SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'de Yeni Dönem Rektör Atama Süreci Başladı

MTÜ'de Yeni Dönem Rektör Atama Süreci Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Malatya Turgut Özal Üniversitesi  (MTÜ) ile birlikte toplam 15 üniversitede yeni dönem için rektör adaylığı başvuru sürecini başlattı. Geride kalan yaklaşık 4 yıllık görev süresinde çok kötü sınav veren, adı birçok yolsuzluk, usulsüzlük ve skandala karışan Aysun Bay Karabulut'un da bu göreve yeniden talip olduğu bildirildi.

ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI..

YÖK’ün kurumsal web sayfasında “15 Üniversite İçin Rektör Adaylığı Başvuru İlanı” başlığı altında yapılan açıklamada, Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile birlikte toplam 15 üniversitede rektör ataması yapılacağı belirtilerek, rektörlük için başvuru sürecinin 12 Ağustos 2022 tarihinde mesai bitiminde sona ereceği bildirildi.  

YÖK Başkanlığından yapılan açıklama şu şekilde:  

“2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnam​esi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.”

YÖK açıklamasında Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adayların 12 Ağustos 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.  

YÖNETMEYİ BAŞARAMADI AMA VAZGEÇMİYOR!..

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü için Eylül 2018 tarihinde atanan ve kurumsal çalışmalardan çok, üniversiteyi idare tarzı, yasadışı uygulamaları, skandalları ile gündeme gelen, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kız kardeşi Rektör Aysun Bay Karabulut’un yeniden adaylık başvurusunda bulunacağı, bunun yanında en az 10 yeni rektör adayı isminde rektörlük için başvuru yapacağı öğrenildi.  

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ndeki görevi süresinde 9 rektör yardımcısı, 5 genel sekreter ve onlarca daire başkanı ve şube müdürü değiştiren ve zamanının büyük bir bölümünü, ailesinin yerleşik olduğu Ankara’da geçiren, üniversiteyi hiçbir yetkisi bulunmayan kocası Ercan Karabulut'la idare eden, görevinin hemen ilk iki yılında izah edemediği bir şekilde hızla zenginleştiği iddialarına yanıt veremeyen Aysun Bay Karabulut, Ankara ve İzmir’de almış olduğu lüks villalara ait tapular ile sahibi oldukları 5 aracın fotoğraflarının bazı medya kuruluşlarında yayınlanmasına karşın kamuoyunu ikna edebilecek bir açıklama yapamamıştı.

Ankara'da ikamet eden ve ‘arada sırada Malatya’ya gelen' Rektör Aysun Bay Karabulut, yeni dönem rektörlük sürecinde yeniden görevlendirilebilmek umuduyla, yaklaşık 1 aydır Malatya’da bulunuyor.

Rektör atama sürecinde, neden olduğu hasarları onarma çabasına girişen Aysun Bay Karabulut'un bu çabaları samimi bulunmadığı gibi, görevden alınması gerekirken yeniden bu göreve talip olmasının, yaptığı tüm usulsüzlüklere, yanlışlara ve partisi AKP'ye verdiği zarara rağmen, tüm bunlar karşısında kayıtsız kaldığı gibi görevde kalmasına tüm gücünü kullanarak tam destek veren Milletvekili ablası Öznur Çalık'tan kaynaklandığı ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Selma (1 yıl önce)
    Neden hep olumsuz yorumları yayınlıyorsunuz. Rektör için güzel yorum yapanda var. Yiyorsa yayınlayın onlarıda hadi. Bide dürüstlük ten bahsedersiniz. Papucumun gazetecileri
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Peker44 (1 yıl önce)Selma isimli kullanıcı yorumuna
    Ne kadar düzeysiz yorum yapıyorsunuz, hiç yakışmıyor, lütfen haddinizi aşmayın, malatya haber ne kadar kaliteli ve ilkeli olduğunu bilmiyorsunuz. Önce kendi ayaklarınızdaki çarığınıza bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ragıp abi (1 yıl önce)
    Sayın hemşehrilerim bu hanım ulusal medyada boy gösteriyor ve kendi reklamını yapıyor. Belli ki bunca şeye rağmen hala aday ve ablası da perde arkasından tam gaz destek. Sizin sadece burada yazıp çizmeniz maalesef hiç bir yere ulaşmıyor. Malatyahaber in acaba bir Twitter hesabı yok mu? Şu dönemde maalesef sadece sosyal medya aracılığı ile birşeyler yapılabiliyor. Geri kalan belge ve bilgi herşey sümenaltı ediliyor. Ben de bu haberleri okuyup sizin mücadelenizin etkisiz kalmasına çok üzülüyorum. Açın bir Twitter hesabı bu linkleri orada paylaşın . Cumhurbaşkanını YÖK başkanını ilgili kişileri etiketleyin Sosyal medyaya bir düşsün bakalım sonra değil milletvekili ablası feriştahı gelse kurtaramaz. Bir an evvel sosyal medyada paylaşın o da Twitter elbette. Küçümsemeyin şu günlerde artık ses duyurmanın tek yolu bu. Ulusal medya sağır kör olmuş. Tek kanal Twitter artık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman ÖZEROL (1 yıl önce)
    AKP'ye zarar veren tek kişi galiba Malatya'da...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Adem (1 yıl önce)
    Aysun Hoca Devam Diyelimmi Uzülerek diyiyorum Gidiyorsunuz ve gittiniz. Size rektör olduğunuzu ben demiştim.Hakinizda hayirlisi Yök sizi listeye bile koymamiş.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Listeye koymamaları çok normal. Zamanında önünde saygıyla eğildiklerine, işin bitince tüm gücünle dikilirsen olacağı budur. Karınca gibi gördüğü kişilerin ne kadar güçlü olduğunu atanamayınca görecek. Para vererek çıktığınız tv programları sizi kurtarmaz sayın hocam. Gazeteci kankalarınızda işe yaramadı. Ama emin olun atanamadığınızda çevrenizdekiler yalandan teselli telefonu falan açacak size donrasında ne arayan ne soran kalacak. O zorla ziyaret yaptığınız makamlar, telefonlarınıza cevap bile vermeyecek. Ne kötü değil mi. Yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • @Adem siz öyle sanırın ne listeye koymaması siz bu işlerin Yök ün listesi ile olduğunu mu sanıyorsunuz .. Cumhurbaşkanı Yök e mi bakıyor Allah aşkına . Bu kadın gene çok rahat bir şekilde seçilecek malesef bakında görün :(
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (1 yıl önce)
    Ne bacısını ne de kendisini görmek istemiyoruz. Kendi torpiliyle getirdiği akademisyenler, kendisinin ayağına ateş etti. Elazığlı rektör yardımcıları Elazığlıları doldurduydu. Ona iyi oldu. Malatyanın toprağına Malatyalıları bastırmıyorlardı. Daha beter olasın. TV programlarına çıkıp yalandan canımlı cicimli konuşmalarının altıda boş. Sen ne başarısından söz ediyorsun? Ablan olmayaydı, AKP olmayaydı da sen o makamlara geleydin? Mümkün mü? Sen ve kocan gidin dükkan açın birkaç ayda batırırsınız. Devlet olmasa siz bir hiçsiniz. Kayısı tabakları, gümüşlükler, altınlar, porselen tabaklar, özel hatlar ile gittiğin Külliyede senden hoşnut değil. Az kalsın 132 kat siyanürle, hediye ettiğin özel çalışman Cumhurbaşkanını zehirleyecekti. Kapı kapı gezdiğin şirinlik yaptıklarında seni kurtaramayacak. Devletin memuriyetini şahsi ikbalin için kullanmak seni kurtaramayacak. Malatyalı siyasetçilere kendi koltuğunu koruman uğruna verdiğin personel ilanları da boşa çıktı, çünkü artık onlarda seni istemiyor. Kürkünü de al bohçanı da al, ver elini Ankara'ya.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • kader (1 yıl önce)
    Rektör hanım kurduğu üniversitede yıllarca yaptığı bilimsel çalışmalar ,liyakatlı atamalar,adil davranış şekli ile anılmak yerine tam tersini tercih etti. Hata yapmak insanlar içindir;umarım ders almıştır.Liyakati ile yapılan bir rektör ataması yapılanlara tokat gibi bir cevap olacaktir..Ümid ediyorum,inşallah..Aksi durumda adalete olan inancım yerle yeksan olacak..
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Haci Bilen (1 yıl önce)
    Hayırlısı ile gider. Yerine gelen son 4 yılın hesaplarının incelenmesini isterse; işte o zaman yandı gülüm keten helva...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Rektör hocanın son atımlık mermisi var işe yarar mı bilinmez. Ben olsam istifa ederim daha maaş almam, en azından almamam gerekir. Eskiye bakarak bundan sonraki hayatına sahip olunması gereken değerler bakımından yön vermesi doğru olacaktır. Ha şunu unutmayalım kimsenin ahı kimsede kalmayacaktır. İşin dünyevi boyutundan ziyade ahiret boyutu daha büyük. Rabbim ıslah etsin ne diyim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ferman (1 yıl önce)
    Şu ara pek bir çalışkan sayın hocamız ama nafile, ankaradaki yetkililer kararını çoktan vermiş durumda. Yazın bir kenara ikinci bir şans yok... O çok küçümsediği personeller öyle makamlara ulaşıp dertlerini anlatmışlarki kıymetli hocamızın gününü beklemekten başka çaresi kalmamış. Aslınds kendiside her şeyin farkında ama elinden gelen bir şey yok. Ablası kesinlikle yardımcı olmayacak çünkü aksi halde o çok istediği belediye başkanlığına kavuşamayacağının o da farkında. Ee saygıdeğer hocamız 4 yıl boyunca yedikleri ekmeği burnundan getirdiğin personellerin şimdi yaptıklarının karşılığını veriyor sana. E hayırlısı
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Öznur başkan bacısı rektör haydi halaya
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Gerçek bu (1 yıl önce)
    Atasınlar ki AKP Malatya da sıfıra çıksın. İnşallah o hatayı Bi daha yapmazlar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Valla atansada atanmasada yine akp 1.parti malatya'da hemde yüzde 80'le:)
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Önder yüksel (1 yıl önce)
    Maalesef acı ama gerçek,bu güne kadar, yayınlanan makaleler ve atıf sayısında çok gerilerde olan üniversitede,adam ılık anlayışı yüzünden tekrar aynı rektör atanacak,acı olanda, güzelim Malatya'mıza, ve rahmetli Turgut Özal ismine layık olmayan bir kişinin tekrardan atanması olacak...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yeter (1 yıl önce)
    Eğer olaki Sayın Cumhurbaşkanı Aysun u tekrar atarsa ve Öznur Çalık ı belediye ye aday gösterirse bir AKP li olarak oyumu Hdp ye verecem.bunu ahtettim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mustafaordek4977 (1 yıl önce)
    sadece mtü mü tüm kurumlar kan aglıyor atananlar teknisyen müdür oluyor ayaklar baş oldu Allah sonumuzu hayır ede burda olan reise oluyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Personel (1 yıl önce)
    Malatya turgut özal personel aliminda istenilen belgeler sertifakalara sartla bi bakin allah aşkina resmen milletin gozune soka soka formalite ilan cikartiyorlar adamlar kendi adami icin sacma sapan anlamsiz şartlar getirmiş. Bir bakin ne demek istediğimi anlayacaksiniz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Eğer atanırsa akp büyük kayba uğrar. Atayacaklarını tahmin etmiyorum.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Artık öznurda gitsin bacısıda yeter artık
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yıldırım44 (1 yıl önce)
    inşallah tekrar atanır aysun hocam.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Y.Aslan (1 yıl önce)
    Yönetemedi ama bir savcı Sorusturma acamıyor korkusundan. Yönetemedi ama gene seçilir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gel dilekçeni ver
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    duyumlara göre öznur çalık 2024. belediye seçimlerinde adaymış.. eğer aysun bay karabulut tekrar seçilirse öznur çalıkın parmağı var demekttir. eğer öznur çalık belediyeye aday olursa bacısından dolayı çok zor kazanır bilesiniz
    %81
    %19
    Yanıtla