SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Kuruldu

0
Güncellendi - 2019-07-10 04:22:18
MTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, örgün eğitimin yanı sıra uzaktan eğitim alanında da eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak.

Uzaktan eğitim faaliyetlerinin kurumsallaşması amacıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM) kurulmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üniversitede bilgi iletişim teknolojilerine dayalı olarak uzaktan yapılacak olan ön lisans, lisans, lisans tamamlama, lisansüstü dahil bütün eğitim-öğretim programları ve faaliyetleri kapsamındaki program ve uygulamalarını yürütmeyi amaçlıyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM) Yönetmeliği’nde merkezin diğer amaçları ise şöyle açıklandı:

"Üniversitedeki akademik birimler arasında etkileşimi ve yardımlaşmayı desteklemek. Kurum ve kuruluşların uzaktan eğitim ihtiyaç ve isteklerine yardımcı olmak. Teknolojinin sağladığı çoklu ve etkileşimli ortam imkânları ile eğitim-öğretimin başarısını artırmak. Üniversite ile ulusal ve uluslararası üniversiteler, kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğine ve yardımlaşmaya katkı sağlamak. Yükseköğretimde üretilen bilginin bütün ilgililere ulaştırılmasında zaman ve mekân kısıtının aşılmasına çalışmak. E-öğrenme temelli ders ve programları geliştirmek ve Üniversitede verilmekte olan dersleri bilgi iletişim teknolojileri ile desteklemek. Uzaktan eğitim ile ilgili uygulama ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak ve yayımlamak."

Çalışma alanlarından biri olarak, “Bilgi toplumuna geçiş sürecinde ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yardımcı nitelikteki eğitimlerin bilgi iletişim teknolojileri vasıtasıyla yaygınlaştırılması için bilimsel ve teknolojik araştırmalar” olarak vurgulayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM), faaliyetleri kapsamında hedeflerinden birinin de “Kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve kişiler için uzaktan eğitim kapsamında kurs, seminer, sertifika programı, konferans ve benzeri faaliyetleri planlamak, düzenlemek, desteklemek, bu faaliyetlerin koordinasyonunu ve denetimini sağlamak” olduğu kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • alican (5 yıl önce)
    Çocukları yirmi yıl tavuk gibi yolun..İnüzem'e 2013 kaydı yaptık hala yolunmaya devam ediliyoruz..Alt tarafı iki yl daha okuyacaktık..Neyse paranız çoksa kayı yapın..
    0
    0
    Yanıtla