SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Tıp Fakültesi İçin 105 Öğretim Üyesi Kadrosu

0
Güncellendi - 2020-07-30 05:04:10
MTÜ Tıp Fakültesi İçin 105 Öğretim Üyesi Kadrosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)  Tıp Fakültesi için 105 adet öğretim üyesi ve görevlisi kadrosu tahsis edildi. 

Resmi Gazete’de yayınlanan “Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine” göre; MTÜ'ye 10 profesör, 15 doçent, 50 doktor öğretim üyesi, 30 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 105 adet öğretim üyesi ve görevlisi kadrosu ihdas edildi.   

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ihdas edilen akademik kadronun yeni açılan tıp fakültesi için olduğunu açıkladı.  

Rektör Prof. Dr. Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile üniversitemize, yeni açılan Tıp Fakültemiz için; öğretim elemanları kadrosu tahsis edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Yekta Saraç'a ve Malatya Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kaydetti. 

Öte yandan, Malatya Eğitim ve Devlet Hastanesi’nin  Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından kullanılması için üniversite ile Sağlık Bakanlığı arasında birlikte kullanım protokolü imzalanmış ve çalışmalara başlanmıştı.  

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesine bu yıl ise 80 öğrenci alınacak.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ahmet (4 yıl önce)
    Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Rektörümüz Prof. Dr. Aysun BAY Karabulut'a Malatya'mıza böyle bir desteği verdikleri, sağlık şehri Malatya mıza böylesi önemli bir katkıyı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz, bu kadrolar ile üniversite kendi çalışma ekibini hazırlayarak projeler üretebilecek sağlık alanında büyük gelişimleri sağlanacaktır, kadronun kendi bünyesinde olması ile daha hızlı ve büyük gelişim sağlanacaktır. Henüz 2 yıllık bir üniversitede bu kadar büyük bir performans olması hem ilimiz hem de ülkemiz için çok değerli. Aynı zamanda yeni fakülte ve bölümleri ile Model olan üniversite hedefinize koşarak gidiyorsunuz takdir ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan Ateş (4 yıl önce)
    Aysun hoca Elazığ'ın işsizlik problemini çözdü.Hepsini Turgut özal Üniversitesine doldurdu.Bakalım bu sefer hangi şehrin problemini çözecek.Yazık valla yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunu acaba neye dayanarak söylüyorsun, kimin nereli olduğunu nerden inceledim acaba, siz Malatya düşmanları Malatya ya verilen destekleri çekemiyorsunuz sanırım yaranı var. Yalan yanlış bilgiler ile çamur atarak bir yere varamazsın varsa böyle bir şey ispatla mükellefin,terbiyesizlik yapmayın. Bu zamana kadar bir kenarına atılan kayısımız gündemden düşmüyor, milletin hayal olarak baktığı 2. Tıp Fakültesi açıldı, bunların hepsi Malatyamıza yapılan katkılar tabi Turizm alanında ki gelişmeyide göremiyorsunuz,sizler
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Keske bir fabrika açsaydiniz.istihdam iş istiyor insanlar .bir üniversite yeterdi
    0
    0
    Yanıtla
  • DrMurat (4 yıl önce)
    Müfredat ne zaman hazırlandı ? Amfiler nerde ? Laboratuvarlar nerde ? İnönü üni imkanlarını kullanacaksınız diye plan yaptı iseniz kapasitesi yeterli mi devlet hastanesinde akademik ünvan almış değerli doktorlar var onları diyelim ki kadroya aldınız beklentiniz hasta bakmaları mı olacak eğitim mi ? Eğer eğitim olursa döner sermaye almaktan vaz geçecekler mi ?Tarlaya ekin ekmeden hazırlık yapmazsanız ürün alamazsınız. Siz 1 ay da tıp fakültesine öğrenci alıyorsunuz. Eş dost akraba alımları yerine Malatya ya gönül vermiş tecrübeli taşın altına elini sokacak kurucu bir ekip bulmazsanız hem o çocuklara yazık olur hemde ilerde onların bakacağı hastalara. Başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunları yazdığına göre araştırmış olmalısın yada birilerinin laflarını taşıyorsun, araştırsaydın yazamazsın onun için sana bunları yazmanı söyleyenlere söyle araştırıp yazdıraınlar, yapılan çalışmalar dünyaca takdir ediliyor ve siz bundan rahatsozsınız, içinizdeki Malatya düşmanlığı bitmiyor, ama şunu söyleyebilirim bu üniversite gelişiyor ve gwlişecektir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş bunları ispatlarmısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Parçalı Bulut (4 yıl önce)
    İnşallah Adil bir alım olur. Gerçek ten hak edenleri alırsanız ne ala. Bu hususta pek güven vermiyorsunuz. Ama çalışmalarınız harika. Tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliriza (4 yıl önce)
    Tebrik ediyorum ve başarılı buluyor Malatya halkı sizi..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Her fakülte kurulurken kadrosu ile birlikte kurulmalıdır. Aksi halde mevcut kadrolar yeni fakülte tarafından kullanılmakta, bu da diğer köklü ve kadro ihtiyacı olan fakültelerin gerilemesine yol açmaktadır. Tıpkı İnönü'de olduğu gibi. Tebrikler Aysun Hanım.
    0
    0
    Yanıtla