Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FiFA kokartlı eski hakem Bülent Yavuz vefat etti.
TFF'den yapılan açıklamada; "Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakemimiz Bülent Yavuz’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Uzun yıllar Süper Lig’de maç yöneten Bülent Yavuz, FIFA kokartı taşıdı ve uluslararası maçlarda ülkemizi temsil etti. Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevinde bulunan Yavuz, Federasyonumuza MHK danışmanı olarak da çok önemli hizmetlerde bulundu. Merhum Bülent Yavuz’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri, hakem ve spor camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.
Bülent Yavuz anısına 20 ve 21 Mart tarihlerinde oynanacak tüm profesyonel müsabakalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.
Emekli Albay olan Yavuz'un cenazesi 21 Mart 2021 Pazar günü Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde ikindi namazına meteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Kıbrıs Gazileri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
MALATYA'DAKİ OLAYLI BURSA MAÇINDA YARALANMIŞTI..
Bülent Yavuz, 21 Şubat 1988'de Malatya İnönü Stadı'nda oynanan ve Malatyaspor'un 4-1 mağlubiyetiyle sonuçlanan olaylı Bursaspor maçında, hakem Serdar Çakman'ın yardımcılarından biri olarak görev yapmıştı.
Maçın hakemi Çakman, 36. dakikada Bursa lehine verdiği penaltıya tepki gösteren Oktay Çevik ve Feyzullah Küçük'ü, 41. dakikada da Ünal Karaman'ı kırmızı kartla oyundan atarak Malatyaspor'u 8 kişi bırakmış, bu kartlar olaylara sebep olmuş, tribünden atılan bir taş başına isabet eden yardımcı hakem Bülent Yavuz da yaralanmıştı.
O yıllarda, İnönü Stadı'nın DSİ tarafındaki kale arkasındaki açık tribününün, Kapalı Tribün ile kapı arasındaki bölümü Akçadağlı taraftarlara aitti. Hakemi yaralayan taşın da buradan atıldığı ve Yavuz'un başına isabet ettiği konuşulmuştu.
Bu karşılaşmanın ilk yarısını Bursaspor, Nejat Biyediç'in penaltı golüyle 1-0 önde kapatmıştı. Maçın hakemi Çakman, ilk yarıyla birlikte maçın bitiş düdüğünü çalarak soyunma odasına gitmiş, ikinci yarıyı oynatmak istememiş, ancak dönemin Valisi Kutlu Aktaş tarafından, tribünlerde büyük bir gerginlik olduğu, ikinci yarıyı oynatmaması halinde çıkacak olaylardan onu sorumlu tutacağı uyarısıyla, ikinci yarıyı oynatmıştı. Bursaspor 54. dakikada Ahmet Kılıç, 58. dakikada Çetin Kahraman, 69. dakikada Şenol Ulusavaş'la 3 gol daha kaydederken, 8 kişilik Malatyaspor'un tek golünü 60. dakikada İsmail Akbaşlı atmıştı.
Maçın ikinci yarısı oynanırken, stat ve çevresine görevli polis ve jandarmaların yanı sıra, askeri birliklerden çok sayıda asker sevk edilmiş, daha büyük olayların çıkması engellenmişti.
Bu maçtaki olaylar nedeniyle, Malatyaspor'a seyircisiz oynama cezası verilmiş, bu ceza 13 Mart 1988 günü Malatyaspor- Adana Demirspor maçında uygulanmıştı. Yılmaz Vural'ın, Malatyaspor'un başındaki son maçı olan bu karşılaşmada, ev sahibi takım tarihindeki en ağır yenilgilerden birini almış, Adana Demirspor'a 7-2 mağlup olmuştu. Bu maçtan sonra takımın başına Özkan Akbulut getirilmişti.
Bu darbelere rağmen, Malatyaspor, o zamanki adı 1. Lig olan Süper Ligde 1987- 1988 sezonunu, Galatasaray ve Beşiktaş'ın ardından 3'üncü sırada tamamlamıştı.
Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com- İstanbul, iha