SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Milletvekilleri İçin Neler Duydum Malatya'da.. Yazıklar Olsun!"

A- A+ PAYLAŞ

Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Malatya programı ile ilgili değerlendirmesinde eski partisine mensup milletvekilleri ile ilgili ilginç ifadelerde bulunarak, “Malatya siyaseti, Türk siyaseti gibi rant alanına dönüşmüş. Milletvekillerinin hepsi için neler duydum ben Malatya’da. Yazık, onları tanıyorum da. Yazık derken, yazıklar olsun diyorum.” dedi.

Davutoğlu, Malatya programı kapsamında Malatya Vuslat Tv’de Rıfat Gökçe’ni sorularını yanıtlayarak, Malatya izlenimleri ve güncel konulara ilişkin açıklamalar da bulundu.

Davutoğlu, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ndeki yolsuzluk, usulsüzlük ve skandallarla ilgili  olarak vatandaşlardan duyduğu ifadeleri, “başka bir milletvekilinin yakınları bir üniversitenin bütün pozisyonlarını kapatmışsalar şimdi bu olmaz. İşte benimde, bazen yine samimiyetle vatandaşımız sorar; ‘Niye ayrıldınız?’ diye.  İşte bu sebepten.  “ şeklinde değerlendirdi.

-“Malatya siyaseti, Türk siyaseti gibi rant alanına dönüşmüş” 
Davutoğlu, “Sordum, halen çevreyolları tamamlanmamış. Açık söylüyorum, başbakanlığım devam etmiş olsaydı o çevreyolları çok kısa sürede bitecekti. Hızlı tren projesinde Malatya neredeyse unutulmuş. Malatya, Sivas, Elazığ, bağlantılarının da o zaman projelendirme aşamasına gelmiştik. Malatya projelerinde böyle büyük sapmalar var. Dün sevindim, Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi kurulması çok doğru bir karar, inşallah Ticaret Odası ve Ticaret Borsası yetkililerine de söyledim, ‘Bunu aman iyi takip edin, bir rant alanı olmasın.’ Çünkü gördüm ki Malatya siyaseti, Türk siyaseti gibi rant alanına dönüşmüş.Yolda, sokakta bir milletvekilinin yaptığı bahsedildi, her gördüğüm 3 Malatyalıdan 1’i ondan şikayetçi. Bir milletvekili hakkında bu kadar söylenti şuyu bulmuşsa, başka bir milletvekilinin yakınları bir üniversitenin bütün pozisyonlarını kapatmışsalar şimdi bu olmaz. İşte benimde, bazen yine samimiyetle vatandaşımız sorar; ‘Niye ayrıldınız?’ diye.  İşte bu sebepten.  Ben siyasi ahlak yasası getirmek istedim.” dedi.

-“Neler duydum ben Malatya’da Yazık, onları tanıyorum da. Yazık derken, yazıklar olsun diyorum”
AKP Malatya milletvekilleri ile ilgili duymuş olduğu iddialar nedeniyle, “Milletvekillerinin hepsi için neler duydum ben Malatya’da. Yazık, onları tanıyorum da. Yazık derken, yazıklar olsun diyorum” ifadesini kaydeden Davutoğlu,  şöyle konuştu:

 “Milletvekillerinin hepsi için neler duydum ben Malatya’da. Yazık, onları tanıyorum da. Yazık derken, yazıklar olsun diyorum. Malatyalıları temsilen gitmişsiniz ve Malatyalılardan benim duyduklarımı bir bilseniz. Yukarıdan aşağıya doğru sistem çürümüş. Cumhurbaşkanı kendi damadını varlık fonunu başına getirmişse aşağıya doğru ne olmaz? AK Parti üst yöneticilerinin hepsi büyük servetler edinmişse aşağıya doğru ne olmaz? Bizim millet önündeki insana bakar, güzel örnek gördü mü onu takip eder, kötü örnekte gördü mü normalleşir. Ve bütün bunları yaptıktan sonra da Ayet, Nas dediğiniz zaman insanları dinden soğutursunuz, yapmayın bu sizin hatanız. Deyin ki, ‘biz hata yaptık.’ Bari dini bulaştırmayın. Bu milleti yoksul bıraktınız, bari dini alet etmeyin.” 

Davutoğlu, Cumartesi sabah Diyarbakır'a gitmek üzere Malatya'dan ayrılacak.

malatyahaber.com- Vuslat TV

FOTO: Perşembe ve Cuma günlerini Malatya'da geçiren Davutoğlu'nun çarşı gezisinden (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Murat Dinç (1 yıl önce)
    Ahmet davutoglunun dürüstlüğü seçtiği il başkanından belli oluyor Ahmet ERCAN UCKAN gördüğüm en karakterli siyasetçi bence il başkanının oyu davutoglunda daha fazla inşallah vekil olarak mecliste görürüz halkın adamı en azında mecliste vatandaş olarak bizi temsil eden namuslu bir vekil var deriz
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Bayram işkur (1 yıl önce)
    Bende diyorum ki ben yoruldum hayat gelme üstüme. Meydan alev alev yanıyor. Hepimizde farkındayız. Eğer asgari ücret 9000tl olmazsa seçim olmaz. Kimseyide eleştirelim derken kalp kırmayalım. Bu dünya Sultan Süleyman'a kalmadı. Reise mi kalacak. Yine diyorum ben yoruldum HAYAT
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Benim 3 tane çalışanım var 9bin olursa asgari ücret ben dükkanı kapatayım anca.5250 olabilir ama
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sakallı (1 yıl önce)
    Hani sen kendin ayrılmamıştın, ihraç edilmiştin davutoğlu
    %30
    %70
    Yanıtla
  • troller bitmez adam medeni adam unutma ki rte de erbakan dan ayrıldı bir ara akp liler karaladılar erbakan hocayı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sakallı (1 yıl önce)
    Hani sen ayrılmamıştın,ihraç edilmiştin davutoğlu
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Tuncay Bozdağ (1 yıl önce)
    Sana yazıklar olsun Davutoğlu sen nasıl bir kişiliğin varmış yediğin çanağa yaptın kimden emir aldın açıkça yaz bilelim Malatya dan sana oy yok bunubilesin
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Kendi adına konuş istersen
    %77
    %23
    Yanıtla
  • sen kendi adına konuş halaycı başı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Şire pazarında yuhladılar bunu, google yazıp izleyin ama haberde yok, yine birşeyleri saklama gizleme operasyonu yapmış taraflı m.haber
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Beş sayfa sonra ilgili haber de var. Siz yorulmayın a maber de sadece istediğiniz haber var.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Şire pazarında yuhalandıysa olay bitmiştir.Bu halay ekibi aynı zamanda yuhalama ekibidir.Yada bu halay ekibini oynatanlar,aynı zamanda yuhalatanlardır.Artık Malatyalı Şire pazarı denince,,Malatyayı ,Türkiyeye rezil eden yer olarak biliyor..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kamil (1 yıl önce)
    Vekillerimize belediye başkanlarımıza öyle demeyin onlar beytül mal nedir bilirler yetim hakkı yemezler hamdolsun
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Bayram işkur (1 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Diiisiiin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Son yirmi yılda ilimizde dar bir kadro değişmeden il, ilçe başkanı, il, ilçe yönetim kurulu üyesi,milletvekili,belediye başkanı,belediye meclis üyesi oluyorlar siyaset bir meslek haline gelmiş devlet imkanlarından yararlanma şeklini almış işe girmede mülakat kalksa ÖSYM sınavı olsa,kamuda banka olmasa,görevden yükselmeler kurallara bağlansa,bütün kamu ihaleleri kamuya açık ve şeffaf yapılsa,siyasiler ve kamu görevlileri görevleri ve sonrasında kendileri ve yakınlarının mal varlıklarının hesaplarını verseler ne kadar güzel olur diyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Biz reisçiyiz kardeşim kimi aday gösterirse ona oyumuz.İsterse ilkokul mezunu olsun farketmez
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Malatyalı 44 (1 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Bugün memlekette enflasyon % 150 olduysa senin gibiler ve şire pazarında halay çekenler yüzünden oldu diş hastanesinin karşısında sabah 7 : 30 da ucuz şeker kuyruğu var halayınızı orda çekebilirsiniz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Senin gibi olanlara, düşünenlere rağmen, her şeye rağmen ehliyet, liyakat,etik, şeffaflık, saydamlık, milli irade diyorum, milletin iradesi terene, odun koysa, ceketini koysa kazanir algısının, basta malatya olmak üzere, ülkede değişmesini istiyorum,
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Akıl düzeyi yerlerde olan organizasyonlarla provakasyonla sürekli Malatya'nın adını yerlere seren Şire Pazarı Mikseri, Davutoğlu ile olan diyaloğunu eleştirenlere FETÖ'cüler demiş. Bu karakteriyle FETÖ'nün kral olduğu zamanda da en öndeki FETÖ'cüler bu tiplerdi. Sormak lazım buna senin geçmişinde ne var? Birde AK Parti yöneticilerine acizane tavsiyem. Bu mikseri ve bu türleri yanınıza yaklaştımayın. Mahalle delisi bunlar yarın başınızı çok ağrıtırlar. Sadece şu Malatya'nın adını yerin dibine sokan dolar halayına baksanız bunların ne kadar zararlı varlıklar olduğunu gördürsünüz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Turk (1 yıl önce)
    Bu ülkenin bu hale gelmesinde akp gibi sizinde payınız var. Başta akp olmak üzere deva ve gelecek partileri de yargılanmalıdır. Ülkeyi yiyip bitirdiniz hala doymadınız yazıklar olsun.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Abuzer NAZLI (1 yıl önce)
    Biraz saygı malatyalılara yakışmadı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ergün (1 yıl önce)
    Yazmayayım dedim ama bunların pişkinliğine pes doğrusu... Sizi kim tanıyordu, REİS in sayesinde biriniz başbakan diğeriniz maliye bakanı oldu, ne hayrınız dokundu memlekete, Suriye işini sen imzalamadın mı, maliye bakanlığı yapan zatın zamanında en fazla cari açık verdiğimiz dönem değilmiydi ne anlatıyorsunuz... Üstelik davamdan dönersem........... diyen de sensin. Birde ikidebir halay ekibi diyip dalga geçmeyin, onlar Vatanını, Milletini seven gerçek Milliyetçiler helal olsun onlara.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Döviz tekrar ayni yerine geldi, umarim halay takımına verdiğiniz 50-100 TL'leri tekrar istemezsiniz, milletin derdi halay çeken hamallarla degil, hamalbasilarla,
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın Davutoğlu siz bir de milletvekilinin kardeşlerinin yaptıklarını duysanız küçük dilinizi yutarsınız ama ne hikmetse kapağı çok kalın. Bu haber sitesinden öteye bir türlü gidemiyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ilhan duman (1 yıl önce)
    Yapan yanlış karalama Sana inanan senin gibi olsun.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • hkb (1 yıl önce)
    Hızlı tren projesinde Malatya neredeyse unutulmuş.. kilit kelime vekiller bu olay icin Malatya halkina hesap vermeli. Dogu ile baglantida merkez olan Malatya eski basbakan daha eski ulastirma bakaninin memleketine kurban verilmistir. yazik . bizim gereksizlerde gram ses edememislerdir
    %92
    %8
    Yanıtla
  • gevşek ve dingil sdt (1 yıl önce)
    haberi yapan dünkü yediği protestoyu neden haber yapmadınız acaba
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Sayın gevşek ve dingil arkadaş, protesto dediğin olay birkaç trolle alâkalı ayrıca haberi de yapıldı
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bir bak şöyle haberlere yapılmış mı yapılmamış mı?Kendinizi komik duruma düşürmeyin, yorum resme bakılarak yapılmaz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Dolar düştüğünde Davul ve zurna çalanlar protesto etti acaba kaç tl karşılığında sormak lazım
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Sayın Davutoğlu (!!!) Bu milletvekillerinden özellikle bir tanesi (herkes bilir) siz başbakanlık ve dış işleri bakanlığı yaptığınızda da milletvekiliydi... Malatya'da el atmadıkları tabiri caizse çökmedikleri yer kalmadı... Dahası ülkede 15 milyona ulaşan ve gün geçtikçe başımıza daha da büyük sorun olan mülteci politikasının baş sorumlusu sizsiniz... Suriye'de savaşın bu hale gelmesinde izlediğiniz akıllara ziyan dış politika sizin imzanızı taşıyor... Dahası katıldığınız CNN TÜRK canlı yayınında Suriyeli gençlere sınavsız üniversite okuma kolaylığını verdiğinizi kendi ağzınızla söylediniz... Daha neler var da neyse... Şimdi hangi yüzle eleştiri yapıyorsunuz vallahi anlamak güç !!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Sen başbakan iken o vekil senin vekilindi. O zaman da herkes şikayetçi idi. Birçok usulsüz işi vardı şimdi numaraya yatma zamanı tabi yerlerse
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Herkes şikayet ediyorsa, önümüze konulan liste neden yüzde 70 aliyor, asıl sorulması gereken bu degil mi, biz seçmen miyiz bostan korkuluğu mu?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    İktidarın başbakanı iken halkı dinleme muhalefet olunca millet vekilleri hakkında neler duydum de sayın Davutoğlu siyaset zor ve ikiyüzlü insanların yapacağı meslek size yakışmıyor...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kapadokya5 (1 yıl önce)Kağan isimli kullanıcı yorumuna
    Kendisine yakışıyor çünkü her geçen gün kisiligini ortaya koyuyor
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Mehmet malatyalı (1 yıl önce)
    Resmen birileri tezgah kurmuş Malatya bu tarz insanlar dan dolayı imajı yerle bir istanbul da yaşıyorum bu dolar yakma olayından dolayı herkes Malatya ile dalga geçiyor yetmedi twitter da sosyal medya da tiye alındık bu dışardan gelenler Malatyayı iyice rezil etti hakediyoruz çünkü 2 tane merkez ilçe ellerinde kurumlar ellerinde buyuksehir ellerinde yazıklar olsun
    %76
    %24
    Yanıtla
  • vahit var (1 yıl önce)
    Davutoğlu nun samimi olmadığını düşünüyorum
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Samimi olmamis olsaydı bir eli yağda bir eli balda olurdu, davulcu takımınıñ yanına yaklasması mümkün olmaz, sahipleri de, efendim, başbakanım diye önünde el pençe divan duruyor olurdu...
    %74
    %26
    Yanıtla