SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MMD 'Şeher'i Yayınladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği (MMD), 'ŞEHER' adlı dergisini yayınladı. Derginin ilk sayısında Malatya ile ilgili araştırma ve makaleler yeraldı.

Sahipliğini dernek adına yönetim kurulu üyelerinden Mine Tomo'nun, genel yayın yönetmenliği ve editörlüğünü de İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Mihriban Şengül'ün yaptığı, "şehir"in yerel ağızla söylenişine atıfla "ŞEHER" adı verilen derginin ilk sayısında Dernek Başkanı Erdal Karabağ bir sunuş yazısı yazdı.

Karabağ, "Bu dergi, değişik boyutlarıyla Malatya kent kültürünün ve yakın tarihinin tanığı olmuş ve bunu kaleme alan herkesin yazılarına açıktır. Böylelikle kentimizin tarihi, bu kentte yaşama deneyimine sahip birbirinden farklı insanların tanıklığıyla yazılı ortama, dolayısıyla kent belleğine kazandırılacaktır."dedi.

3 ayda bir yayınlanacağı belirtilen derginin ilk sayısında Leyla Kahraman'ın "Türk Siyasal Alanında Temsil Edilemeyen Unsur: Kadın- Malatya Örneği Üzerine Bir İnceleme", Vehbi Bayhan'ın "Malatya'da Kentlileşme ve Malatyalı Kimliği", Mihriban Şengül'ün "1960 Öncesi Dönemde Malatya'da Kent Mekanında Erkek Eğlence Kültürü: Çalgılı Kahvehaneler Örneği", Necati Güngör'ün "Malatya'nın Çarşı Yemekleri", Mustafa Kuşçuoğlu'nun "Malatya Köfteleri", Bülent Korkmaz'ın "Al Kalemi Eline", Serhan Gökbulut'un "Malatya'yı Malatya Yapan Renkli Kişilikler Üzerine", İbrahim H.Kılıç'ın "Zübeyde Bacı ve Malatya", Orhan Tuğrulca'nın "Malatya'nın Tarihsel Geçmişi" başlıklı yazıları ile Nurdan Zeliha Ayık'ın "Şirin Çizgiler"i yeraldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız