SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörlüğü İçin Çok Sayıda Başvuru

MTÜ Rektörlüğü İçin Çok Sayıda Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni (MTÜ) önümüzdeki Eylül ayından itibaren 4 yıllık süreyle yönetecek rektörü belirleme sürecinin ilk aşaması olan rektör adaylığı için başvurular Cuma günü sona erdi.

Halen, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın 2018 Eylül'ünde atanan kız kardeşi Aysun Bay Karabulut'un rektör olarak görev yaptığı MTÜ'nün de aralarında bulunduğu 15 üniversiteye yeni rektör atama süreci 1 Ağustos'taki başvuru sürecinin başladığının ilanıyla işlemeye başlamıştı. Rektör adayı olmak isteyenlerin 12 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına başvurularını yapabilecekleri belirtilmişti.

MTÜ'ye atandıktan sonraki 4 yıllık görev süresinde 'çok başarısız' bir yönetim grafiği çizen, görev süresinin büyük bölümünü ailesinin ikamet ettiği Ankara'da geçiren, adı çeşitli yolsuzluk, usulsüzlük ve skandal iddialarıyla anılan, rektörlük sürecinde kişisel mal varlığında önemli artışlar olduğu iddialarına muhatap olan mevcut rektör Aysun Bay Karabulut'un, yeni dönem için de, milletvekili olan ablası Öznur Çalık'ın büyük destek ve kulis çabaları eşliğinde aday olduğu öğrenildi.

MTÜ'ye rektörlük için aday olanların isimleri açıklanmazken, rektörlük için MTÜ ve İnönü Üniversitesi'nin yanı sıra diğer illerdeki üniversiteler ile özel üniversitelerden 30'un üzerinde adaylık başvurusunun yapıldığı belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Geliyor Gelmekte Olan (1 yıl önce)
    Haziranda dananın kuyruğu kopacak, ne yaptılar iyi yaptılar, Allah affederde 85 milyon affedecekmi, bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Yorumlara şöyle bir bakıyorum da Bilimin, Üniversitelerin, ülkenin geleceğini yetiştiren kurumların düştüğü duruma bakın. Okuma cahili olduğumuz nasıl belli. Fransa'da bir Rektör bütçeden açık verdimi yargılanır. Üniversiteyi bilimsel olarak geriye götürdüğü an görevden alınır. Lüks makam odası, makam arabası olamaz. Rusya'da zaten olamaz. Gelişmiş ülkelerin hiç birinde olamaz. Üniversitelerde TORPİL hiç olamaz. Bu güzel ülke bunları hak etmiyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen harika bir gençliğimiz var ve okuyup çalışıp bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. gerçek çalışan dürüst yöneticiler olsa bu gençlik ve bu ülkenin gideceği hedef bellidir. Dünya liginde hak ettiği yerdir. Toplum kurumları yönetenleri olması gereken kriterler açısından değerlendirirse yanlış yapandan hesap sorulur. Turgut Özal üniversitesinde bilim yapılmıyor. Çalışılacak lab yok, Oturulacak büto yok, Yok Yok Yok Ama makam odası var. Makam arabaları var. Koskoca bir kat rektörlük olarak var. Yazıklarrrrr olsun. Saygılarımla NOT: Okuyup öğrenmeyi öğrenmek dileklerimle. Elbet bir gün doğru doğru, yanlış yanlış olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Neşe (1 yıl önce)
    Malatyada rektörcülük oynuyorlar, bırakın garibanları bu işin neşesini alsınlar...
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Marif (1 yıl önce)
    En risksiz ve geliri yüksek Müdürlük üniversite rektörlüğüdür.. Risk sıfır, kazanç yüksek... Bir de işini yapana da yapmayana da saygı duyarsan, yani kabuğuna çekilir, ağam ben 4 yıl bu işin neşesini almak istiyorum dersen, herkesi memnun edersen o zaman üst makamlara sürekli level atlarsın, böylece eğlenceli bir oyun haline dönüşür işler...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Aysun hanım olmasa bile milletvekili adayı olur bence
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Güner (1 yıl önce)
    Seçilenlerin daha dikkatli seçilmesi lazım. O makama layık olanlar değil da arkası kalabalık olanlar seçiliyor. Tabiiki sonuç böyle olur.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Akademi (1 yıl önce)
    Bu işlerde liyakat, nitelik falan aranmaz. Bir biat eden bulunur en iyi biat edecek olan atanır. Bu kurumlara üniversite demek de dünya üniversite literatürüne zaten uymaz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Demokrasinin olduğu yerde zenginlik ve mutluluk vardır. Demokrasi yoksa fakirlik ve yolsuzluk vardır. Bu ülkeler ve kurumlar içinde geçerlidir. Binlerce yildır insanoğlunun şu an için keşfettiği en iyi yönetim şekli DEMOKRASİDİR
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Akp siyasetciler in gitmedikler sürece yandaşlarına mevki makamı kimseye bırakmazlar bugün öznur çalık bacısı olur yarın başka bir siyasetini bacısı kardeşi olur bu millet bu siyasetciler den kurtulmadığı sürece bu millet daha çok konuşur
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Bu dönem enişte ercan karabulut rektör yapsınlar ki gazeteci dövdurmek,usulsüz atama,yolsuzluklar devam etsin.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi acilen kapatılıp İnönüye bağlanmalıdır. İsrafın haddi hesabı yok. Birileri mutlu olsun diye açılan ve hiçbir akademik faaliyeti olmayan üniversitelere verilen para ile neler yapılabilirdi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Öğrenci kardeşiniz (1 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi öğrenci yemeklerine %100 zam yaparak 8TL'ye çıkardı. Çıkan yemekler çok çok az porsiyon olup, 5 günden 4ü sebzeli veya bol yağlı yemek olarak geliyor. Kaç kere şikayet etmemize rağmen hiç kimse yardımcı olmadı. Bir de İnönü Üniversitesine bakın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Üniversitelerde rektör adaylari çıkmalı seçim yapılmalı en fazla oy alan rektör olmalıdır Türkiye'nin en eğitimli insanlarının görev yaptığı üniversitelerin kendilerini yönetecek rektörleri seçmelerine Güven duymak gerekir ,hiç olmazsa en fazla oy alan 2 adaydan birini Cumhurbaşkanı seçmelidir Turgut Özal üniversitesi rektör atamasına gelince atanacak kişi bellidir oda şu andaki mevcut rektördür.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Fernando (1 yıl önce)
    Bu üniversiteyle ilgili haberlerde aynı foto sıkmaya başladı...başka foto yokmu...nasılsa daha çok çıkacak bu universite ile ilgili haberler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kamil (1 yıl önce)
    Kim belirtiyor, bu 40 kişi kim, nerede gorev yapıyor, universite basarısızsa 40 tane aday nasıl cıkmıs
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    Başvuranların en niteliksizi bile mevcut rektör den daha kalitelidir.. Ama Reis mevcut rektör ü çok rahatlıkla tekrar atar. Bunun ablası var. Bizde seçimde nedeceğimizi biliyoruz. Allah büyük. Bu Malatya yı öznur ve bacısından kurtaracağız. Bu biz Malatya lıların boynunun borcu. Zaman yaklaşıyor.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Elbet Birgün (1 yıl önce)
    Tek temennimiz biran önce gitmesi. Kaldığı her dakika hem personeli hemde öğrencileri kan kusacak.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Turan (1 yıl önce)
    Ülkede ilköğretim den bu yana demokrasi yerleşsin öğrenilsin diye sınıf başkanı seçimleri yapılır. Üniversiteler çağdaş aydın nesiller yetiştirmek için vardır sadece fen bilimleri değil sosyal bilimlerde bunlara dahildir seçimin, demokrasinin olmadığı üniversitelerde sosyal bilimler yok sayılır ana unsuru öğrenciler olan üniversitelerde Rektör seçimleri olmalı ve öğrenciler seçimlere katılmalı. Bugün atama ile başa gelecek olan rektörler ülke demokrasi ateşi ile yanıp tutuşuyor ODTÜ Boğaziçi üniversitesi gibi üniversitelerdeki bilinçli hocalar demokrasi nöbetleri tutuyorlar kampüslerinde buda demek oluyor ki bu sistemin bir kalıcılığı yok ilk fırsatta Rektör ATAMA(ları) bitecek o yüzden suanda Rektörün kim olduğunun hiç önemi yok herkes hukuk karşında hesap verecek ! Üç kişiye acıyın; cahiller arasında kalmış âlime, zenginken fakir düşene, kavmin ulusu iken aşağı hale düşene. Sen güzellikle sözünü söylersin; Ârif olan ders alır, cahil olan tavır...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Troller giremez (1 yıl önce)
    Siz bu haberleri yapmak için ne kadar para alıyosunuz açıklarmısınız ? Sizin kime çalıştıgınızı iyi biliyoruz sözde gazeteciler Fondaş gazeteciler
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Prof Dr Orhan Gündüz gibi çok değerli isimler var keşke rektörülük başvurusu yapıp seçilse kesinlikle böyle isimler lazım devlete ama nerdeee... Aysun Karabulut büyük ihtimal malesef seçilecek tekrar %90 ihtimal :(
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Bosphorus City (1 yıl önce)
    Aysun Karabulut'un üzerinde ak bulutlar kümelenmişken Fırsatı Ganimet bilip Boğaziçi yada ODTÜ'ye adaylığını açıklamalı. Bu vatanın, hanımefendinin hizmetlerine gereksinimi var.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Deli çavuş (1 yıl önce)
    MTÜ rektörlüğüne gelecek kişi Allahtan korkan, kimsenin hakkını yemeyen, usulsüzlükler için de olmayan bir öğretmen olması dileğiyle... Gelecek rektör birilerinin uşağı olacaksa Allah onuda ıslah etsin.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Gercekten insan üzülüyor. Malatya nin geleceğine yazık ediyorlar. Halkin bu kadar elestirisine rağmen kulakları tıkamak akil alir gibi degil. Muhtemelen boyle giderse bu rektör bir daha atanacak ama malatya yi secimde süprizler bekliyor olacak
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Temiz (1 yıl önce)
    Reis ferman göndermiş, sağ el kalp üzerine koyulup tez Alevi selamı verile, aşure dağıtıla, Aleviler akp ye oy vere...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Çirmikti (1 yıl önce)
    Türkiyedeki en rahat meslek rektörlük... Bu her dönem böyle olmuştur, 28 şubatta da aynı şimdi de aynı. Ekmek elden su gölden, ağada sensin paşada sensin... Türkiyede küçük üniversitelerde akademisyen olmak bu rektörler yüzünden çok acı... Hiçbiri liyakatiyle o makama çıkmamıştır, kaldıraçla çıkarılmıştır.. For example, İnönü ve Turgut Özal üniversiteleri..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mevlüt (1 yıl önce)
    Bu Aysun Karabulut gibi birine 4 sene görev yaptırdıklarına göre ben bu rektörlüğü haydi haydi yaparım diyen herkes başvurmuş anlaşılan.
    %95
    %5
    Yanıtla