SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamen Siyasi Bir Kararla Karşı Karşıyayız"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından proje kapsamında hizmet damgalı pasaport düzenlenerek Almanya'ya gönderilenlerin geri dönmemesiyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili Danıştay’ın soruşturma iznini kaldırması kararına ilişkin “Herhalde burada suçlu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Burada hem hukuka olan güven bitmiştir hem de İçişleri Bakanlığı bu konuda görevini yapmayarak sınıfta kalmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

“TAMAMEN SİYASİ BİR KARARLA KARŞI KARŞIYAYIZ..”

Ağbaba, Danıştay’ın Malatya’da parlak veren ‘Gri pasaport skandalı’ kararına ilişkin, “Hukuka olan güven azalıyor. Tamamen siyasi bir kararla karşı karşıyayız. Türkiye’nin gördüğü dünyada ses getiren önemli bir skandal ortaya çıkmıştı. Burada devletin vermiş olduğu gri hizmet pasaportuyla bir seyahat gerçekleşiyor ve bunun organize bir VİP insan kaçakçılığı olduğu ortaya çıktı. Sağından da baksanız, solundan da baksanız bu bir suç unsuru içeren bir olay” ifadelerini kullandı.

“Belediye Valiliğe, Valilik İçişleri Bakanlığına, İçişleri Bakanlığı da topu Danıştay’a atıyor” diyen Ağbaba, şunları söyledi:

“Herhalde burada suçlu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi olacak. İnsan ne söyleyeceğini, nasıl bir yorum yapacağını bilemiyor. Suçlu herhalde otobüs şoförü ya da bu olayı ortaya çıkaran Cumhuriyet Halk Partililer. Böyle bir olayda soruşturma izni verilmemesi; Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sudan sebeplerle görevden alınırken, AKP’li belediyelerin korunmaması da mümkün değildi. Burada hem hukuka olan güven bitmiştir hem de İçişleri Bakanlığı bu konuda görevini yapmayarak sınıfta kalmıştır. İçişleri Bakanı’nın zaten bu konuda sağlıklı ve objektif bir karar vermesi mümkün değildi.”

‘Gri pasaport skandalının’ organize bir olay olduğunu savunan Ağbaba, “Bir ayağı Almanya’da bir ayağı Bingöl’de bir ayağı Malatya’da. Şimdi hiç kimse suçlu değil. Herhalde suçlu bu olayı ortaya çıkaranlardır. Maalesef burada ortaya çıkan olay bir koku gibi Türkiye’ye yayıldı. Hepsinin de bu işte parmağı var. Bunun takipçisi olacağız. Bunu mecliste ve diğer platformlarda dile getireceğiz. Tuzun koktuğu bir yerle karşı karşıyayız” diye konuştu.

“MİLLETİN VİCDANINDA AKLANAMAYACAKSINIZ..”

İyi Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız da, gri pasaport skandalı ile alınan kararı eleştirerek Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a (fotoğraftaki)  “Milletin vicdanında aklanamayacaksınız” dedi.

"Adalet Mülkün Temelidir, sözü AKP İktidarı döneminde tamamen çöp olmuş haksız yargılamalar adil olmayan sonuçlar vatandaşı canından bezdirmiştir" diyen Başkan Yıldız “Biraz empati kuralım bu işi yapan AKP İktidarının değil de Muhalefet belediyeleri olsa şimdiye çoktan görevden alınmış hatta tutuklanmıştı bile” şeklinde konuştu.

Başkan Yıldız, Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'ın, Danıştay'a itiraz için AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin memleketini tercih etmesi, Kayseri Barosu'ndan avukatlar tutması ve itirazını Kayseri İdare Mahkemesi aracılığıyla yapmasına dikkat çekerek “Aklımıza Şamil Tayyar’ın Gaziantep dâhil birçok ilde FETÖ Borsası var sözü geliyor. Çınar’ın gri pasaport olayı, aile şirketine belediyeden iş aktarma olayı, kendisi, eşi, AKP’li meclis üyelerinin yakınlarını Belediye’ye yerleştirerek kadrolaşması ve son olarak Danıştay’dan çıkan karar gösteriyor ki AKP İktidarı gitmeden adalet gelmeyecek, AKP iktidarı gitmeden suçlular cezasını çekmeyecek. Biz de az kaldı diyoruz ilk seçimle beraber sizler gideceksiniz ve İyiler gelecek, İyi Kadrolarla beraber adalet gelecek” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • Gunduzbeyli (1 yıl önce)
    Başkan seçimden sonra sabah namazlarinda goremez olduk seni??? Seçimden hemen önce haftada bir iki kere sabah namazlarinda o seçkin ekibinle camilerde resimler boy.boydu ne oldu cennetten tapumu aldınız yoksa cennetlemi mujdelendiniz??? Lütfen aydınlatırsanız seviniriz!
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    ağbabayı sevmem ama bu sefer doğru konuşuyor suçlu kimse görevden alınmalı adalet yerini bulmalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • BÜLENT KAYA (1 yıl önce)
    sayın çınar yaptığın hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. 1000 oyum olsa seçimlerde yine sana oyumuzu vereceğiz . çatlayan çatlasın
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Devenin ayağına diken batarsa.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bizim çekilecek yarmamız da çöpe atılacak bir oyumuz da yok.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    İktidara gelince hesabını sorarsınız artık.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Fuat (1 yıl önce)
    Seni Büyükşwhir Belediye baskani olarak gormek istiyoruz baskanim allahina gurban
    %19
    %81
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)Fuat isimli kullanıcı yorumuna
    Sen önce Büyük şehir yazmayı öğren ve kendi adına konuş istersen. Tabi alıştınız Malatya'da Malatyalı olmayan belediye başkanları seçmeye. Adıyaman'da Malatyalı biri ne zaman belediye başkanı olsun ondan sonra konuş.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yav kardeşim nereli olursa olsun Yani Adıyamanlı olması belediye başkanı olmamasını mı gerekiyor Bu düşünceden vazgeçelim Allah aşkına sizleri kınıyorum..
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Beydağı (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle gitsin adıyamanda başkan olsun, biri kovuluyor öteki koşuyor, Malatyalı yokmu ki adıyamanlı aday yapılıyor, böyle 1000 tane malatyalı aday bulunur seçmen organize olup protesto amaçlı oy vermezse kafa dank eder ama iş işten geçer, şimdiden uyarayım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman'da hatta onu da geçtim Adıyaman'ın ilçelerinin birinde Malatyalı biri belediye başkanı seçilsin senden özür dileyeceğiz işte o zaman sen bizi kına. Yeter kardeşim Malatya bürokrasisinin çoğu Adıyaman, Elazığ ve Bingöllü. Aynısını gidin o şehirlerde yapmaya kalkın bakalım neler olur, kıyametler kopar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Fuat isimli kullanıcı yorumuna
    İlçe belediyesinde bile başarısı tartışılır birine b.şehiri nasıl yakıştırdın dalgamı geçiyorsun
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Parmak arası terlik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    yeşilyurt belediye başkanının ,gönderilen bu kişilerin hangi amaçla organize olduğunu bilmemesi imkansız.yurt dışına 50 kişi gönderilecek gaye ,amaç,getirisi ne bunu başkan idrak edemeyecek,olayı çözemeyecek ya da bundan haberi olmayacak 3-5 kişi il dışına çıkmak için belediye başkanı canından bezdirirler. siyasi yanı bunun var muhakkak ,başkan doğru söylemiş ,kendinide aşan bir irade ile olmuşdur.varsa böyle biri onu açıklayabilir.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ceviz adam (1 yıl önce)
    Evet yine görüyoruz ki, adalet , siyasetin ayaklarının altına serildi . 2023 te oy verecekler bunları çok iyi ama çok iyi düşünsün. Suriye den beter olmamıza ramak kaldı. Bir yerde liyakat ve adalet kaymış ise , freni patlak tır gibi felakete sürüklenir o ülke . Eğer bunlar bizlerden hala oy alabiliyor ise biz herşeyi hakediyoruz demektir. Toprağın altında ben size hakkımı helal etmiyorum . Peygamber efendimizin zamanında bilirsiniz ki devletten bir avuç çaputun çalındığı olay cehennemle müjdelenmiştir. ( liyakatsizlikte aynıdır hırsızlık ile her maaş haramdır ) . Ak parti için onca adamla kavga etmişliğim vardır bunları savundum durdum ama Allah benim gözlerimi açtı . Sizinle seçimde değil ahirette görüşeceğiz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    2023 büyükşehir belediye başkanı için en büyük aday sayın çınar suçluyu CHP de arıyor esas suçlu ve bu olayı ortaya atan AKP'li üç dönemdir vekillik yapan şimdide gözünü belediye başkanlığı na diken o malum zattır sayın çınarın yükselişini durdurmak için biliyor ki kendisinin en büyük rakibi Mehmet cinardir ve çınar bağımsız dahi olsa bu seçimi kazanir
    %11
    %89
    Yanıtla
  • mert malatyalı (1 yıl önce)
    Çınarı da kavağıda hepsi bir. Ne siyasette yer alan zatı muhteremler memleket davsındalar, ne sendikacılar, ne oda başkanları, ne stk temsilcileri temsil ettikleri grupların haklarını savunmaktalar. Hepsi de çevre edinip pastadan ne kadar pay alırız hesabında. Al birini vur ötekine. Burada şu parti bu parti diye birbirine saydıranlar, iş ticaret olunca can ciğer kuzu sarması. Vatandaş olarak bizler de birbirimizi yer dururuz...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    yazıklar olsun ki!!!!!!! bu ne ya sürekli temcit pilavı kardeşim. altındaki suçu işleyen memurları anında atmış sayın başkan!!! beylerderesi parkı na yaptığı hizmetin milyonda biri haber yapılmadı, sokaklara açtığı futbol sahaları haber yapılmadı, açtığı yollar haber yapılmadı, kavşaklar haber yapılmadı, açtığı hizmet binaları haber yapılmadı, caddelerdeki süs bitkileri haber yapılmadı, olimpik havuz haber yapılmadı, çırmıktı yaa!! yapılan lezzet sokakları haber yapılmadı, sokak yenilemeleri haber yapılmadı, belediyeye ait kurduğu müdürlükte aylık bin küsür fakir fukaraya dağıttığı yardım (ki bu tüm eksikliklerini yok eder) haber yapmadınız!!! taş mucur fabrikaları kurdu haber etmediniz, belediyeye ait kültür merkezleri sokak cafeleri açtı haber yapılmadı, sinema ekipleri çırmıktıdan ayrılamıyor çınar başkan sayesinde haber yapılmadı, soyal tesiler açtı, piyasadan ucuz lezzetli yemekler sundu vatandaşına yine haber etmediniz, daha sayayımmı vallaha elim yorulmassa daha binlercesi var. inşaat mühendisi genç belediye başkanımız mehmet çınar beyimiz her daim var olsun vesselam....
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Adıyamanlı değilim :) (1 yıl önce)44yeşilyurtlu isimli kullanıcı yorumuna
    Avukat olsan ancak bu kadar savunursun…dön bi bak belediyeye kaç tane Malatyalı çalışıyor doldurdu tüm kadroları Adıyamanlılar ve ailesi ile gelmişsin burda boş boş yorum yapıyorsun seçimde başkanını da seni de aya yollayacağız merak etme…
    0
    0
    Yanıtla
  • atarli adam (1 yıl önce)
    Kendini aklamak istiyorsa bağımsız yargının önüne çıkacaksın, neyden korkuyorsun da itiraz ediyorsun. Madem suçsuzsun o zaman bağımsız yargıdan neden korkuyorsun. Bal gibide bu olayı işlediniz şimdide masum çocuklar gibi rol yapmayınız. Aklı çalışan, eğitim kalitesi yüksek, az çok hayatta ders almış insanlar sizin maskenizin altında ne fikirler yatıyor anlayabilir. Bir gün o güvendiğiniz dağlara kar yağacak , bizde karın üzerinde kayak yapacaz. :))))) Komik adam.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cemc (1 yıl önce)
    Vay be Boyle durumlarda belediye başkanı gorevden alınır.. . Adaletiniz herkese aynı olmasını dılerım..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • cngz (1 yıl önce)
    Çok Kolay Adam Harcanıyor. Yazık! Bi Çınar Bir Şeyler Yapıyor. ufak bir yanlışlık Nerelere Gidiyor. Yeşilyurt Seninle Başkan...
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Yandaş olmayı bırakıp gerçekleri söyle veya dinle
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ufaklık (1 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    ufak yanlışlık derken ?
    %19
    %81
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    ufak bir yanlışlıkmı ? İşte sen ve senin gibi ''çalıyor ama yol yapıyorlar'' mihvalinde hayata bakanlar yüzünden malatyamız hala bu tarz insan kaçakcılığı haberleriyle gazetelere haber olan bir belediye başkanına sahip.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • helal olsun dayığoığlığlluuu :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ufak mi. Herşey ufak şeylerle başlar. Ufak diyende ortaktir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (1 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    sizin gibi düşüncedekiler yüzünden şehir ve ülke bu halde. Çalıyorlar ama yol yapıyorlarda dersiniz tam olur yazık size. ufak bir yanlışlık yazmışsınız resmen insan kaçakçılığına.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyadan (1 yıl önce)cngz isimli kullanıcı yorumuna
    Şehrinde belediyelerinde imajını yerle bir etti o senin ufak dediğin yanlış, birileri şehrimizin tanıtımı için kendini parelerken birininde böyle balta vurması affedilir bir suç değil, başkanlıktan alınıp yargılanması gerekir, suçu varsa cezasını çeksin yoksa da aklanıp görevine dönsün en doğrusu budur, bir dahada hiçbir yere aday yapılmasın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Alirıza (1 yıl önce)
    Geçenlerde bir arkadaşım whatsap durumunda bir ayet paylaşmıştı. Çok etkileyiciydi. " Onların arkasında ne gök ağladı ne de yer" (Duhan/29) Buradan Çınar'a sesleniyorum. Bir gün siz de gideceksiniz. İnandığınız tüm kutsal değerlere yemin ederim ki, sizin de arkanızda ne gök ağlayacak ne de yer. Şu gök kubbede hayırla anılmayacaksınız. Arkanızda iyi bilirdik denmeyecek. Bundan büyük hüsran olur mu? En büyük iflas budur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • cebrail (1 yıl önce)
    Yeşilyurta bakın tüm personele son zamanlarda sözleşme verildi devam ediyor gider ayak yazık değil mi
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Keşke sözleşme verse ama maalesef öyle birşey yok :)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Başkan zaten paraları çarçur etti. Kendini zengin yaptı. Kendi fabrikasından isler yaptırdı. Suyu ısındı. Park ve kağıt üzerinde projeler ile cila boya yaptı ve Adıyamanlilara Belediyeyi peşkeş çektirdi. Varmı bir icraatı bana söyleyin?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Arkadaşı (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme başkanın mal varlığı başkan olmadan önce çok zengindi, kendisini nekadar tanıyorsun iftira atıyorsun bir zahmet belediyenin sitesine gir hangi projeleri yapmış gör,
    %15
    %85
    Yanıtla
  • yaptığı bir kaç şey var onlarıda belediye yaptı sanıyorsunuz. o projeleri tarım bakanlığı ilgili kuruluşlarından hibe ile yapıldı. bırak bu işler devlet su işleri. arkadaşına iletirsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Baskanın beton santrali gazbeton fabrikası var diye işleri yaptırıyor diyemeyiz serbest piyasa herkes istediği yerden alır.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Serbest piyasa diye kendi fabrikasindan mi almak zorunda. Bakanda kendi şirketinden detarjan aldım yokmu başka firma???
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    İddinı ispatlamak zorundasın kalavye delikanlığı yapma burda. Sonra hakkında dava açılırsa ağlayıp özür dilemeyesin
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Klavye erkegi hiç olmadık. Allah'ım etmesinde. Siyasilerden zengin olmayan varmı sen ispatla bakalım. Adam Türkiye'ye rezil olmuş ve insan kaçakçılığı için dava açılmasını İçişleri Bakanlığı istemiş. Adam bundan kaçmak için kaç takla attı medyayı takip etmiyor musun. Hi Adiyamanli ve yalakası olduğun kesin. Belediyeye bir sorusturma açılsın bak bakalım kaç Adıyamanlı ve en önemlisi de liyakatli kişi var???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayrıca erkek olan mahkemeden kaçmaz. Aslan gibi gider savunmasını verir. Ama şunu bil ki Allah'ın mahkemesinden kaçış yok. Orda birilerinin arkasına saklanmak hiç yok. Malatyahaber.com gerçekten kutluyorum. Korkmadan aslan gibi üzerinize gidiyor. Bu arada Reisimin ve Cimhur ittifakının sonuna kadar destekçisiyim. Bu tipler gibi mahkemeden kaçanların yanında değil. Zenginlik ispatina gelince ailesinin mal varlığı başkanlıktan önce ne idi şimdi ne oldu? Kendileri bir zahmet açıklama yapıp ispatlasınlar. Son söz şunu diyeyim. Bir saniyesine hukmedemedigimiz şu dünyada fırıldak olmaya gerek yoktur. Erkegim ve fırıldak değilim.(Rahmetli Şehit Muhsin Yazıcıoğlu) ağlamadım ağlamam sen merak etme. İnsan inşaat malzemesini gider Fizandan alır ama şaibeye bulasip kendi firmasından almaz. Bunu haber yapanlar kaç defa yaptı görmedin mi? Kağıt üzerinde projelerle sözüm ona ödül almalarla, park yapmayla başkanlık olmaz. Adalet sistemi tam işlese ve mahkeme izni çıksa biliyorki kesin ceza alacak. Kişinin imzası şerefi haysiyetidir. İnsan kaçakçılığında imzan varsa bu işe ortaksin. Hi ortak değilsen çık ispatla. Mahkemeden kaçmaz. Kamu vicdanından kaçılmaz. Hodri Meydan. ( Bu arada sade vatandaşım. Arkamda vekil bakan şu bu yok. Allah'ım varsa gerisini salla)
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ağlayıp özür dilemede tecrübelisin belli.Anlat biraz nasıl bir duygu? bilgilenelim.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • kara44 (1 yıl önce)
    bu işler gösteriş için suyu üfleyerek içmeyle olmuyor..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • sertaç (1 yıl önce)
    başkan çınar ailesini ve dostlarını hep alttan meclise koyup işlerini yürütüyor aile şirketini belediye başkan sayesinde büyüttü istifa etsin yazıkdır günahdır görmüyormusunuz adam aile şirketine çalışıyor bi 3 sene öncesine bakın bide şimdi aile şirketine bakın başkanlık sayesinde aile şirketini büyüttü İSTİFA ETSİN YAZIKDIRR KARŞI CIKINNN BU ADAM AİLESİNE ÇALIŞIYOR SESSİZ DURUYOR AMA AİLE ŞİRKEETİNİ BÜYÜTÜYORR
    %85
    %15
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (1 yıl önce)
    aynen katılıyorum
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Yeşilyurtda ucuza lüks villalar yaptı. Kime neye göre sattı acaba. İyi işler bol güneşler.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    rüşvetin adı komisyon faizin adı getiri ikinci üçüncü maaşın adı huzur hakkı v,s vs, iktidar akp
    %85
    %15
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    Milletin vicdani? Dogaya düsman, hayvana düsman, insana düsman ve bunca daletsizlige hukuksuzluga din istismarina ragmen hala bu adamlari savunanlarin vicdani yok!
    %86
    %14
    Yanıtla