SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nı oluşturan 6 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki "Liderler Buluşması"na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Temel Karamollaoğlu, 5 saat süren toplantının ardından Saadet Partisi Genel Merkezi önünde toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Açıklamanın ardından CHP Genel Merkezi'ne gelen Kemal Kılıçdaroğlu, genel merkez önünde toplanan halka seslendi. Kılıçdaroğlu, bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak milletin karşısında olduğunu söyledi. Kendisi ve ittifakının bu ülkeyi akılla, erdemle, liyakatle yönetmeye aday olduklarını belirten Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından partisinin genel merkezinde konuşma yaptı.

"Bugün bir adaydan öte bir değişimin temsilcisi olarak karşınızdayım. Uzun zamana yayılan bir emeğin, özveriyle ilmek ilmek örülmüş bir ortak aklın sözcüsü olarak sizlerleyim. Ben ve ittifakımız bu ülkeyi akılla, erdemle ve liyakatle yönetmeye adayız.

Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayı değilim; Bereket, huzur ve adalet hasretinin adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım. Gönülleri kazanmaya, kaygıları gidermeye, korkuları aşmaya, küslükleri barıştırmaya, sofralara bereketi getirmek için adayım...

Ama sadece ben değil, her vatandaşım, oy vermeye gidecek olan herkes, bu ülkeyi olması gerektiği ve hak ettiği yaşam için değiştirmeye adaydır.

"BİZE KADER DEDİKLERİ BU NİZAMI, DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ!"
Ben uzun bir yolculuktan geldim… Yol boyunca heybemi, bu güzel ülkenin insanlarının öyküleriyle doldurdum… Onların yüzleri, sesleri, özlemleri bana pusula oldu. Şimdi onlarla birlikte adayım, adayız! Bize kader dedikleri bu nizamı, değiştirmek istiyoruz!

Kimler aday biliyor musunuz? Ankara’da elektriği kesilen İbrahim’e misafir oldum. İbrahim Bey aday. Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan’ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan’ın oğlu Emrullah aday.

Şanlıurfa’da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar’a sarıldım. Emine Hanım aday. 8 Şubat’ta Hatay Samandağ’da, "İçeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok’’ diye bize feryat eden gencimiz aday.

"84 MİLYON ADAY!"
Tüm depremzedelerimiz aday.

Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasp edilen kâğıt toplayıcıların deposuna gittim çaylarını içtim. İşte oradaki Baver Bey aday.

Süt veren ineğimi kestirip kredi ödüyorum diye feryadını dinlediğim, çiftçi Meliha Hanım aday.

28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim. Onları dinledim. Sultan Hanım aday.

Ergenekon kumpasıyla canına kast edilen Kuddisi Okkır’ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım aday.

Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş’in eşi Ayşe Hanım aday.

73 yaşında Kaz Dağları'nı savunan Hanife Hanım teyze aday. KPSS’de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan’ı dinlemiştim. Salihcan aday. Gezi Parkı Davası'nda haksız yere hapis yatan, şehir plancı Tayfun’un kızı biricik evladımız, Veramız aday.

Aday sadece ben değilim. 84 milyon aday!

"BAŞLIYORUZ SEVGİLİ HALKIM!"
Hani şu, SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon… Ekmeği, suyu, geleceği çalınmış, o 84 milyon aday.

Çaldıkları 418 Milyar doları geri isteyen herkes aday.

Sadece bana oy vermeyeceksiniz. Siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Bu topyekûn bir değişimin başlangıcı. Halktan çalınanı halka geri vereceğiz. Hak ettiğimiz düzeni hep beraber kuracağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Aday ben değilim, Aday hepimiziz.

Başlıyoruz sevgili halkım, başlıyoruz…"

Ankara, AA- iha, cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Sercan (1 yıl önce)
    Sn. Kılıçdaroğlu gayet dürüst , temiz bir insan. Bu katar kutuplasilan bir dönemde birlik beraberligi sağlayacak birisi.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Emrullah (1 yıl önce)
    Kemal bey gayet dürüst bir insan. Genç olarak İlk oyum size .20 senedir denediler son dönemde tek başına her yetkiyi alacak konumda ancak geldiğimiz nokta vasat.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Tabiki Recep Tayyip Erdoğan başkan yeniden hiç heveslenmeyin 6.li masa neymiş neyine güveniyorsunuz anlamak mumk un değil oyum belli RTE.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Osman44 (1 yıl önce)
    Evi yıkılanlardan kuruş almayacakmış. Evim şükür yıkılmadı. Yine de teşekkür ederiz. Toki güya evleri 1700 bine yapacakmış. Bizim Malatyalı müteahhitlere boşuna kiziyormusuz. TOKİ'nin maliyeti nasıl böyle çıkar? Bay Kemal gelsin, millet olarak bunu da soracağım. Bu maliyetler gözden geçirilmeli.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Yazdigim yazilari buradan yayinlamayan nanköt editör
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nevzat (1 yıl önce)
    Sanki seçim olmuş kazanılmış bı tek koltuklari paylaşmak kalmış,bu deprem zamanı bu halde oldugunuz için oy falan yok size millet ne halde siz ne derttesiniz
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bu adama oy vereceğim hiç aklıma gelmezdi ama bu sefer verecem
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Evim gitti iş yerim gitti çok kıymetli milletvekilleri siz de gideceksiniz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sadık (1 yıl önce)
    Şimdi bu depremde bizi hiçe sayanlar gelip bizden oy isteyecek değil mi gelsinler gelsinler bekliyim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Biz can derdindeyiz bunlar koltuk derdinde
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Rabia (1 yıl önce)
    Umudumuzsun Sayın Kılıçtaroğlu
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Saliha (1 yıl önce)
    Hadi inşallah yolu açık olsun
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Gece (1 yıl önce)
    Bu sefer bu olan bitenlerden sonra özellikle bu depremden sonra kimin ne olduğunu gördük ondan oy kemal beye verecem
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Millet İttifakı (1 yıl önce)
    Erdoğana yeniden Cumhurbaşkanlığını hediye eden, Millet İttifakını kutluyorum.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Avukat Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Allah'ın izni milletin iradesiyle Cumhurbaşkanı olacak sayın Kılıçdaroğlu,ayrı gayrı olmayacak artık.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Yenilen pehlivan doymazmış 10 seçim kaybetmiş galiba sen kendini kandırıyon avukat bey zaten ayrı gayrı yok sen neyin kafasını yaşıyon yedi parti bir olmuş adamı indirmeye çalışıyorlar demeki ayrı gayrı yokmuş allahın izniyle yine rte.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Avukat Atakan KAYA (1 yıl önce)Eren isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam
    %43
    %57
    Yanıtla