SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'de Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi

0
Güncellendi - 2020-11-12 20:20:26
MTÜ'de Tüp Bebek Merkezi Hizmete Girdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tıp Fakültesi’nin 3 aylık sürede akademik kadrosunun oluşmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni tıbbi birimlerin kurulması sağlanıyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni kurulan ve hizmet vermeye başlayan Tüp Bebek Merkezi'nde incelemelerde bulundu. İncelemeye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Kutlusoy ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Söğütlü’de eşlik etti.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin yeni kurulduğunu ve hasta kabullerine başladıklarını söyledi.

-“Sağlık hizmet zincirlerine yeni halkalar eklemeye çalışıyoruz”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Tıp Fakültesinin 16 Haziran 2020’de kurulduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın destekleriyle 3 ayda hem 82 öğrenci ve yaklaşık 50 akademisyenle eğitim, araştırma, uygulama ve bilimsel faaliyetlere başlandığını belirterek, “Tıp Fakültemizi 3 ayda eğitim ve akademik çalışma yapacak duruma getirmekle kalmadık, Malatyalılara ve bölgemize var olan sağlık hizmet zincirlerine yeni halkalar eklemeye çalışıyoruz.  Sağlık Bakanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Tüp Bebek Merkezi kuruldu, imkanlar ölçüsünde yeni sağlık hizmeti kazandırma gayreti ve amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a katkı ve destekleri için bir kez daha şükran ve teşekkürlerimi arz ediyorum”  diye konuştu.

-“Tüp bebek öncesi tedavileri verecek durumdayız.”

Tüp Bebek Merkezinin çalışmaları ve yürüteceği hizmetler konusunda bilgi veren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, “Rektörümüz Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Tıp Fakültesi anabilim dallarının ve hastanemizin desteği sayesinde Tüp Bebek Merkezi hizmete girdi. Şu anda Tüp Bebek Merkezi poliklinik ve aşılama hizmetine başlamış durumda. Tüp bebek adayı annelerimizin başvurularını kabul ediyoruz. Hepsinin kayıtları oluşuyor, hepsinin tahlilleri yapılacak durumda. Tüp bebek öncesi tedavileri verecek durumdayız. Şuanda günlük yaklaşık  50 başvuru alıyoruz. Her aşamada direk doktorla görüşen, doktorla iletişim kurabilen bir mekanizma işletmeye çalışıyoruz.  Hastalarımızın her tahlilinde, her sonucuna, her işleminden  tedavisine kadar bire bir kendimiz ilgileniyoruz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • ALPASLAN (3 yıl önce)
    Malatya için güzel bir haber. Yapan ve katkıda bulunanların eline sağlık. Ancak şunu belirtmek isterim açtık yaptık deniliyor sizler hastaneye bir hafta önce başladınız ve hemen sahiplenilip "yaptık" diyorsunuz!!! Bu süreci yapan ve emek veren bu hastanenin bir başhekimi yok mu? Bu merkezi hazırlayan bir sağlık müdürü yok mu?? Bu insanları neden göremiyoruz !!!! Bu insanların emeği mi yok ? var ise resimlerde neden yoklar ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeliz (3 yıl önce)
    İlimizde ihtiyaç olan bir birimin oluşması çok güzel bir olay olmuş. Özellikle Dr Engin Yıldırım hocamızın Malatya ya gelerek tekrardan göreve başlamasına ayrıca sevindim. Engin Hocam sayesinde kritik bir hal alan tedavimizi iyi bir şekilde sonuçlandırmıştı. Bizi doktor doktor dolaşmaktan kurtardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (3 yıl önce)
    Yandaş haber medyası olumsuz yorumlarıda yayınlayın. Ücretli habermi yapıyorsunuz. Der insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Diğer ilk yorumumu neden yayınlamıyorsunuzda bunu yayınlıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet rauf (3 yıl önce)
    Güzel bir hizmet emeği geçen herkesten Allah razı olsun gönül ister ki o karede başhekim sayın Prf Dr Erdal AKTÜRK de olsaydı çünkü pandemi sürecinin başarılı yöneticilerinden iyi olurdu diye düşünüyorum.Ayrıca emeği geçen herkesten Allah razı olsun güzide bir hizmet .........
    0
    0
    Yanıtla
  • Birgül E. (3 yıl önce)
    Malatya için güzel bir haber. Engin hocam sayesinde tedavimiz olumlu sonuç vermişti güler yüzü ve bilgisi sayesinde bize çok yardımcı olmuştu . tekrardan ilimizde oldugu icin mutlu olduk.Malatya mız için güzel bir kazanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Emeği geçenlere teşekkür ederiz fakat sadece görsellik üzerinde kalmasın daha öncede hiberbarik oksijen tedavi merkezide kuruldu gakat hekim yokluğundan hasta tedavisi yapılamıyo ancak il dışına gidiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (3 yıl önce)
    Bu daha başlangıç ... İnanan ve vizyonu geniş bir liderin başaramayacağı hiçbir şey yok... Bu lider devlet başkanı olabilir, rektör olabilir, başhekim olabilir... Devlet Hastanesi kimliğinden Tıp Fakültesi Hastanesine evrilmeli bu hastane... Hastanelerin kulakları vardır işitmeli halkın beklentilerini, şikayetlerini... Çalışan doktorların, hemşirelerin, hasta bakıclılarının seslerini... İyi duyan bir hastane daha iyi anlayacak ve daha iyi hizmetler üretecektir. 2.Tıp Fakültesi bu şehre bir şanstır ve bu şans murdar edilmemelidir. Rektörümüze ben şahsen çok inanıyorum ve bu hastane 1-2 yıl sonra inşallah çok daha üst düzeylere gelecektir. Emeği ve çabası geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • doktor bey bu dediklerinizin hayata geçirilmesi için öncelikle üst düzey - ekseriyetle orta düzey- yöneticilerin liyakat esasına göre seçilmesi gerekir. bu da şu anki şartlarda pek mümkün görünmüyor.
    0
    0
    Yanıtla