Malatya'da iki tinerci otobüs durağına zarar verdi.
Edinilen bilgiye göre, olay, Çevreyolu Tarım Kredi Kooperatifi karşısında bulunan Malatya Belediyesi'ne ait otobüs durağında meydana geldi. Otobüs durağında plastik şişeyle tiner ve bali çeken iki şahsın ellerindeki şişe henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı alev aldı. Şaşkın tinerciler yanan şişeyi otobüs durağına bırakarak, hızla olay yerinden uzaklaştı. Bu sırada otobüs durağında duman yükseldiğini gören çevre sakinleri durumu emniyet ekiplerine bildirdi.
Emniyet ekipleri otobüs durağına molotof kokteyli atıldığı şüphesiyle harekete geçti. Otobüs durağı ve çevresinde geniş çaplı güvenlik tedbirleri alınırken, yanan maddenin tiner olduğu ortaya çıktı.
Olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
EMNİYETİN AÇIKLAMASI..
Bu arada olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden de şu açıklama yapıldı:
"15.06.2010 günü saat 22.15 sıralarında İlimiz Dede Korkut Parkı arkasında bulunan otobüs durağında meydana gelen yangın olayı ile ilgili olarak İlimiz yerel basın ve Ulusal basın yayın organları olaydan molotof kokteyli terör saldırısı olarak bahsedilmiştir.
15.06.2010 günü saat:22:15 sıralarında İlimiz çevreyolu Tarım Kredi Kooperatifi karşısında bulunan Dedekorkut Parkı yanındaki otobüs durağında meydana gelen yangın olayının; Madde bağımlısı iki şahsın ellerinde bulunan pet şişe içerisindeki yanıcı maddenin belirlenemeyen bir sebepten alev alması sonucu meydana geldiği değerlendirilmektedir. Olay yerinde yapılan incelemede durukta herhangi bir zarar ve ziyanın olmadığı belirlenmiş ve Molotof kokteyli atıldığına dair somut bir bulgu elde edilememiştir. "