüremedi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diz çöktüremedi, FETÖ kırıntıları ve şelaleciler de bu millete ve esnafa boyun büktüremeyecektir, diz çöktüremeyecektir. Biliyorum ki, Malatya halkı da bizimle aynı düşüncede. Bir Malatya bunlardan rahatsız. Bunların karşılığı 30 kişidir, yanında 30 kişi de fakir fukara, toplam 60 kişiler. Sizin karşılığınız ne? Esnafa nasıl kafa tutarsınız? 30 bin esnafa nasıl kafa tutarsınız? İşte dersinizi aldınız. Ben esnaf ve sanatkar camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum. Her zaman esnafın emrindeyim, Malatya’nın emrindeyim. Her zaman haksızlığa karşı direneceğim. Benim bir anlayışım var; ‘Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır.’ Hiç kimse haksızlığa karşı susmasın, korkmayın. Bugün derslerini aldılar. Çıkıp, erkekçe bu milletten özür dilesinler. Bundan sonra bunların yaptıklarını bir bir anlatacağım. Ben milletimizin ve esnafımın emrindeyim, Malatya’nın emrindeyim. ‘biz bu oyunu bozarız’ diyerek oyunu bozan Malatya esnaf ve sanatkar camiasının önünde eğiliyorum. Bir Allah’ın önünde eğilirim, bir de milletimin ve esnafımın önünde eğilirim.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Hakan (6 yıl önce)
    İlk isiniz .ekmekte oynanan oyunu bozun .m iii lletin ekmegi .150gr .1tl .yaptilar .simdi ise .firincilar oda toplatida .170gr.ma cikarip .1.25tl .ye satacaklar .bura malatya .istanbul ve. izmir .bizden ucuza satiyo .arastirin .haksiz kazanci .bitirin .firincilar bile .dalga geciyo cogu .biz zaten kazaniyoz .akpinarda .baklava kg .8tl .ekmek te .7tl .kg .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Sayın Başkanım yüce rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah saygı ve şükranlarımı SUNARIM helal olsun başkanıma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Helal olsun Şevket Başkana Fetöyle mücadeleye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (6 yıl önce)
    Sayın keskin belediyede son dönemde kimlerin işe nasıl alındıgınıda gündeme getirin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Sayin baskan kin kusmak,dogru bir konusma, Degil,baskan insanlari kucaklar,demokirat,olmasi,sorunlara,,cozum bulur,
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    kin, nefret ,düşman yaratma insanın aklını alır.uzun yıllar aynı görevde kalanlar ,çözülmesi gerekli sorunların ötesine geçtikleri için ,atarlı olmak zorundadırlar.vatandaş sever bunu 20 yıl yetmez ölene kadar olsun der .seçilme siyasetini en iyi bilen başkanlardan olan şevket keskin i kutluyorum.daha nice yıllara..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazdıkların bana birini daha hatırlattı.Güzel tespit..vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • MİSAFİR (6 yıl önce)
    YORUMCULARA ŞÖYLE Bİ BAKTIM DA HEPSİ KRALDAN ÇOK KRALCI OLMUŞ ŞEVKET KESKİN YETER BENCE
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Allah’ına kurban başkan. Bu şelalecilerin milletin hakkını yemesinden bıktık. Arkandayız. Allah yardımcın olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Berk (6 yıl önce)
    Şevket Keskin, 1996 yılından beri Şoförler Odasını, 2001 yılından beri Esnaf ve Sanatkarlar Birliğini elinde tutuyor. Yetmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Şahin (6 yıl önce)Berk isimli kullanıcı yorumuna
    Yetip yetmeyeceğine esnaf karar verir, sen değil. Seçimle görev yapıyor, son seçimde Şelalecilerin darmadağın olması gibi. Yetmez mi, sorusunu hiç bir zorluğu çekmeden iktidarın tüm nimetlerinden bedavadan faydalanan şelalecilere soracaksın. Esnaf sordu ve cevabını seçimde verdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı hamido (6 yıl önce)
    o kadar sevindim ki bir kurum halkın oyuyla duruyor desene. tebrik ederim başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • derman (6 yıl önce)
    başkan yaşlılık sendromu yaşıyor anlaşılan. bu sendromu yaşayanlar kendilerini padişah falan zannederlermiş, madem halk arkanda tehdit ve şantajla değil bide vekilliğe aday olsana hele kaç oy alacan. yaptığın bir hizmet söyle hizmet öyle üst perde ile olmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Baskanim .pidenin üzerinde oynanan oyunu bozun .firincilar oda baskani .milletin. Ekmegiyle oynuy o rla r .1tl .ye 200gr .satilirken .ansizin 150gr .ma indirdiler .tekrar 1hafta sonra .pideyi .1.25tl .yapacadiye karar toplamis .oda .baskani .ve lah,acun yaptirmak isteyrnler ise .25kurus .pide. Baxi .fazla verecek .biroyun oynaniyor .bozun .millet .yoksa .yollara cikacak .
    0
    0
    Yanıtla
  • alaaddin (6 yıl önce)
    Başkanım siz konuşmadıkça bunların sesi fazla çıkıyo.Vizyonsuz bu insanlar medyanın gücüne sığınarak bişi yapacaklarını sanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı44 (6 yıl önce)
    Başkanım hayırlı uğurlu olsun inşallah malatyamız adına. Bir esnaf olarak arkandayız. Malatyamızın ve ülkemizin birliği beraberliği için uğraşıyorsun. Milletimizi her zaman tek çatı altında toplamayı ülkemizi şehrimizi hep bir adım ileri götürmeye çalışıyorsun. Yükün ağır Malatya da 30000 esnafı temsil ediyorsun Turkiyede 81 ilin esnafını . YÜKÜN AĞIR ALLAH YARDIMCIN OLSUN.BAŞKANIM BİZ YANINDAYIZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    haydi elleri görelim !
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Malatya ya hizmet et kalkıp sağa sola sövme
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Malatya’yı böyle ne konuştuğunu bilen milletin sorunlarına duyarlı insanlar temsil etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut ÇALIŞKAN (6 yıl önce)
    Başkanım ALLAHINA gurban....sonuna kadar arkandayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (6 yıl önce)
    başkanımız miletvekilliğini hakediyor yanındayız her zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • güzel malatyam (6 yıl önce)
    BİZ SENİ KİŞİLİĞİNLE ADAMLIĞINLA SEVDİK .15 TEMMUZDA DİK DURUŞUNLA SEVDİK.15 TEMMUZDA VATANI MİLLETİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMANLA SEVDİK.15 TEMMUZDA GÖSTERDİĞİN CESARET KARARLILIKLA SEVDİK..MALATYA VE TÜRKİYE ESNAFINI ANKARADA TEMSİL ETMENLE SEVDİK. SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA DURMANLA SEVDİK.SAYIN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANIN YANINDA DURMANLA SEVDİK. UZUN ADAM GÜZEL ADAM ALNI AÇIK BAŞI DİK ADAM.YOLUN AÇIK OLSUN .ALLAHIM SENİ ESİRGESİN. MALATYANIN SENİN GİBİ BİR BAŞKANA İHTİYACI VAR. DİK DUR EĞİLME ESNAFIN SENİNLE. YEDİRTMEYİZ SENİ
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    ALLAH C.C hayırlı etsin yeni yönetime başarılar dilerim inşaallah daha güzel günler gelecek malatya esnafına saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • ali demir (6 yıl önce)
    adam şelale melale hepsini rezil ediyor.Hele şu her şeye saldıran eski cemaatci bir milletvekilimiz yok mu m.şahin rezil ediyor her seferinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ateş bey (6 yıl önce)
    Sadece belli cümleleri ve belli bir kesimin yorumlarını yayınlıyor editör. Azıcık cesaretin varsa yayınlarsın. 14 kişinin bir arada iken yazdıkları yorumları. Yoksa mail adreslerini mi satıyorsunuz birilerine!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • drejanlı (6 yıl önce)
    sonuna kadar sızın yanınızdayız acık yureklıgınızde her daım orneksınız kımseden korkusu olmayan buyuk baskan sızede bu yakısır
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercek malatyali (6 yıl önce)
    Malatya haber gercekten sizde trtsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman akinci (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun başkanım ben antalyada yaşamama rağmen senin yeniden gelmene sevindim sen esnafın çıkarlarını savunacağını ve ezdirmeyecegine eminim KRAL BASKAN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Helal olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Valla helal olsun sana başkan. Ama korkamki senide aşmaya bu iş. Yinede ağzına sağlık en azından kral çıplak diyen biri var
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Bu oynu bozarim dedi 3 mayısı bekliyoruz...Hayırlı olsun başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (6 yıl önce)
    Yardim eden belediye hangisi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Coşkun (6 yıl önce)
    Şelaleciler kim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediyeye Milli Eğitime git görürsün. Suyun aktığı yer demek ŞELALE :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali karakuş (6 yıl önce)
    Şevket başkanım sizi yanlız sananlar aslında kendini o kalabalığın içinde yalnız hissediyor lar çünkü halktan karşılığı olmadığını kendileride çok iyi biliyorlar ama bu acı gerçek ten hep kaçıyorlar başkanım ben bir esnaf değilim bir market çalışanıyım sizi 20 yıldır tanıyorum bu süre içinde sizi hep yürekli ve dürüst bir insan olduğunu defalarca şahit oldum çalıştığım iş dolayısıyla bir çok esnafı tanıyorum bu seçimler dolayısıyla bir çok esnafa soruyorum %90 sizde memnuniyeti görüyorum rakipleri bize ve mücadele ettiğimiz guruba şunu söylemek istiyorum arkasında halk olanın karşısında durmayı mum gibi erirsiniz ama siZ kendinizi sürekli ışık saçacağınızı sanarsınız ama unutmayın ki mum erirsiniz ışık söner sayın başkanım sözü daha fazla uzatmadan saygılar sunarım ALLAH yar ve yardımcınız olsun umarım bu nu olursunuz ve rakiplerine ve mücadele ettiğiniz guruba okutursunuz çünkü onlar işine gelmeyen o görmeyenler dur selam ve dua ile
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Şahin (6 yıl önce)
    Malatya için bir kırılma noktası seçimiydi. Ama esnaf kesimi dik durdu ve teslim olmadı. Malatya'da çok güçlü olduklarını sananların 288 delegeden tesir edebilecekleri güç oranları baskı ve özel ziyaretlerle ancak ve ancak 65 delegedir. Yani esnaf Ahilik Kültüründeki "Pabucunu dama atma" meselesinde olduğu gibi, rant gruplarının pabucunu dama atmıştır. Bu sonuç sandıklara da yansırsa hiç şaşırmayın, toplumun nabzını esnaf tutar. Esnaf AK Parti'nin etinden ve kemiğinden yararlanan rant gruplarına Malatya'yı teslim etmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (6 yıl önce)
    Başkanım allah hayırlı etsin. Malatya esnaf odası başkanlığı gerekse Türkiye esnaf odası yönetiminde Malatya yı çok güzel temsil ediyorsunuz. Hacı Uğur Polat da dahil karşıda yer aldılar .Helal olsun başkanım sizinle ve Recep Tayyip ERDOĞAN la Türkiye daha güzel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (6 yıl önce)
    olay bu ne güzel meydan okumuş yıllardır çizgisi değişmeyen adam doğruluğunda ve dürüstlüğünde asla taviz vermez kimse de laf söyleyemez ama başkanım biraz proje lütfen biten esnafı ayağa kaldırmak için biraz mücadele edin bırakın siyasetçiler konuşsunlar bir gün biter ama siz hep esnafın yanında ve içindesiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal Altunkaya (6 yıl önce)
    Malatya için varlığı bir şans. Yıllardır Malatya Sevdasıyla mücadele veren gönüllerimizde onlarca yıldır dik duruşuyla adam gibi duran büyük başkan. İyi ki varsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali yıldız (6 yıl önce)
    Helal olsun kral çıplak diyen bi delikanlı sonunda çıktı
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    Güzel bir ifade ile şelaleciler eleştirilmiş.Adamların etki alanı var gibi baya tek başına zor be başkan (burada yazamadığımız o kadar şey var ki) Neyse sonuç ney biliyor musunuz Malatya hiç olmadığı kadar sahipsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sayın Başkanım öncelikle hayırlı olsun. Adam gibi adamsın. Bu saatten sonra şelaleciler ve tapınakcılar ve bazı grupların kırıntıları düşünsün. Her zaman yanındayız. Her zaman doğruları söyledin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Sayin Sevket Keskin de Esip Gürleyen ama bir türlü yağmayan/yağamayan yağmur gibi... :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Herşeyim bir sırası var Murocan
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Burak isimli kullanıcı yorumuna
    murocan ? herhalde yalnız yere yazdın birader ?
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (6 yıl önce)
    GÜCÜ YETEN VARSA HODRİ MEYDAN DEDİ ADAM
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (6 yıl önce)
    Aklım yetti yeteni başkan bu nasıl bir iş hiç kimse yokmu bu malatya da
    0
    0
    Yanıtla